Μέ Siemens ξεκίνησαν όλα καί μέ Siemens θά τελειώσουν.




ΣΕΝΑΡΙΟ 2 / ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
Διπλές κάλπες με χορηγία Siemens
Επόμενη ημερομηνία που έχει σημειώσει στο πολιτικό του ημερολόγιό ο κ. Καραμανλής είναι η 7η Ιουνίου. Είναι η ημερομηνία που θα γίνουν οι ευρωεκλογές. Εφόσον μέχρι τον Μάρτιο δεν έχει κλείσει η ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ, στο Μέγαρο Μαξίμου εναποθέτουν τις ελπίδες του σε έναν από μηχανής θεό. Το σκάνδαλο Siemens. Από τον Απρίλιο και μετά οι δικαστικές εξελίξεις προδιαγράφουν νέο γύρο αποκαλύψεων και στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκφράζουν την πεποίθηση ότι αυτήν τη φορά στο στόχαστρο θα βρεθούν κυρίως πρώην και νυν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία θα θελήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τέτοια εξέλιξη στο έπακρο επιδιώκοντας την αποσυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ.
Συν τοις άλλοις εκτιμάται ότι οι διπλές κάλπες μπορεί να βοηθήσουν στο να εκτονωθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση πίσω από το παραβάν για τους ευρωαντιπροσώπους, αλλά και να λειτουργήσουν τα συντηρητικά ένστικτα των ψηφοφόρων πίσω από το παραβάν για τους εκπροσώπους στο εθνικό Κοινοβούλιο...
Σ.Σ. Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι το σχέδιο γιά εκλογές τήν άνοιξη τού 2009 (μέχρι τις ευρωεκλογές) είναι και το αρχικό σχέδιο τού Καραμανλή ήδη από πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Καί αυτό έχει ειπωθεί έγκαιρα και σε ανύποπτο χρόνο πολύ πρίν τα τελευταία καραγκιοζιλίκια (εμείς πχ εδώ το λέμε απο την περασμένη άνοιξη). Αρα μέ αυτή την έννοια όλα βαδίζουν σύμφωνα μέ το αρχικό σχέδιο. Τό μόνο ερώτημα ήταν απο τότε άν οι εκλογές θα γίνουν λίγο πρίν ή ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Αυτός ο προβληματισμός είναι πού γίνεται βαρύγδουπο πρωτοσέλιδο σήμερα στο Εθνος.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Αν οι εξελίξεις του 2008 οδήγησαν τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο χείλος του γκρεμού, το 2009 σηματοδοτεί την τιτάνια προσπάθεια που θα κάνει να περάσει απέναντι, ισορροπώντας σε ένα τεντωμένο σχοινί και δίχως δίχτυ ασφαλείας αυτήν τη φορά.Το πέρασμα του κ. Καραμανλή θα καθορίσει και το πολιτικό του μέλλον, το οποίο πλέον είναι απόλυτα συνυφασμένο με το αποτέλεσμα του κυβερνώντος κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός φαίνεται να το αντιλαμβάνεται αυτό καλά και με μεγάλη προσοχή ήδη σχεδιάζει τα διαφορετικά πιθανά εκλογικά σενάρια. Ελπίζει δε να επιλέξει εκείνο που θα αποτρέψει τουλάχιστον την πτώση του ιδίου και της ΝΔ στο κενό.

Ο εκλογικός σχεδιασμός ξεκινάει από τον ερχόμενο Μάρτιο και φτάνει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010 και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Για μια ακόμη φορά τον δρόμο στον κ. Καραμανλή θα δείξουν οι δημοσκοπήσεις, όχι μόνο αυτές που δημοσιεύονται στον Τύπο, αλλά πολύ περισσότερο οι ειδικές που διενεργούνται αποκλειστικά για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου.
ΣΕΝΑΡΙΟ 1 / ΜΑΡΤΙΟΣ 2009
Οι «εξετάσεις τριμήνου» στην ΕΕ και η ελπίδα για τα γκάλοπ
Αν τον ερχόμενο Μάρτιο, ύστερα από τον επικείμενο ανασχηματισμό και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, η διαφορά που χωρίζει στις δημοσκοπήσεις τη Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ έχει υποχωρήσει κάτω του 3% και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν βελτιωθεί κάποια ποιοτικά στοιχεία του πρωθυπουργικού προφίλ, ο κ. Καραμανλής θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές προκειμένου να προλάβει περαιτέρω φθορά του κόμματος υπό το βάρος των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην καθημερινότητα των πολιτών με αύξηση των απολύσεων και επιδείνωση της θέσης των οικονομικά ασθενέστερων θα μεταφερθούν από τις στήλες των εφημερίδων στην πραγματική ζωή. Πολλά βέβαια θα κριθούν από την αυστηρότητα με την οποία θα αντιμετωπίσει τη χώρα η Κομισιόν λόγω της δημοσιονομικής εκτροπής. Πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να ελπίζουν λόγω και του γεγονότος ότι παρά την ανατροπή των συσχετισμών στις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να κινείται κάτω από τα εκλογικά ποσοστά του Σεπτεμβρίου του 2007. Επίσης στα πλεονεκτήματα του σεναρίου για εκλογές τον Μάρτιο συνεργάτες του πρωθυπουργού προσθέτουν ότι ο κ. Καραμανλής θα εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα που του δίνει ο εκλογικός νόμος να πάει σε εκλογές με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης. Τελευταία προθεσμία είναι η Κυριακή 15 Μαρτίου. Σε συμβολικό επίπεδο αυτό θα τον βοηθήσει να δείξει ότι αφήνει εκτός Βουλής αυτούς που μπήκαν εμπόδιο στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος την προηγούμενη περίοδο και σε πρακτικό να «καθαρίσει» τον εσωκομματικό αντίλογο. Αξίζει να προστεθεί ότι το επόμενο τρίμηνο και μέχρι να εκπνεύσει η υποχρέωση για διενέργεια εκλογών με λίστα οι εσωκομματικές τριβές ακριβώς υπό αυτόν τον φόβο αναμένεται να περιοριστούν ευνοώντας το έδαφος για ανάκαμψη.
ΣΕΝΑΡΙΟ 2 / ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
Διπλές κάλπες με χορηγία Siemens
Επόμενη ημερομηνία που έχει σημειώσει στο πολιτικό του ημερολόγιό ο κ. Καραμανλής είναι η 7η Ιουνίου. Είναι η ημερομηνία που θα γίνουν οι ευρωεκλογές. Εφόσον μέχρι τον Μάρτιο δεν έχει κλείσει η ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ, στο Μέγαρο Μαξίμου εναποθέτουν τις ελπίδες του σε έναν από μηχανής θεό. Το σκάνδαλο Siemens. Από τον Απρίλιο και μετά οι δικαστικές εξελίξεις προδιαγράφουν νέο γύρο αποκαλύψεων και στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκφράζουν την πεποίθηση ότι αυτήν τη φορά στο στόχαστρο θα βρεθούν κυρίως πρώην και νυν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία θα θελήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τέτοια εξέλιξη στο έπακρο επιδιώκοντας την αποσυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ.
Συν τοις άλλοις εκτιμάται ότι οι διπλές κάλπες μπορεί να βοηθήσουν στο να εκτονωθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση πίσω από το παραβάν για τους ευρωαντιπροσώπους, αλλά και να λειτουργήσουν τα συντηρητικά ένστικτα των ψηφοφόρων πίσω από το παραβάν για τους εκπροσώπους στο εθνικό Κοινοβούλιο.
ΣΕΝΑΡΙΟ 3 / ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010
Γαλάζια παιχνίδια με την προεδρική εκλογή
Αν η ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές είναι συντριπτική τα περιθώρια ελιγμών του πρωθυπουργού θα είναι ελάχιστα. Η κυβέρνηση πάντως φαίνεται να ελπίζει ότι στις ευρωεκλογές η δυσαρέσκεια των πολιτών θα εκφραστεί ταυτόχρονα και προς τους δύο πυλώνες του δικομματισμού και έτσι θα καλυφθεί με κάποιον τρόπο η όποια φθορά της ΝΔ πίσω από την αντίστοιχη φθορά του ΠΑΣΟΚ. Εφόσον ο κ. Καραμανλής ξεπεράσει το σκόπελο των ευρωεκλογών έστω και με μικρές απώλειες, θα προχωρήσει τον κυβερνητικό του προγραμματισμό με ορίζοντα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2010. Αυτό είναι και το ευκταίο σενάριο στο Μέγαρο Μαξίμου αφού υπάρχει η πεποίθηση ότι τότε οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκότερες για το κυβερνών κόμμα, λόγω, εκτός των άλλων, και της αναμενόμενης δημοσκοπικής κόπωσης του ΠΑΣΟΚ. Το 2010 ενδέχεται να είναι η χρονιά της εξόδου από τη διεθνή οικονομική κρίση, η οποία θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να παίξει το παιχνίδι της παροχολογίας, να αποδώσει εξ ολοκλήρου την οικονομική ασφυξία στην παγκόσμια κρίση και να τολμήσει να ισχυριστεί ότι η επανεκλογή της θα φέρει την οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο στον τόπο. Αν καταφέρει να φτάσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κορυφώσει την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ γύρω από το θέμα της εκλογής του Προέδρου. Θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ύστερα από την αποτυχία συναίνεσης στο πρόσωπο του Προέδρου και θα κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ ότι παίζει με τους θεσμούς.http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=2098853&tag=7948
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Άρθρο της Anne Applebaum.(αμερικανο-εβραία δημοσιογράφος, σύζυγος του εβραίου υπουργού εξωτερικών της Πολωνίας) στην «Ουάσιγκτον Ποστ».
23-12-2008

Με το Σκοπιανό συνδέει τις ταραχές στην Ελλάδα, με επίκεντρο την Αθήνα, το φύλλο με ημερομηνία 23/12/2008, της εφημερίδας, κύριος εκφραστής του αμερικανικού κατεστημένου και υποστηρικτής των απόψεων της εκάστοτε Αμερικανικής Κυβέρνησης.
Μεταξύ άλλων στο εξαιρετικά αρνητικό «άρθρο» της Anne Applebaum για τα γεγονότα υπάρχει εκτεταμένη αναφορά και στο …σκοπιανό : «Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε., η μεγαλύτερη συνεισφορά της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική συνίσταται στην ξεροκέφαλη πολιτική της να θέτει προσκόμματα στην διεθνή αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» - για λόγους που είναι περίπλοκοι να τους αναλύσουμε - εκτός αν η τελευταία αλλάξει το όνομά της σε FYROM «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ένα ακρωνύμιο που όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν καταγέλαστο. Σε ότι αφορά την εσωτερική πολιτική οι Έλληνες είναι διαβόητοι για την χάλκευση οικονομικών στοιχείων που ήταν απαραίτητα για την είσοδό τους στην ζώνη του ευρώ».

Εντύπωση προκαλεί ότι το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτα στο American Enterprise Institute της αμερικανικής πρωτεύουσας, που έχει τίτλους συνεργασίας με την Αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών C.I.A και βασικά αποτελεί παρακλάδι αυτής! Όπως έλεγαν πηγές, προσκείμενες στο αμερικανικό Intelligence, πρόκειται για συνταγμένο κείμενο από αμερικανικό κρατικό φορέα, που δόθηκε και στην «Ουάσιγκτον Ποστ», όπως στο προαναφερόμενο Ινστιτούτο προς δημοσίευση.

Πρέπει να επισημάνουμε, με την ευκαιρία αυτή, πώς σύσσωμος ο αμερικανικός Τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξακολουθούν να κρατούν ζωντανά - αν και δεν υπάρχουν - τις ταραχές στην Ελλάδα και προς την κατεύθυνση, ότι αποβλέπουν στην ανατροπή της Κυβέρνησης Καραμανλή και, κατά περίεργο τρόπο, να επιμένουν στην προκήρυξη γενικών εκλογών στην Ελλάδα.

Τέλος, τις τελευταίες μέρες, τα πάσης φύσεως αμερικανικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα τονίζουν ότι:

1.Ο πληθωρισμός είναι σε δυσθεώρητα ύψη.
2.Οι τουρίστες φεύγουν από την Ελλάδα και πάνε στην Τουρκία και θα χρειασθούν χρόνια, για να επιστρέψουν στη διαλυμένη Ελλάδα.
3.Παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ως την μόνη διάδοχο λύση για την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης και
4.Δεν παραλείπουν να συνδέουν τις πολιτικές ταραχές στην Ελλάδα και με αναμενόμενες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως γράφουν χαρακτηριστικά, Ισπανία και Ιταλία.

Πρόκειται για πρόδηλη προσπάθεια, όπως διατείνονται αξιόλογοι πολιτικοί αναλυτές, πρόκλησης ευρύτερων συγκρούσεων στη Βαλκανική, με απώτερο και αποκλειστικό στόχο πρόκλησης ζημιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι διακαής πόθος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΩΡΙΜΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ (Σκοπιανό, Κύπρος, Ρωσικοί αγωγοί).