Πρετεντέρης: Τό ματσάκι έγινε ντέρμπυ. Αν τό ΠΑΣΟΚ θέλει να κερδίσει πρέπει να παλέψει μέ νύχια καί μέ δόντια. Καί μέ (λίγο) μυαλό (;;;).


Απ΄ όλους τους αριθμούς όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων το ΠαΣοΚ θα έπρεπε να σταθεί μόνο σε έναν: στο 60,7% που πιστεύει ότι δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει,τη στιγμή που μόλις 34,6% φρονεί το αντίθετο. Και θα έπρεπε να σταθεί σε αυτόν τον αριθμό για δύο λόγους.
Πρώτον, επειδή μεταξύ εκείνων που το θεωρούν ανέτοιμο για την εξουσία βρίσκεται και το 29,3% των ψηφοφόρων του. Σχεδόν ένας στους τρεις! ....
.....Ενδεχομένως να θεωρούσε ως τώρα ότι η δική του προσπάθεια αποτελεί πλεονασμό και ότι η κατάρρευση του Καραμανλή θα το οδηγήσει στην εξουσία με διαδικασίες σχολικής εκδρομής. Ούτως ή άλλως, ακόμη και αν ίσχυσε κάποτε, αυτός ο συλλογισμός δεν ισχύει πλέον. Το ματσάκι έγινε ντέρμπι. Και το ΠαΣοΚ είναι υποχρεωμένο να παλέψει με νύχια και με δόντια τις εκλογές, αν θέλει να τις κερδίσει.
Και, παρεμπιπτόντως, εκτός από τα νύχια, εκτός από τα δόντια, χρήσιμο θα ήταν και λίγο μυαλό......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
π΄ όλους τους αριθμούς όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων το ΠαΣοΚ θα έπρεπε να σταθεί μόνο σε έναν: στο 60,7% που πιστεύει ότι δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει,τη στιγμή που μόλις 34,6% φρονεί το αντίθετο. Και θα έπρεπε να σταθεί σε αυτόν τον αριθμό για δύο λόγους.

Πρώτον, επειδή μεταξύ εκείνων που το θεωρούν ανέτοιμο για την εξουσία βρίσκεται και το 29,3% των ψηφοφόρων του. Σχεδόν ένας στους τρεις!

Δεύτερον, επειδή σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις από τον Σεπτέμβριο (σε μια περίοδο, δηλαδή, πολύ ευνοϊκή για την αντιπολίτευση) οι ερωτήσεις που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αναφέρονται στην «κυβερνησιμότητα» του ΠαΣοΚ συγκεντρώνουν απορριπτικές πλειοψηφίες που κινούνται μεταξύ 60% και 65%. Χωρίς δείγματα βελτίωσης.

Το ερώτημα δεν είναι αν σωστά ή λάθος τα 2/3 των Ελλήνων δεν εμπιστεύονται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε μια κακή κυβέρνηση της ΝΔ. Το ερώτημα είναι τι κάνει το ΠαΣοΚ και αν κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει αυτή τη δυσπιστία και καχυποψία.

Στη διάρκεια του «μαύρου φθινοπώρου της ΝΔ» σημείωνα ότι ο Καραμανλής δεν πλήττεται επειδή του προέκυψε ένα σκάνδαλο και μια οικονομική κρίση, αυτά αποτελούν μέρος της πολιτικής και μπορούν να συμβούν σε οιαδήποτε κυβέρνηση. Πλήττεται επειδή έδειχνε αδυναμία να χειριστεί τα προβλήματα που του είχαν παρουσιαστεί. Ο πολίτης μπορεί να συγχωρήσει την αντιξοότητα, αλλά δεν συγχωρεί την αδυναμία. Κάπως ανάλογο είναι και το πρόβλημα του ΠαΣοΚ. Ολοι αντιλαμβάνονται τη δυσκολία να οικοδομηθεί ένα αξιόπιστο προφίλ «κυβερνησιμότητας» και να αναδειχθούν τα έγκυρα πρόσωπα που θα το κάνουν θελκτικό και θα το υπηρετήσουν. Δύσκολα όμως μπορεί να καταλάβει ο μέσος άνθρωπος γιατί το ΠαΣοΚ δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση ή γιατί επιμένει σε πρόσωπα και συνταγές που δοκιμάστηκαν χωρίς να πείσουν. Γιατί δηλαδή δεν κάνει κάτι να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του.

Ενδεχομένως να θεωρούσε ως τώρα ότι η δική του προσπάθεια αποτελεί πλεονασμό και ότι η κατάρρευση του Καραμανλή θα το οδηγήσει στην εξουσία με διαδικασίες σχολικής εκδρομής. Ούτως ή άλλως, ακόμη και αν ίσχυσε κάποτε, αυτός ο συλλογισμός δεν ισχύει πλέον. Το ματσάκι έγινε ντέρμπι. Και το ΠαΣοΚ είναι υποχρεωμένο να παλέψει με νύχια και με δόντια τις εκλογές, αν θέλει να τις κερδίσει.

Και, παρεμπιπτόντως, εκτός από τα νύχια, εκτός από τα δόντια, χρήσιμο θα ήταν και λίγο μυαλό.

jpretenteris@dolnet.grhttp://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=6&artId=245193