«Χιόνιζε κόκα στην Αθήνα» όταν ήταν στά πάνω του ο Ελληνοαιγύπτιος πού δολοφονήθηκε.


Η τελευταία πράξη στην «περιπέτεια» της ζωής του Ελληνοαιγύπτιου Μικαέλ Αντόνιο, γνωστού και ως Μάικ Αντόνιο ή Αντώνιου Μιχαήλ, γράφτηκε χθες σε ένα απόκρημνο σημείο στην περιοχή του Διονύσου. Ο «βαρώνος» της κοκαΐνης, καταδικασθείς σε δις ισόβια για εμπόριο ναρκωτικών, βρέθηκε δολοφονημένος μια μέρα μετά την απαγωγή του από αγνώστους. .....
...Ειδικότερα, ο Μάικλ Αντόνιο είχε συλληφθεί από τη δίωξη ναρκωτικών στις 13 Οκτωβρίου 1998 έπειτα από συστηματική και πολυήμερη παρακολούθηση. Ο Αντόνιο διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής στην Ελλάδα και την Ιταλία για περίπου δέκα χρόνια. Μάλιστα, εκτιμάται ότι ο ίδιος εισήγαγε στην Ελλάδα συνολικά πάνω από ένα τόνο κοκαΐνης κερδίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές, καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί την περίοδο της δραστηριοποίησής του «χιόνιζε κόκα στην Αθήνα». Θεωρείται ότι η οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών που είχε συστήσει ο 63χρονος ήταν από τις πλέον δραστήριες στο τομέα διακίνησης της «λευκής σκόνης»...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η τελευταία πράξη στην «περιπέτεια» της ζωής του Ελληνοαιγύπτιου Μικαέλ Αντόνιο, γνωστού και ως Μάικ Αντόνιο ή Αντώνιου Μιχαήλ, γράφτηκε χθες σε ένα απόκρημνο σημείο στην περιοχή του Διονύσου. Ο «βαρώνος» της κοκαΐνης, καταδικασθείς σε δις ισόβια για εμπόριο ναρκωτικών, βρέθηκε δολοφονημένος μια μέρα μετά την απαγωγή του από αγνώστους. Ο 63χρονος Αντόνιο βρισκόταν σε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού όταν, το βράδυ της Δευτέρας, δύο άγνωστοι τον πλησίασαν στη συμβολή των οδών Ιασωνίδου και Χαλδίας, κοντά στο σπίτι του στο Ελληνικό, και με την απειλή όπλων τον επιβίβασαν σε όχημα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Το περιστατικό παρακολούθησε έντρομη η σύζυγός του, η οποία και κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία λίγη ώρα αργότερα. Περίπου στις 4 χθες το απόγευμα ο 63χρονος βρέθηκε νεκρός με τραύματα στο κεφάλι στην περιοχή του Διονύσου.

Η αστυνομία εξετάζει μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο η δολοφονία να σχετίζεται με παράνομες δραστηριότητες που είχε αναπτύξει το θύμα μέσα από τη φυλακή. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αξιωματικοί που γνωρίζουν την υπόθεση, δεν υπήρχαν πληροφορίες ότι ο 63χρονος είχε διατηρήσει επαφές με τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών όντας έγκλειστος. Ως εκ τούτου, πιθανότερο θεωρείται το ενδεχόμενο η δολοφονία να έχει τις ρίζες της στο παρελθόν του θύματος.

Ειδικότερα, ο Μάικλ Αντόνιο είχε συλληφθεί από τη δίωξη ναρκωτικών στις 13 Οκτωβρίου 1998 έπειτα από συστηματική και πολυήμερη παρακολούθηση. Ο Αντόνιο διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής στην Ελλάδα και την Ιταλία για περίπου δέκα χρόνια. Μάλιστα, εκτιμάται ότι ο ίδιος εισήγαγε στην Ελλάδα συνολικά πάνω από ένα τόνο κοκαΐνης κερδίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές, καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί την περίοδο της δραστηριοποίησής του «χιόνιζε κόκα στην Αθήνα». Θεωρείται ότι η οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών που είχε συστήσει ο 63χρονος ήταν από τις πλέον δραστήριες στο τομέα διακίνησης της «λευκής σκόνης».
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100006_14/01/2009_299208