Η διαφθορά (στήν Ιταλία) είναι πλέον εκτός ελέγχου λένε οι Ιταλοί δικαστές.


απο ελεύθερο τύπο.
Η διαφθορά στην Ιταλία είναι σήμερα πιο «διαδεδομένη» απ΄ό,τι την εποχή του Tangentopoli, του συστήματος δωροδοκιών που κυριαρχούσε στον πολιτικό κόσμο και οδήγησε στη δικαστική επιχείρηση «Καθαρά χέρια» τη δεκαετία του '90, ανέφερε σήμερα το κυριότερο συνδικάτο των δικαστικών.
«Η διαφθορά είναι πιο διαδεδομένη, περισσότερο εκτός ελέγχου. Εκείνη του 'Tangentopoli' ήταν μία διαφθορά την οποία κατηύθυναν τα κόμματα (για τη χρηματοδότησή τους)» ενώ η σημερινή καθοδηγείται από «επικεφαλής επιχειρήσεων που είναι πιο ισχυροί από τους πολιτικούς κατά έναν ορισμένο τρόπο», εκτίμησε ο Τζιουζέπε Κασκίνι, Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Ένωσης Δικαστών (ANM).
Ο δήμος της Νάπολης βρίσκεται κυρίως στο επίκεντρο μιας έρευνας για πλαστογραφημένους μειοδοτικούς διαγωνισμούς προς όφελος ενός σημαντικού επιχειρηματία, η οποία ενοχοποιεί πολλούς δημοτικούς συμβούλους και δύο βουλευτές.
Η επιχείρηση «Καθαρά χέρια», που ξεκίνησε το 1992, οδήγησε σε περίπου χίλιες καταδίκες και στην εξαφάνιση της Χριστιανικής Δημοκρατίας, του κυρίαρχου κόμματος μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σ.Σ. Προσέξτε τη φράση ότι οι επικεφαλής επιχειρήσεων είναι πιό ισχυροί απο τούς πολιτικούς. Η αλήθεια είναι βέβαια λίγο χειρότερη. Οι πολιτικοί (καθώς και τα ΜΜΕ ) είναι υπάλληλοι τών επιχειρηματιών. Καί στην Ελλάδα όμως τό ίδιο (και χειρότερο) συμβαίνει "κατά ένα ορισμένο τρόπο" (πού λένε και οι Ιταλοί δικαστές).

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΟΥΓΚΑ..
ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ
ΜΙΖΑ.
ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
KEFALOGIANNI OEO KEFALOGIANNI KEFALOGIAAAANNII OEO KEFALOGIANNI....