Προβλέψιμη Καθημερινή πανηγυρίζει γιά τον κύκλο τών χαμένων «καραμανλικών».



Σε στελέχη που δεν ήταν, εξαρχής τουλάχιστον, «δικά του» βασίζεται πλέον για τη διακυβέρνηση της χώρας ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, αφού το στρατόπεδο των «καραμανλικών» στην κυβέρνηση εμφανίζεται να δέχεται απανωτά πλήγματα. Πλην του κ. Γιάννη Αγγέλου, στον πυρήνα των στενών συνομιλητών του πρωθυπουργού καταγράφονται, αυτή τη στιγμή, οι κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Γιώργος Σουφλιάς, Δημήτρης Σιούφας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.....
Σ.Σ. Οπως είπαμε καί στο προηγούμενο πόστ ο Καραμανλής έκανε ότι ήθελε. Αν το ήθελε θα μπορούσε να τούς αποκεφαλίσει όλους. Δέν το έκανε. Επέλεξε άλλη οδό γιά να διαχειριστεί τό εσωκομματικό του θέμα. Τούς έκανε συνοδοιπόρους. Τούς έδωσε ευθύνες.Προστάτεψε τόν Σαμαρά με το Πολιτισμού. Τώρα τό μόνο πού θα μπορούν να πούν είναι ότι είναι "αδύναμος". Τά ΜΜΕ δέν θα μπορούν πλέον να κατηγορούν τούς δικούς τους. Είναι μιά στρατηγική. Μπορεί και να τού βγεί. Θά ξέρουμε σε λίγο. Η συμπολίτευση (ΕΤ) είναι αισιόδοξη....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Σε στελέχη που δεν ήταν, εξαρχής τουλάχιστον, «δικά του» βασίζεται πλέον για τη διακυβέρνηση της χώρας ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, αφού το στρατόπεδο των «καραμανλικών» στην κυβέρνηση εμφανίζεται να δέχεται απανωτά πλήγματα. Πλην του κ. Γιάννη Αγγέλου, στον πυρήνα των στενών συνομιλητών του πρωθυπουργού καταγράφονται, αυτή τη στιγμή, οι κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Γιώργος Σουφλιάς, Δημήτρης Σιούφας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης ήταν ο πρώτος και παραδοσιακός εκπρόσωπος της καραμανλικής πτέρυγας που αποχώρησε από την κυβέρνηση. Στα χρόνια που ακολούθησαν και, κυρίως, τους τελευταίους μήνες ο κύκλος των στενών συνομιλητών του πρωθυπουργού, που αποτέλεσαν τον κυβερνητικό πυρήνα κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης, αποδυναμώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Η αποχώρηση του κ. Θεόδ. Ρουσόπουλου, από το υπουργείο Επικρατείας στα τέλη Οκτωβρίου του 2008 ήταν η κορύφωση μιας προδιαγεγραμμένης από μήνες εξέλιξης. Ηδη ο κ. Καραμανλής είχε ενισχύσει την καθημερινή του επικοινωνία με τους «κορυφαίους» της κυβέρνησης και είναι χαρακτηριστικό πως ήταν ο κ. Γ. Σουφλιάς που μεσολάβησε για την ταχύτερη απεμπλοκή της κυβέρνησης από ένα άλλο δυσεπίλυτο πρόβλημα που αφορούσε τον, επίσης έμπιστο του πρωθυπουργού, κ. Γ. Βουλγαράκη.

Ο χθεσινός ανασχηματισμός οδήγησε στην έξοδο δύο ακόμη ακραιφνώς καραμανλικά στελέχη, τους κ. Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Φώλια. Ο πρώτος έσυρε το «κάρο της κυβέρνησης» κατά την πρώτη τετραετία ενώ έλαβε την ισχυρή πρωθυπουργική στήριξη, ακόμη και λίγα 24ώρα πριν από τον ανασχηματισμό. Ο δεύτερος συνδέεται προσωπικά με τον πρωθυπουργό. Εκ των καραμανλικών της νέας γενιάς θεωρείται ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης, ο οποίος όμως βρίσκεται πλέον, κι αυτός, εκτός κυβερνητικής επιτροπής. Σε αυτή θα συμμετέχουν, εφεξής, πλην των κ. Πρ. Παυλόπουλου, Γ. Σουφλιά, Ντόρας Μπακογιάννη και Ευ. Μεϊμαράκη, οι Αρης Σπηλιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Κωστής Χατζηδάκης. Για πολλούς, θιασώτες των εσωκομματικών ισορροπιών, η πιο ηχηρή «καραμανλική είσοδος» στην κυβέρνηση αφορά το νέο υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά. Εκ παραλλήλου, αποδυναμωμένες εμφανίζονται και ομάδες στελεχών στο εσωτερικό του κόμματος, π.χ. λοχαγοί, που είχαν στηρίξει και πορευθεί με τον κ. Καραμανλή την πορεία αρχικά για την αρχηγία του κόμματος και, εν συνεχεία, για τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, οι «σωματοφύλακες» του καραμανλισμού σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο παραμένουν οι κ. Προκόπης Παυλόπουλος και Δημήτρης Σιούφας και, με έντονο παρεμβατικό ρόλο, ο κ. Γιώργος Σουφλιάς και ο κ. Μεϊμαράκης. Τούτο δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη αφήνουν την υπόθεση στην τύχη. Αλλωστε, αν βουλιάξει το κυβερνητικό καράβι θα συμπαρασύρει όλους στον εκλογικό βυθό.http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_08/01/2009_298456
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προσωπικά μου φαίνεται ότι αυτός ο ανασχηματισμός είναι το μεγαλύτερο fail που θα μπορούσε να είναι. Και μόνο το γεγονός ότι έγινε λέει πολλά.
Ο Υπουργός Οικονομίας πετάχτηκε εκτός χωρίς να υπάρχει λόγος.
Δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδίμων για να δει ότι δεν υπάρχει πυγμή.
Absolutely pathetic που ολόκληρη η ηγεσία της χώρας άγεται και φέρεται από δημοσκοπήσεις, που ένας θεός ξέρει αν είναι και αξιόπιστες.

Θέλω ακόμη να πιστεύω (μάλλον να ελπίζω) ότι υπάρχει κάποιος σχεδιασμός πίσω από τις κινήσεις που έγιναν. Αν και μάλλον με την πίστη θα μείνω.