Θά έρθουν καί άλλες δημοσκοπήσεις πού θα δείχνουν ότι ο κόσμος είδε θετικά τόν ανασχηματισμό....

Ας δούμε αρχικά τα στοιχεία από τήν GPO (Mega)
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 47% του συνόλου των ερωτηθέντων κρίνει θετικά και μάλλον τον ανασχηματισμό, κάτι που σημαίνει ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού είχε απήχηση στην κοινή γνώμη. Αρνητικές και μάλλον αρνητικές απόψεις εκφράζει το 47,2%.
Σε ό,τι αφορά στους ψηφοφόρους των κομμάτων, πολύ θετικές γνώμες, σε ποσοστό 81,1%, έχουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, ενώ χαμηλά είναι τα ποσοστά στους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης. Θετικά εκφράζεται το 20,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 21% του ΚΚΕ, το 31,4% του ΣΥΡΙΖΑ και το 37% του ΛΑΟΣ.
Η αντικατάσταση του Γιώργου Αλογοσκούφη κρίθηκε από το 61,3% των ερωτηθέντων ως θετική και μάλλον θετική κίνηση, ενώ το 33,4% δήλωσε πως δεν συμφωνεί.
Η επιλογή του Γιάννη Παπαθανασίου χαρακτηρίζεται σωστή και μάλλον σωστή από το 53,6% και λάθος/μάλλον λάθος από το 35,6% των ερωτηθέντων.
Αναφορικά με το σενάριο που διακινήθηκε προ του ανασχηματισμού περί ανάληψης του υπ. Οικονομίας από την Ντόρα Μπακογιάννη, το 16,1% απάντησε ότι έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο, ενώ το 79,6% απάντησε αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο....
....Η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Παιδείας, με την αντικατάσταση του Ευριπίδη Στυλιανίδη από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, κρίνεται θετική και μάλλον θετική από το 62,3% του συνόλου των ερωτηθέντων και αρνητική και μάλλον αρνητική από το 33,1%
Ανάλογα θετικά ποσοστά συγκεντρώνει και η είσοδος του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση. Ποσοστό 64,4% του συνόλου των ερωτηθέντων λένε ότι είναι θετική και μάλλον θετική, ενώ 30,5% την κρίνουν αρνητική και μάλλον αρνητική.
Ενισχυμένη φαίνεται η εικόνα του πρωθυπουργού μετά τον ανασχηματισμό. Στην ερώτηση "πώς κρίνετε τον πρωθυπουργό μετά τον ανασχηματισμό;", θετικά και μάλλον θετικά σε σχέση με πριν δηλώνει το 45,5% και αρνητικά και μάλλον αρνητικά το 49,4%.
Στους ψηφοφόρους της ΝΔ, θετικά/μάλλον θετικά απαντά το 83,1%, ενώ οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ κρίνουν τον Κώστα Καραμανλή αρνητικά και μάλλον αρνητικά σε ποσοστό 79,5%.(Mega).
Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι τις επόμενες ημέρες θα βγούν και άλλες δημοσκοπήσεις  που θα επιβεβαιώνουν ότι όντως έτσι είναι.
Ο κόσμος είδε θετικά τον ανασχηματισμό....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
tha erthoun kai alloi san emena pou tha sou poun oti den xereis ti les kai ti sou ginete natasa kai kostakis....last year!!!
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ; ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ; ΕΛΕΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΕΟΣ. ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΓΥΑΛΙΑ.