Οι διάλογοι μιάς 13χρονης μέ παιδόφιλους μέσα στα ελληνικά chatrooms. «Θες να σε μάθω πώς να κάνεις έρωτα;», «Σου αρέσουν οι μεγαλύτεροι;»


...........Οι διάλογοι σοκάρουν: «Γεια, τι κάνεις;», «Πώς σε λένε;»… Στην αρχή, οι παιδόφιλοι χρήστες είναι ευγενικοί στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν τον άλλον (και μέχρι στιγμής αγνώστου ηλικίας) χρήστη. Βεβαίως, όταν μαθαίνουν την πραγματική ηλικία και διαπιστώσουν πως υπάρχει διάθεση για κουβέντα, αλλάζουν τακτική. Τότε αρχίζουν τις «περίεργες» και άσεμνες ερωτήσεις, τη βωμολοχία (ο ΕΤ.Κ δημοσιεύει μέρος από τους διαλόγους, τους λιγότερο προκλητικούς για ευνόητους λόγους). Οι ηλικίες των χρηστών που προσέγγισαν τη 13χρονη, κάνοντάς της άσεμνες ερωτήσεις, ήταν μεταξύ 19 και 50 ετών. Και όλοι τους ήταν άντρες.
«Σχολείο πηγαίνεις;», «Εχεις κάνει ποτέ σχέση;», «Οι γονείς σου σε αφήνουν να βγαίνεις βόλτα;»… Στη συνέχεια αρχίζουν τις βωμολοχίες. «Θα μου πεις τι φοράς τώρα;», «Είναι η πρώτη φορά που κάνεις σεξ;», «Θες να σε μάθω πώς να κάνεις έρωτα;», «Σου αρέσουν οι μεγαλύτεροι;», «Σου αρέσει να σε βλέπουν την ώρα του σεξ;»…
Βεβαίως, αυτό που σοκάρει περισσότερο είναι το γεγονός πως οι παιδόφιλοι φτάνουν στο σημείο να ζητούν από το 13χρονο κορίτσι να βρεθούν από κοντά (ακόμη και σε ξενοδοχεία) ή να κάνουν «ηλεκτρονικό σεξ» (μέσω κάμερας). Ενώ τις περισσότερες φορές ζητούν και φωτογραφίες...........

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Καρτέρι παιδόφιλωνστα… chatrooms
Κυριακή, 01.02.09
Ξεπερνά κάθε αρρωστημένη φαντασία η δράση των παιδόφιλων στο ελληνικό Διαδίκτυο! Ανθρωποι της διπλανής πόρτας και υπεράνω υποψίας αναζητούν στο Ιντερνετ ανήλικα θύματα για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ιδέες τους, κλείνοντάς τους ακόμη και ραντεβού σε δωμάτια ξενοδοχείων!

Οι κίνδυνοι που διατρέχουν οι ανήλικοι σε διάφορα chatrooms (διαδικτυακοί τόποι επικοινωνίας) επανήλθαν στο προσκήνιο με αφορμή την εξάρθρωση ενός από τα πιο σκληρά κυκλώματα στη χώρα μας διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στον κυβερνοχώρο, με μέλη άτομα υπεράνω υποψίας, όπως ένας αρχιμανδρίτης και ένας γιατρός.

Ο ΕΤ.Κ περιηγήθηκε σε διάφορα chatrooms (σ.σ.: για να εγγραφεί κάποιος χρειάζεται να είναι ενήλικας, ωστόσο ο καθένας ύστερα μπορεί να αποκαλύψει την πραγματική του ηλικία). Και διαπίστωσε τη συμπεριφορά δεκάδων ατόμων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας μέσω των διαλόγων που έκαναν με μια… 13χρονη!

Οι διάλογοι σοκάρουν: «Γεια, τι κάνεις;», «Πώς σε λένε;»… Στην αρχή, οι παιδόφιλοι χρήστες είναι ευγενικοί στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν τον άλλον (και μέχρι στιγμής αγνώστου ηλικίας) χρήστη. Βεβαίως, όταν μαθαίνουν την πραγματική ηλικία και διαπιστώσουν πως υπάρχει διάθεση για κουβέντα, αλλάζουν τακτική. Τότε αρχίζουν τις «περίεργες» και άσεμνες ερωτήσεις, τη βωμολοχία (ο ΕΤ.Κ δημοσιεύει μέρος από τους διαλόγους, τους λιγότερο προκλητικούς για ευνόητους λόγους). Οι ηλικίες των χρηστών που προσέγγισαν τη 13χρονη, κάνοντάς της άσεμνες ερωτήσεις, ήταν μεταξύ 19 και 50 ετών. Και όλοι τους ήταν άντρες.

«Σχολείο πηγαίνεις;», «Εχεις κάνει ποτέ σχέση;», «Οι γονείς σου σε αφήνουν να βγαίνεις βόλτα;»… Στη συνέχεια αρχίζουν τις βωμολοχίες. «Θα μου πεις τι φοράς τώρα;», «Είναι η πρώτη φορά που κάνεις σεξ;», «Θες να σε μάθω πώς να κάνεις έρωτα;», «Σου αρέσουν οι μεγαλύτεροι;», «Σου αρέσει να σε βλέπουν την ώρα του σεξ;»…

Βεβαίως, αυτό που σοκάρει περισσότερο είναι το γεγονός πως οι παιδόφιλοι φτάνουν στο σημείο να ζητούν από το 13χρονο κορίτσι να βρεθούν από κοντά (ακόμη και σε ξενοδοχεία) ή να κάνουν «ηλεκτρονικό σεξ» (μέσω κάμερας). Ενώ τις περισσότερες φορές ζητούν και φωτογραφίες.

Στην ερώτηση της 13χρονης «εάν πειράζει που είμαι μικρή;», οι περισσότεροι απάντησαν «όχι, κανένα πρόβλημα». Δυστυχώς, λίγοι χρήστες παρότρυναν και συμβούλευσαν την ανήλικη να φύγει αμέσως από το συγκεκριμένο chatroom, γιατί «εδώ οι περισσότεροι ζητούν πράγματα που δεν είναι για την ηλικία σου». Και λίγοι ήταν εκείνοι που, όταν έμαθαν την ηλικία του παιδιού, αμέσως εγκατέλειψαν την ιστοσελίδα. «Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι αυτοί έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση τόσο στο οικογενειακό περιβάλλον όσο και στην εξωτερική τους εμφάνιση.

Προσεγγίζουν τα παιδιά θέλοντας να ασκήσουν εξουσία πάνω τους. Και πολλές φορές και οι ίδιοι έχουν παιδική προσωπικότητα. Βεβαίως, πιο ευάλωτα είναι τα παιδιά που μιλούν στο σχολείο με τους φίλους τους για το σεξ», αναφέρει ο επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ευστράτιος Παπάνης, ο οποίος μαζί με φοιτήτριες έκανε ανάλογη έρευνα στο Διαδίκτυο. Τονίζει, δε, ότι ακόμη η γυναικεία παιδοφιλία είναι ένα «ανεξερεύνητο κομμάτι».

Η Αστυνομία, από την πλευρά της, και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην προσπάθεια να σκιαγραφήσει το προφίλ των παιδόφιλων, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα μετά και από συλλήψεις ατόμων για παιδεραστία-παιδοφιλία πως οι περισσότεροι είναι άνθρωποι της «διπλανής πόρτας» και προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα, η ηλικία τους κυμαίνεται από 25 έως και 55 χρόνων, ενώ το 90% είναι άντρες. Αρκετοί είναι παντρεμένοι, έχουν παιδιά και σε ποσοστό 80% δεν ξεχωρίζουν φύλο, αν και αρκετοί είναι φανατικοί μόνο για αγόρια ή μόνο για κορίτσια.

3 δισ. δολ ο τζίρος στην παιδική πορνογραφία
Μία από τις πιο κερδοφόρες παράνομες επιχειρήσεις παγκοσμίως (μετά από το εμπόριο των ναρκωτικών και των όπλων) θεωρείται η διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς τα κυκλώματα «κερδίζουν», όπως εκτιμάται, περισσότερα από τρία δισ. δολ. Το πρόβλημα της παιδικής πορνογραφίας απασχολεί έντονα την Ιντερπόλ, καθώς χρόνο με το χρόνο αυξάνονται ραγδαία οι διαδικτυακοί τόποι που εμπορεύονται πορνογραφία ανηλίκων (ο αριθμός ιστοσελίδων ξεπερνά τις 200.000).

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται και τα ανήλικα θύματα, καθώς εκτιμάται ότι κάθε μήνα είκοσι παιδιά ηλικίας 2 έως 12 χρόνων εμφανίζονται σε τέτοιου είδους σελίδες, ενώ κάθε εβδομάδα γύρω στις 20.000 φωτογραφίες παιδιών, από οκτώ μηνών μέχρι 17 ετών, προωθούνται στις πορνογραφικές ιστοσελίδες. Σύμφωνα με στοιχεία οργανώσεων, πρώτες στη λίστα διακίνησης πορνογραφικού υλικού είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία.


Κύκλωμα υπεράνω υποψίας

Διακινούσαν σκληρές εικόνες με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά. Ανάμεσά τους κι ένας αρχιμανδρίτης
Πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα ήταν η δράση του κυκλώματος διακίνησης πορνογραφικού υλικού με παιδιά που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

Οι δράστες, ανάμεσά τους ένας αρχιμανδρίτης, ένας επιχειρηματίας, ένας γιατρός και ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός, διακινούσαν υλικό με σκληρές εικόνες, όπως μωρά έξι μηνών, δεμένα πισθάγκωνα, να βιάζονται από ανηλίκους και σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά ακόμη και πέντε ετών!

Τα περισσότερα παιδιά είχαν καταγωγή από τη Λατινική Αμερική, ενώ δεν έχουν προκύψει ακόμα στοιχεία για υλικό από την Ελλάδα. Το κύκλωμα αυτό, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ίσως το μεγαλύτερο και το πιο οργανωμένο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με μέλη πολίτες υπεράνω υποψίας.

Ποινική δίωξη
Οι δράστες (ηλικίας 30 έως 50 ετών) αγόραζαν βίντεο και φωτογραφίες παιδιών από ιστοσελίδα του εξωτερικού και τα διακινούσαν, και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκου με χρήση Διαδικτύου. Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άρχισαν όταν έφτασε στην υπηρεσία, μέσω της ΙΝΤΕΡΠΟΛ, έγγραφο της Αστυνομίας του Λονδίνου, σύμφωνα με το οποίο ενημέρωναν τους Ελληνες αξιωματικούς ότι ύστερα από παγκόσμια έρευνά τους στο Διαδίκτυο βρήκαν περισσότερες από 200 ιστοσελίδες διακίνησης, πώλησης και αγοράς πορνογραφικού υλικού για περιορισμένα μέλη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στις ιστοσελίδες Ελληνες χρήστες του Ιντερνετ, οι οποίοι αγόρασαν ή επιχείρησαν να αγοράσουν πρόσβαση μέσω πιστωτικών καρτών για χρονική περίοδο τουλάχιστον 30 ημερών, στο ελάχιστο κόστος των 79,85 δολαρίων.



Της Βάλιας Νικολάου

Ελεύθερος Τύποςhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=73272