ΠΑΣΟΚ: Δέν είναι καί πολύ αγαπημένοι. Μέ το πρώτο στραβοπάτημα θα σφαχτούνε...


....Ενδεικτικά, στελέχη όπως ο Μ. Χρυσοχοΐδης, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Α. Λοβέρδος, ενώ διαχειρίζονται κρίσιμα ζητήματα, βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο στελεχών του περιβάλλοντος του Γ. Παπανδρέου για κινήσεις ή πρωτοβουλίες τους. Οταν μάλιστα πριν από αυτές έχουν προηγηθεί και συσκέψεις, πολλές φορές μάλιστα υπό τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει δώσει και τη συγκατάθεσή του.
Αλλα κορυφαία στελέχη όπως ο Ευ. Βενιζέλος, ο Π. Ευθυμίου, ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Γ. Φλωρίδης κ.ά. έχουν περιορισμένο ρόλο και δεν μετέχουν ούτε κατ’ ελάχιστον στη διαμόρφωση της πολιτικής στρατηγικής. Την ίδια στιγμή, πολλά κορυφαία και μεσαία στελέχη στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους επαναφέρουν ζήτημα συλλογικής λειτουργίας και αδυναμίας της Χαριλάου Τρικούπη να σταθεί στο ύψος των (κρίσιμων πολιτικά) περιστάσεων, ορισμένοι μάλιστα σκέπτονται να επαναφέρουν το αίτημα για δημιουργία ενιαίου πολιτικού κέντρου.....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Με όξυνση της αντιπολιτευτικής τακτικής, επίθεση σε όλα τα μέτωπα κατά της κυβέρνησης και κινήσεις προεκλογικού χαρακτήρα θα επιχειρήσει ο Γ. Παπανδρέου να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων που έχει χάσει το ΠΑΣΟΚ μετά τον ανασχηματισμό, ελπίζοντας ότι θα προλάβει να μην πάρει ευρύτερες διαστάσεις η αβεβαιότητα - κάποιοι μιλούν για ψυχολογία ήττας- που έχει επιστρέψει στις τάξεις του κόμματός του τις τελευταίες ημέρες.

Η πρώτη κίνηση, μετά την αυριανή ομιλία στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική, θα είναι να θέσει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογική διάταξη.

Η κίνηση αυτή σε πρώτη ανάγνωση θεωρείται αναμενόμενη, αφού σε πεντέμισι μήνες έχουμε ευρωεκλογές, αλλά στην ουσία όλα γίνονται γιατί στο ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιοι ότι οι πρόωρες εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των ευρωεκλογών.

Ελπίζει η Χαριλάου Τρικούπη ότι θέτοντας τη λειτουργία όλων των στελεχών κάτω από την προεκλογική ομπρέλα και δίνοντας την αίσθηση της συμμετοχής σε περισσότερους, θα σταματήσουν η κινητικότητα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό, η γκρίνια ότι το κόμμα δεν αντέδρασε έγκαιρα και σωστά μετά τον ανασχηματισμό Καραμανλή και η κριτική ότι το ΠΑΣΟΚ δεν λειτουργεί συλλογικά και δεν κινείται ώστε να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημά του, που είναι η αδυναμία του να μετατρέψει το δημοσκοπικό του προβάδισμα σε πολιτική ηγεμονία.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Γ. Παπανδρέου έχει δώσει εντολή πριν από το Πάσχα να είναι έτοιμο το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος για τρεις λόγους.

Πρώτον, για να έχουν τα στελέχη στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου συγκεκριμένες προτάσεις στα χέρια τους, όταν απευθύνονται στην κοινή γνώμη.

Δεύτερον, για να υπάρχει ένα πλαίσιο σαφές για όλους, το οποίο δεν θα μπορεί να υπερβαίνει ο καθένας, προκαλώντας σύγχυση στην κοινή γνώμη.

Τρίτον, για να πει επιτέλους το ΠΑΣΟΚ (αυτή ήταν και η εισήγηση πολλών στελεχών όπως του Μ. Χρυσοχοΐδη) ποιες θα είναι οι κινήσεις της κυβέρνησής του τις πρώτες 100 ημέρες, με έμφαση στην οικονομία, στα φορολογικά, στη λειτουργία του κράτους και την κοινωνική πολιτική.

Εύθραυστες ισορροπίες
Πολλά στοιχεία και πληροφορίες δείχνουν ότι η εσωκομματική νηνεμία των τελευταίων μηνών ήταν απόρροια του θετικού κλίματος στις δημοσκοπήσεις και αρκεί ένα «στραβοπάτημα» για να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ στις ημέρες της εσωστρέφειας. Προφανώς, όπως παραδέχονται και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αυτό ποντάρει και ο κ. Καραμανλής που επιχειρεί είτε μέσω των δημοσκοπήσεων είτε με την ανάδειξη ζητημάτων που μπορούν να διχάσουν το ΠΑΣΟΚ (άσυλο στα πανεπιστήμια κ.λπ.) να «γυρίσει» το παιχνίδι. Κλίμα καχυποψίας και έλλειψης εμπιστοσύνης κυριαρχεί ανάμεσα στη Χαριλάου Τρικούπη και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Ενδεικτικά, στελέχη όπως ο Μ. Χρυσοχοΐδης, η Α. Διαμαντοπούλου, ο Α. Λοβέρδος, ενώ διαχειρίζονται κρίσιμα ζητήματα, βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο στελεχών του περιβάλλοντος του Γ. Παπανδρέου για κινήσεις ή πρωτοβουλίες τους. Οταν μάλιστα πριν από αυτές έχουν προηγηθεί και συσκέψεις, πολλές φορές μάλιστα υπό τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει δώσει και τη συγκατάθεσή του.

Αλλα κορυφαία στελέχη όπως ο Ευ. Βενιζέλος, ο Π. Ευθυμίου, ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Γ. Φλωρίδης κ.ά. έχουν περιορισμένο ρόλο και δεν μετέχουν ούτε κατ’ ελάχιστον στη διαμόρφωση της πολιτικής στρατηγικής. Την ίδια στιγμή, πολλά κορυφαία και μεσαία στελέχη στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους επαναφέρουν ζήτημα συλλογικής λειτουργίας και αδυναμίας της Χαριλάου Τρικούπη να σταθεί στο ύψος των (κρίσιμων πολιτικά) περιστάσεων, ορισμένοι μάλιστα σκέπτονται να επαναφέρουν το αίτημα για δημιουργία ενιαίου πολιτικού κέντρου.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=70636
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπά, ο ΗΓΕΤΗΣ Giorgakis έχει τόσα οράματα και τέτοιες νέες ιδέες που όλοι στέκουν σούζα μπροστά του.
(Αμφιβάλλω εάν ακόμη και εκείνο το χαζοζαρούμενο ο Παπακωνσταντίνου τα πιστεύει αυτά. Αλήθεια, αυτό το παιδί δεν μπορεί να αλλάξει λίγο την κασέτα; Όλη μέρα μας περιγράφει πως ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ο Ελληνικός λαός, παίξε και κάτι άλλο γλυκέ μου).
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΒΡΑΚΙΑ.