Η διάσπαση τών Αραβικών κρατών (γιά την οποία δέν μιλάει κανείς) αιτία τών δεινών τών Παλαιστινίων στή Γάζα. Οι πάμπλουτοι σείχηδες γιατί δέν βοηθάνε;
.....Οι χωριστές σύνοδοι κορυφής αραβικών χωρών των τελευταίων ημερών στη Ντόχα και τη Σαουδική Αραβία αντανακλούν τη διάσταση απόψεων ως προς τον χειρισμό της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας που επικρατεί στον αραβικό κόσμο, ο οποίος έχει διχασθεί ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία, από τη μια πλευρά, και τη Συρία, το Κατάρ και τους συμμάχους τους, από την άλλη......
Σ.Σ. Γράφουμε όλοι (και καλά κάνουμε) για τη Γάζα βοηθάμε όσο μπορούμε και καλά κάνουμε κλπ. Ομως οι ίδιοι οι ομοεθνείς τών Παλαιστινίων δέν τούς βοηθάνε. Είναι γνωστό ότι τα Αραβικά κράτη εάν ήθελαν θα μπορούσαν να βοηθήσουν αποτελεσματικά τούς Παλαιστινίους. Οταν η ελληνική οικογένεια στέλνει απο το υστέρημα της (και καλά κάνει) ή ακόμα και το καταχρεωμένο ελληνικό κράτος κάνει ότι μπορεί οι σείχηδες τού κόλπου θα μπορούσαν με τα ψιλά τους να λύσουν όλα τα (βιοτικά) προβλήματα τών Παλαιστινίων και κάτι παραπάνω. Ομως δέν το κάνουν. Κανείς δέν μιλάει για αυτήν την υποκρισία.
Σχόλια
Οι αραβικές χώρες, οι οποίες είναι διασπασμένες σχετικά με τον χειρισμό της ισραηλινής επίθεσης, θα επεξεργασθούν κατά τη διάρκεια της διήμερης συνόδου κορυφής σχέδια που θα εστιάζονται στην οικονομική συνεργασία.
Οι Άραβες ηγέτες θα συζητήσουν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στο Κουβέιτ με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την πτώση της τιμής του πετρελαίου στον αραβικό κόσμο και την παγκόσμια οικονομική ύφεση.
Θα συζητήσουν επίσης τα σχέδια για τη χορήγηση πακέτου οικονομικής βοήθειας ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, έπειτα από τη μονομερή κήρυξη κατάπαυσης του πυρός τόσο από το Ισραήλ, όσο και από τη Χαμάς.
«Η σύνοδος κορυφής του Κουβέιτ είναι μια ευκαιρία για την εξεύρεση μιας κοινής αραβικής στάσης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπαρί, ενώ ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα δήλωσε χθες ότι η Γάζα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα.
Οι χωριστές σύνοδοι κορυφής αραβικών χωρών των τελευταίων ημερών στη Ντόχα και τη Σαουδική Αραβία αντανακλούν τη διάσταση απόψεων ως προς τον χειρισμό της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας που επικρατεί στον αραβικό κόσμο, ο οποίος έχει διχασθεί ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία, από τη μια πλευρά, και τη Συρία, το Κατάρ και τους συμμάχους τους, από την άλλη.
Οι υπουργοί Οικονομικών των αραβικών χωρών και οι διοικητές κεντρικών τραπεζών ζήτησαν από τις κυβερνήσεις τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση των δημοσίων δαπανών για την στήριξη των οικονομιών, εν μέσω της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου και την οικονομική ύφεση στον βιομηχανοποιημένο κόσμο.
Η πιστωτική κρίση έχει επίσης επιδεινώσει την κατάσταση παρεμποδίζοντας τη ροή των κεφαλαίων και προκαλώντας ματαίωση ή καθυστερήσεις στην εκτέλεση έργων.
Οι Άραβες ηγέτες θα συζητήσουν σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας, τη μείωση της φτώχειας στον αραβικό κόσμο και την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και τηλεπικοινωνιών, καθώς και της ασφάλειας των τροφίμων.
ΑΠΕ - ΜΠΕ http://www.e-tipos.com/newsitem?id=70778