Λαθρομετανάστες βίασαν 2 Ιταλίδες (14 καί 16 ετών). Φωνές (επίσημες) γιά ευνουχισμό τών ενόχων....


......Συγκεκριμένα, το σαββατοκύριακο, δυο λαθρομετανάστες βίασαν 14χρονη στο πάρκο «la Caffarella» της Ρώμης, αφού πρώτα ακινητοποίησαντο 16χρονο σύντροφό της ενώ στη Μπολώνια, άνδρας από την Τυνησία συνελήφθη ενώ βίαζε 16χρονη σε δημόσιο πάρκο.
Στο σύνολό του ο ιταλικός Τύπος αναφέρεται τη Δευτέρα στο συναγερμό που έχει σημάνει για τους βιασμούς, καθώς από την έναρξη του 2009, καταγράφονται δέκα περιστατικά με υπαίτιους Ιταλούς και μετανάστες.
Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις τείνουν να οδηγήσουν σε τυφλή βία.
Στην περιοχή Τουσκολάνα της Ρώμης, το απόγευμα της Κυριακής, ομάδα κατοίκων, με καλυμμένα πρόσωπα, εισέβαλαν σε κατάστημα που φτιάχνει «Kebab» και ξυλοκόπησαν με ρόπαλα, τέσσερις Ρουμάνους μετανάστες, οι οποίοι ουδεμιά σχέση είχαν με το βιασμό στο πάρκο «la Caffarella»........
.......Εν τω μεταξύ, τον χειρουργικό ευνουχισμό των ενόχων για σεξουαλικές επιθέσεις προτείνει ως ανώτατη ποινή για την ιταλική Δικαιοσύνη ο υπουργός Διοικητικής Απλοποίησης και μέλος της Λίγκας του Βορά, Ρομπέρτο Καλντερόλι.....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Διαρκώς αυξανόμενος βαίνει, στην Ιταλία, ο κίνδυνος ρατσιστικών εξάρσεων.

Παρά τις σχετικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για έλεγχο του φαινομένου, τα κρούσματα βιασμού συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα, το σαββατοκύριακο, δυο λαθρομετανάστες βίασαν 14χρονη στο πάρκο «la Caffarella» της Ρώμης, αφού πρώτα ακινητοποίησαντο 16χρονο σύντροφό της ενώ στη Μπολώνια, άνδρας από την Τυνησία συνελήφθη ενώ βίαζε 16χρονη σε δημόσιο πάρκο.

Στο σύνολό του ο ιταλικός Τύπος αναφέρεται τη Δευτέρα στο συναγερμό που έχει σημάνει για τους βιασμούς, καθώς από την έναρξη του 2009, καταγράφονται δέκα περιστατικά με υπαίτιους Ιταλούς και μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις τείνουν να οδηγήσουν σε τυφλή βία.

Στην περιοχή Τουσκολάνα της Ρώμης, το απόγευμα της Κυριακής, ομάδα κατοίκων, με καλυμμένα πρόσωπα, εισέβαλαν σε κατάστημα που φτιάχνει «Kebab» και ξυλοκόπησαν με ρόπαλα, τέσσερις Ρουμάνους μετανάστες, οι οποίοι ουδεμιά σχέση είχαν με το βιασμό στο πάρκο «la Caffarella».

Σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα της Ρώμης υποβλήθηκαν προτάσεις για περιπολίες αυτόνομες, οργανωμένες από ομάδες πολιτών, με κίνδυνο, ωστόσο -όπως τονίζουν αρκετοί σχολιαστές- να ξεκινήσει μια ανεξέλεγκτη αυτοδικία.

Η κυβέρηνση του «Καβαλιέρε», η οποία προεκλογικά είχε δεσμευθεί να ελέγξει το φαινόμενο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη λήψη σειράς σχετικών μέτρων.

Σύμφωνα με αυτά, οι κατηγορούμενοι για βιασμό δεν θα παραμένουν πλέον σε κατ' οίκον περιορισμό, αλλά θα οδηγούνται αμέσως στην φυλακή, ενώ θα αυξηθούν τα κονδύλια για τον εξοπλισμό και τις αμοιβές αστυνομικών και καραμπινιέρων, που είχαν υποστεί περικοπές στον τελευταίο προυπολογισμό.

Εν τω μεταξύ, τον χειρουργικό ευνουχισμό των ενόχων για σεξουαλικές επιθέσεις προτείνει ως ανώτατη ποινή για την ιταλική Δικαιοσύνη ο υπουργός Διοικητικής Απλοποίησης και μέλος της Λίγκας του Βορά, Ρομπέρτο Καλντερόλι..

«Πιστεύω ότι ο χημικός ευνουχισμός αποτελεί ανεπαρκή λύση. Η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί», τονίζει ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa.

Η ίδια εφημερίδα προτείνει ως εναλλακτικό μέτρο για την αντιμετώπιση του φαινομένου, να δοθεί η άδεια στους δημάρχους για να συστήσουν ομάδες «άοπλων εθελοντών πολιτών» για την επίβλεψη των επικίνδυνων περιοχών.

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση της χώρας πάντως, απέρριψε αμέσως την ιδέα αυτή, με το αιτιολογικό ότι υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερη βία.

Το «Δημοκρατικό Κόμμα», μέσω του γραμματέα του, Βάλτερ Βελτρόνι, ζητά «να σταματήσουν τα διαφημιστικά σποτ και να αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση, ουσιαστικές πρωτοβουλίες».

Το θέμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας στην Ιταλία η οποία αντιμετώπισε τρεις υποθέσεις βιασμών τις τελευταίες μέρες, ανάμεσα τους και τον βιασμό μίας εφήβου σε πάρκο της Ρώμης.

Σύμφωνα πάντως, με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, οι αλλοδαποί ευθύνονται μόνο για ποσοστό 10% των βιασμών.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους (90%) οι βιασμοί διαπράττονται από Ιταλούς και μάλιστα, συχνά, μέσα στο φαινομενικά ασφαλές και γαλήνιο οικογενειακό περιβάλλον.

Στις 30 Ιανουαρίου, μεγάλη αίσθηση είχε προκάλεσε η περίπτωση κοπέλας, 21 χρόνων, η οποία υπέστη βιασμό από τέσσερις Ρουμάνους, στο προάστιο της Ρώμης, Γκοϊντόνια.



ΑΠΕ - ΜΠΕhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=75931