Ο νέος υπουργός Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων (και Τσιγκολελέτας... ) εξήγγειλε διάλογο....


«Προσερχόμαστε», είπε o κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, «σ΄ ένα διάλογο ο οποίος θα είναι εξαρχής tabula rasa». Ηταν ήδη γνωστό από τη συνάντηση του προκατόχου του στο υπουργείο με τον Πρωθυπουργό, πριν από τον ανασχηματισμό - το υπαινίχθηκε όμως και χθες ο υπουργός - ότι σκοπός των μεταρρυθμίσεων στη Μέση Εκπαίδευση θα είναι η αποσύνδεση των σπουδών του Λυκείου από τη διαδικασία εισαγωγής στα πανεπιστήμια.
Ωστόσο, πέραν αυτού, τίποτε άλλο το σαφές δεν είχε να προσθέσει. Ούτε καν πότε (πάνω κάτω...) πρόκειται να ξεκινήσει ο διάλογος. Απλώς μας διαβεβαίωσε ότι πρόθεσή του είναι ο διάλογος να είναι τελείως ελεύθερος: «Χωρίς προειλημμένες αποφάσεις,χωρίς δογματισμούς,χωρίς ετσιθελικές απόψεις». Τα υπόλοιπα ο κ. Σπηλιωτόπουλος τα άφησε στη φαντασία μας. Ετσι, είμαστε ελεύθεροι να υποθέσουμε, λ.χ., ότι οι συνομιλητές θα φορούν χλαμύδες και θα είναι ξαπλωμένοι σε ανάκλιντρα, ότι θα επιτρέπεται η παρουσία αυλητρίδων και νεαρών οινοχόων, ότι ο υπουργός θα μοιράζει λουλούδια κτλ.
Ας μην αδικήσω τον νέο υπουργό Παιδείας, αμφισβητώντας την ειλικρίνεια των προθέσεών του. Ομως, χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις ή, έστω, κατευθυντήριες γραμμές, είναι λογικό να υποψιάζεται κανείς ότι ο εξαγγελθείς διάλογος είναι μια επικοινωνιακή φούσκα, που στρώνει τον δρόμο όχι προς τη βελτίωση της δημόσιας Παιδείας, αλλά προς τις εκλογές. (Βήμα)
Σ.Σ. The show must go on...(Οπως γνωρίζουν απο την πρώτη στιγμή οι αναγνώστες μας ο Σουφλιάς ανέλαβε τόν άρτον και ο Αρης τα θεάματα)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πικραμένος από το περιβάλον Άρη?