Τό ΠΑΣΟΚ μέ βάση τήν κατάθεση Ρίζου θά ζητήσει προανακριτική γιά τόν Ρουσόπουλο.


.....Παρ’ όλα αυτά, όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική επιβεβαιώνουν ότι και το αίτημα θα επανακατατεθεί και ο κ. Ρουσόπουλος θα είναι πάλι στη λίστα. Σε αυτό βοήθησε η κατάθεση του εκδότη Δ. Ρίζου, ακριβώς επειδή ενίσχυσε το επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κεντρικού σχεδιασμού του σκανδάλου. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική λένε ότι «η κατάθεση του κ. Ρίζου συνεκτιμήθηκε όπως όλες οι άλλες».
Το γεγονός δε ότι η Χαριλάου Τρικούπη -και εν προκειμένω ο Τ. Χυτήρης- άνοιξε «πόλεμο» με την κρατική τηλεόραση επειδή δεν συμπεριέλαβε στα ρεπορτάζ της την κατάθεση Ρίζου δείχνει πόσο σημαντική θεωρούν στο ΠΑΣΟΚ την κατάθεσή του. «Οντως δεν μεταδίδονται όσα κάποιοι θα ήθελαν ή θα επιθυμούσαν να είχαν προκύψει», απάντησε η κρατική τηλεόραση.....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Την επαναφορά αιτήματος για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για προκαταρκτική εξέταση, της γνωστής Προανακριτικής, ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ διευρυμένο με τρία νέα ονόματα (Κοντός, Κιλτίδης, Μπέζας) στα ήδη υπάρχοντα (Ρουσόπουλος, Δούκας, Μπασιάκος). Το αίτημα, κατά πληροφορίες του ΕΤ, θα επανακατατεθεί μετά το τέλος της Εξεταστικής αλλά και της συζήτησης επί του Προϋπολογισμού, καθώς ο Γ. Παπανδρέου δεν επιθυμεί να επισκιαστεί η συζήτηση για την οικονομία, σε μια περίοδο που όλοι συζητούν για την οικονομική κρίση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου μίλησε ωστόσο για «αίτημα που ακόμα ισχύει αφού δεν απορρίφθηκε ποτέ». Παρ’ όλα αυτά, όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική επιβεβαιώνουν ότι και το αίτημα θα επανακατατεθεί και ο κ. Ρουσόπουλος θα είναι πάλι στη λίστα. Σε αυτό βοήθησε η κατάθεση του εκδότη Δ. Ρίζου, ακριβώς επειδή ενίσχυσε το επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κεντρικού σχεδιασμού του σκανδάλου. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική λένε ότι «η κατάθεση του κ. Ρίζου συνεκτιμήθηκε όπως όλες οι άλλες».

Το γεγονός δε ότι η Χαριλάου Τρικούπη -και εν προκειμένω ο Τ. Χυτήρης- άνοιξε «πόλεμο» με την κρατική τηλεόραση επειδή δεν συμπεριέλαβε στα ρεπορτάζ της την κατάθεση Ρίζου δείχνει πόσο σημαντική θεωρούν στο ΠΑΣΟΚ την κατάθεσή του. «Οντως δεν μεταδίδονται όσα κάποιοι θα ήθελαν ή θα επιθυμούσαν να είχαν προκύψει», απάντησε η κρατική τηλεόραση.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «προβοκάτσια και δείγμα πανικού της κυβέρνησης» το non paper που κυκλοφόρησε από τη Ν.Δ. σύμφωνα με το οποίο ο Γ. Παπανδρέου γνώριζε για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου από το καλοκαίρι του 2007. Ο δημοσιογράφος του «Εθνους» Χρ. Τελίδης, στου οποίου την κατάθεση υποτίθεται ότι στηρίχθηκε το non paper, διέψευσε τη Ν.Δ., καθώς κατέθεσε ότι ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε για το θέμα το καλοκαίρι του 2008 στη Χαλκιδική.

Στο μεταξύ ύποπτες σχέσεις ανάμεσα στον Γιώργο Βουλγαράκη και το δικηγόρο Θεμιστοκλή Σοφό κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ. Παρουσίασε ΦΕΚ στο οποίο ο κ. Σοφός εμφανίζεται να έχει διοριστεί από τον κ. Βουλγαράκη -όταν αυτός ήταν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης- σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή, μαζί με τον κουνιάδο του υπουργού Δημήτρη Πελέκη.

Ενα χρόνο μετά το διορισμό του στην επιτροπή ο κ. Σοφός ανέλαβε συνήγορος της οικογένειας Τσαλικίδη στην υπόθεση των υποκλοπών, ενώ μετά την παραίτηση του γραφείου της οικογένειας Πελέκη από τις νομικές συμβουλές προς τη Μονή Βατοπαιδίου ανέλαβε εκείνος νομικός σύμβουλος της Μονής. Ο κ. Σοφός παραιτήθηκε από αυτή τη θέση πριν από λίγες μέρες.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=63893
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κολοκύθια μετά ριγάνεως από τους πρασινοφρουρούς, όπως πάντα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ποντικομαμμή ο Ρουσόπουλος πρέπει να μείνει εκτός Κορυδαλού για να ξοφλοήσει τα τρία σπίτια που αγόρασε πρόσφατα..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπερβολές! Εντελώς άτοπα τα επιχειρήματα και μηδέν νομικό έρεισμα.