Οι κρυφές μετρήσεις τού Μαξίμου "λένε" ότι ο Καραμανλής θά κάνει εκλογές τήν Ανοιξη. Επειδή θά τίς κερδίσει.


....Οπως εκτιμούσαν όμως κορυφαία κυβερνητικά στελέχη χθες στη Βουλή, οι ρυθμοί των φιλολαϊκών ρυθμίσεων έχουν αυξηθεί τόσο πολύ από την περασμένη εβδομάδα ώστε η μη προσφυγή στις κάλπες θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία και με αφέλεια του Πρωθυπουργού, αν αφήσει ανεκμετάλλευτη την πολιτική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από νηνεμία στο εσωτερικό της ΝΔ και από την εκτόνωση της οργής της κοινής γνώμης λόγω των φιλολαϊκών μέτρων. «Τόσο πολλά που δώσαμε δεν θα μπορέσουμε να τα ξαναδώσουμε. Ούτε μπορούμε να τα αφήσουμε να ξεχαστούν» παρατηρούσαν χθες μέλη της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι, από τη στιγμή που έχει εγκρίνει τέτοια στρατηγική παροχών ο Πρωθυπουργός, θα πρέπει να έχει αποφασίσει οριστικά τις εκλογές ως τον Μάιο.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Σημαντική ενίσχυση της αξιοπιστίας και της δημοφιλίας του Πρωθυπουργού, αλλά όχι σημαντική μετατόπιση των ψηφοφόρων στην πρόθεση ψήφου, είναι τα συμπεράσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων που έφθασαν την περασμένη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στον κ. Κ.Καραμανλή και στους συνεργάτες του. Οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν στο πρωθυπουργικό επιτελείο μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και τις πρώτες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν σε ΜΜΕ δημιούργησαν ενθουσιασμό που όμως «πάγωσε» απότομα το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν το δεύτερο κύμα των σφυγμομετρήσεων έδειξε σχεδόν αναλλοίωτη την εικόνα στο πολιτικό σκηνικό.

Για να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα ο Πρωθυπουργός ζήτησε δημοσκοπήσεις από τους δικούς του μηχανισμούς, οι οποίοι ξεκίνησαν μετρήσεις με απόλυτη μυστικότητα και παρέδωσαν τα πρώτα τους ευρήματα την περασμένη Τετάρτη. Τόσο οι κυλιόμενες στοχευμένες μετρήσεις που πραγματοποίησε ο κ. Ι.Λούλης όσο και οι ποιοτικές έρευνες που πραγματοποίησαν δύο γνωστές εταιρείες δημοσκοπήσεων κατέληξαν σε ταυτόσημα συμπεράσματα:

▅ Από τις τελευταίες κινήσεις του Πρωθυπουργού ενισχύεται σημαντικά η εικόνα του στην κοινή γνώμη, καθώς οι συμμετέχοντες στις δημοσκοπήσεις τον χαρακτηρίζουν αποτελεσματικό και αξιόπιστο. Ταυτόχρονα αυξάνεται η διαφορά του από τον κ. Γ.Παπανδρέου στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό».

▅ Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά του ΠαΣοΚ με τη ΝΔ διατηρείται περίπου στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που οφείλεται στο ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα χαρακτηρίζεται «προσωρινό» και οι ρυθμίσεις που ανακοινώνει η κυβέρνηση «προεκλογικές». Οι αναλυτές του Μεγάρου Μαξίμου όμως εκτιμούν ότι, αν συνεχιστεί η βελτίωση της εικόνας του Πρωθυπουργού, θα αυξηθεί και η δημοτικότητα της κυβέρνησης τις επόμενες εβδομάδες.

▅ Οι τελευταίες παροχές της κυβέρνησης προς τους αγρότες δημιούργησαν αρνητική εικόνα στην κοινή γνώμη, επειδή έδωσε την εντύπωση ότι είναι αδύναμη και ευάλωτη στις πιέσεις των κοινωνικών ομάδων. Αντιθέτως, θετικές δηλώσεις προκαλεί η ανακοίνωση του επιδόματος θέρμανσης σε ανέργους και συνταξιούχους.

▅ Γενικώς η κοινή γνώμη στην πλειοψηφία της πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός προχωρεί σε παροχές όχι επειδή νοιάζεται για τους πολίτες αλλά επειδή προετοιμάζει εκλογές. Οσον αφορά τη νέα κυβέρνηση, η πλειοψηφία πιστεύει ότι είναι αποτέλεσμα εσωκομματικών συμβιβασμών και πως ο κ. Καραμανλής είναι όμηρος των κορυφαίων στελεχών του.

▅ Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εξακολουθεί να μην επιθυμεί πρόωρες εκλογές, αλλά το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν εκλογές για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό έχει αυξηθεί θεαματικά την τελευταία εβδομάδα.

Oπως πληροφορείται «Το Βήμα», οι εβδομαδιαίες μυστικές μετρήσεις του Μεγάρου Μαξίμου θα συνεχιστούν ως τα τέλη Φεβρουαρίου που ο κ. Καραμανλής θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις του για το αν θα καταφύγει σε πρόωρες εκλογές αμέσως μετά το Πάσχα. Ως τότε θα συνεχιστούν οι φιλολαϊκές ρυθμίσεις και οι παροχές που προγραμματίζει η κυβέρνηση, κυρίως για τους ανέργους και τους νέους, ενώ ταυτόχρονα θα ανακοινωθούν μέτρα διευκόλυνσης των πολιτών στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Οπως εκτιμούσαν όμως κορυφαία κυβερνητικά στελέχη χθες στη Βουλή, οι ρυθμοί των φιλολαϊκών ρυθμίσεων έχουν αυξηθεί τόσο πολύ από την περασμένη εβδομάδα ώστε η μη προσφυγή στις κάλπες θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία και με αφέλεια του Πρωθυπουργού, αν αφήσει ανεκμετάλλευτη την πολιτική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από νηνεμία στο εσωτερικό της ΝΔ και από την εκτόνωση της οργής της κοινής γνώμης λόγω των φιλολαϊκών μέτρων. «Τόσο πολλά που δώσαμε δεν θα μπορέσουμε να τα ξαναδώσουμε. Ούτε μπορούμε να τα αφήσουμε να ξεχαστούν» παρατηρούσαν χθες μέλη της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι, από τη στιγμή που έχει εγκρίνει τέτοια στρατηγική παροχών ο Πρωθυπουργός, θα πρέπει να έχει αποφασίσει οριστικά τις εκλογές ως τον Μάιο. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=244479
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΛΑΜΠΡΑΚΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Προσπάθησαν να τον ρίξουν -->Απέτυχαν

Τον πίεσαν για ανασχηματισμό --> Επέτυχαν

Τον πιέζουν για εκλογές -->θα πετύχουν?
Ο χρήστης Ermis είπε…
Ονειρο δεμένο στο μουράγιο!!!
Σας διαφευγη οτι ,αρχισαν νέα επεισόδια στην τηλεόραση!!
Σαν καλη νοικοκυρούλα θα καθήση να τα δει!
Τέλος οι βόλτες ..Ραφηνα ,μπόλικη τηλεόραση και ply stasion!Εεε που και που θα παίρνη χαμπαρι και κανένα σκανδαλάκι θα βγαίνη να λέει και κανένα συγνώμη και πάπαλα!Αυτό του ειπανε να κάνη οι νταβατζήδες ,αυτό κανη σαν καλός μαθητής!Αυτό τούς εξυπηρετη, αυτό κάνη!Θα δώση και κανένα ψιλοεργάκι,κατι δις,ο Σουφλιάς και ολα καλά και ολα ωραία για τον κο Καραμανλή!Υπέροχα!!Αρε κατακαημένη πατρίδα,ολα τα ξέκολα ταίζεις!
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
ΕΠΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟΝ. ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΓ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.