Μανώλης Γλέζος: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκαθάρισε «παστρικά» τη θέση του απέναντι στη βία των κουκουλοφόρων .


Ψυχρολουσία προκάλεσε στον Συνασπισμό παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου για τα θλιβερά γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου, αφού ουσιαστικά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη που αφορούσαν την καθαρότητα των μηνυμάτων που έστελνε ο ΣΥΡΙΖΑ.....
.....Ειδικότερα, ο Μανώλης Γλέζος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον Ευρωπαίων εκπροσώπων της Αριστεράς είπε ότι έγιναν και λάθη τα οποία εντοπίζονται αφενός στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκαθάρισε «παστρικά» τη θέση του απέναντι στη βία των κουκουλοφόρων και αφετέρου δεν διατύπωσε με σαφήνεια τη διαφωνία του με κάποια συνθήματα που κυριάρχησαν την περίοδο της κρίσης.......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ψυχρολουσία προκάλεσε στον Συνασπισμό παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου για τα θλιβερά γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου, αφού ουσιαστικά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη που αφορούσαν την καθαρότητα των μηνυμάτων που έστελνε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρέμβαση Γλέζου έγινε μάλιστα στο έκτακτο συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) που συνεδρίασε στην Αθήνα με αφορμή την εξέγερση της νεολαίας και προκάλεσε έκπληξη και σε στελέχη του ΣΥΝ δεδομένου ότι πρώτη φορά κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ανήκει στην ανανεωτική πτέρυγα, μιλούσε για παραλείψεις και λάθη στη διάρκεια της επίμαχης περιόδου.

Ειδικότερα, ο Μανώλης Γλέζος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον Ευρωπαίων εκπροσώπων
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ο Λ. Κύρκος επανέλαβε τη θέση του ότι ο ΣΥΝ οφείλει να δοκιμάσει σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ
της Αριστεράς είπε ότι έγιναν και λάθη τα οποία εντοπίζονται αφενός στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκαθάρισε «παστρικά» τη θέση του απέναντι στη βία των κουκουλοφόρων και αφετέρου δεν διατύπωσε με σαφήνεια τη διαφωνία του με κάποια συνθήματα που κυριάρχησαν την περίοδο της κρίσης.

«Επανόρθωση»
Μία ημέρα μετά, κύκλοι του Μ. Γλέζου μέσω Νon paper που διένειμε η Κουμουνδούρου έλεγαν ότι ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς σχολίαζε πως «δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η απομόνωση μιας συγκεκριμένης φράσης μπορούσε να αλλάξει τόσο καθοριστικά τη σημασία όλων όσων είπα».

Πάντως και ο πρόεδρος του ΚΕΑ Λόταρ Μπίσκι στην ομιλία του καταδίκασε απερίφραστα τις πράξεις βίας: «Η βία κατά των ξένων περιουσιακών στοιχείων και κατά προσώπων ενδεχομένως να είναι μια έκφραση της οργής (των νέων) αλλά δεν είναι μέσο του αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Λ. Κύρκος
Αναστάτωση όμως στην Κουμουνδούρου προκάλεσαν και νέες δηλώσεις του Λεωνίδα Κύρκου με τις οποίες αναφερόμενος στα έκτροπα του Δεκεμβρίου διαχώρισε τη θέση του από τις επιλογές της ηγεσίας λέγοντας (Realnews): «Υπό μίαν έννοια είμαι εκτός γραμμής. Και ευτυχώς, γιατί έτσι δεν έχω καμία ευθύνη για τα λάθη που διαπράχθηκαν το τελευταίο διάστημα και αλλοίωσαν την εικόνα του συνεπούς δημοκρατικού κόμματος που είχαμε οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της κυβερνητικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚΣΥΝ, ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς σχολίασε δηκτικά πως «εμείς (ΣΥΝ) χωρίς να δοκιμάσουμε την πουτίγκα, είτε την εξορκίζουμε είτε την υμνολογούμε. Καλύτερο απ΄ όλα είναι να την δοκιμάσουμε».

Με αφορμή τις νέες επικριτικές δηλώσεις Κύρκου, κύκλοι του Συνασπισμού σχολίαζαν χθες με νόημα: «Ακούμε πάντα με σεβασμό και προσοχή τις διακριτές απόψεις του Λεωνίδα Κύρκου και τώρα, όπως και την περίοδο του άρθρου 16 και την περίοδο της συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε τη δική μας Αριστερά σε άλλη τροχιά σύνδεσης με τους εργαζόμενους και τη νεολαία».
Νέα κόντρα με το ΚΚΕ


ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ της κόντρας με το ΚΚΕ προκλήθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όταν ο Μανώλης Γλέζος ουσιαστικά καυτηρίασε τον τρόπο με τον οποίο ο Περισσός περιφρουρεί τις πορείες και τις δημόσιες εκδηλώσεις του:

«Οι αγώνες δεν περιφρουρούνται με κοντάρια και στειλιάρια και ουσιαστικά αυτό που γίνεται είναι να περιφρουρούνται τα τομάρια μας» είπε ο κ. Γλέζος προκαλώντας την άμεση αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Μάκη Μαΐλη: «Η αντιΚΚΕ εμπάθεια δεν εκπλήσσει. Την απώλεια ψυχραιμίας την αντιλαμβανόμαστε. Η ατυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι την αντιλαμβάνονται και πολλοί ψηφοφόροι του» είπε χαρακτηριστικά. Στον κ. Μαϊλη απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Ανδρέας Καρίτζης λέγοντας: «Όταν η ηγεσία του ΚΚΕ δέχεται βροχή συγχαρητηρίων από την κυβέρνηση και την Ακροδεξιά σε μία ιστορική στιγμή σύγκρουσης της νέας γενιάς με την εξουσία, που την οδηγεί σε απόγνωση, το τελευταίο που θα έπρεπε να την απασχολεί είναι τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ». http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4497269&ct=1