Ο Παντελής Οικονόμου γιά τίς Τουρκικές προκλήσεις στό Αιγαίο.

Το πρώτο θέμα το οποίο προκύπτει - μετά και την πρόσφατη έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας - είναι η ανάγκη επαναξιολόγησης της δικής μας αντίδρασης απέναντί της. Επειδή ακριβώς, όπως εκδηλώνεται, μέχρι σήμερα, έχει αποδειχθεί ανεπαρκής.
Πράγματι, η αναγκαιότητα διαμόρφωσης μιας στρατηγικής «ευέλικτης ανταπόδοσης» απέναντι στις προκλήσεις αυτές, ικανής να παράγει «ισοδύναμα τετελεσμένα» είναι επιτακτική. Τα στρατιωτικά και διπλωματικά μέσα της χώρας μας υπάρχουν. Απομένει να υπάρξει η πολιτική βούληση για διαφορετική αξιοποίησή τους. Βούληση για απαγκίστρωση μας από κατεστημένες προσεγγίσεις οι οποίες έχουν (αν μη τι άλλο) κλείσει τον κύκλο τους και αδυνατούν να αποτρέψουν τις απειλές εις βάρος μας.
Πριν απ' όλα όμως, η αποδοτικότερη αποτροπή είναι επιβεβλημένη, ώστε, μέσω αυτής, να προλάβουμε την εξώθηση των πραγμάτων στο μη παρέκει. Με άλλα λόγια, να απομακρύνουμε το ενδεχόμενο μιας θερμής εμπλοκής μας. Στο πλαίσιο μιας τέτοιας επικαιροποίησης του αμυντικού μας δόγματος, θα μπορέσουν να εκλογικευθούν οι αμυντικές μας δαπάνες. Να προσαρμοστεί η δομή των ενόπλων δυνάμεών μας στις πραγματικές ανάγκες ασφάλειας της χώρας μας. Όπως επίσης, θα μπορέσουν να διερευνηθούν οι δυνατότητές μας για νέες αμυντικές συνεργασίες, σταθεροποιητικές της κατάστασης στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Για την προσπάθεια αυτή είναι, ασφαλώς, αναγκαία η διακομματική συναίνεση. Συναίνεση για την απόρριψη της σημερινής έωλης τακτικής και τον προσδιορισμό νέων δράσεων, ώστε να προασπιστεί η εθνική κυριαρχία μέχρις ότου ασκηθούν πλήρως τα, εξ αυτής, νόμιμα δικαιώματά μας.
Παντελής Οικονόμου, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εκτακτο παραρτημα !!

προσοχη - προσοχη !!


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ . ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΝΤΟΡΑ-ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΚΑΛΟΣΗΜΙΤΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΥΤΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΔΙΑ ΑΜΕΣΟ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ 'ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ' ΕΙΣ 'ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ ΓΚΕΙ ΑΦΕΝΤ' ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ.


Η ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ 'ΕΛΛΗΝΙΚΗ' ΒΟΥΛΗ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙ - ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΟΡΟΠΕΔΙ )ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΧΑΡΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΥΣΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΙΧΙΟ ΓΙΑ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ.

Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΜΕ ΦΕΣΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΕΡΕΤΖΟΦΟΡΑ ΤΣΟΥΠΡΑ ΤΟΥ (συγνωμη τσιπρα του) ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΡΙΚΟ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ.

δεν απεχουμε και πολυ απο τα ανωτερω αν το καλοσκεφτειτε... ενα βημα ειμαστε ..

Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 1974 ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΩΜΑΝΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΟΥ ΩΡΕΣ.... ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΕΣ TOYΣ ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε παιδια τι εγινε ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ το χρυσο μου ? που ειναι ο καλος μου να κανει τις καθημερινες του γλυκες δηλωσεις? που ειναι ο ανταρτης ΤΑΤΟΥΛΗΣ ρε παιδια ? κανενας ξεφτιλας καμπουρακης, κανενας καταπτυστος οικονομεας , καμμια ξεφωνημενη τρεμη , τιποτα φτηνο λυριτζηδες και χαζο χατζηνικολαου ,ο πασπιτης ευαγελατος ? κανενας ρε παιδια δεν εχει πια πρωτη ειδηση τον καλο μου ? Ε ΡΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΕΡΒΙΕΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΕΛΗΞΕΣ, ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ.... τωρα ειναι η σειρα μας να γελαμε με την καταντια σου.. ΜΕΓΑΛΕ ΑΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΑΣ..