Εκλογές σύντομα. Αν επιμείνει το ΠΑΣΟΚ (καί οι άλλοι) στά Βατοπέδια ή αντίδραση θά είναι "ασύμμετρος". Ετοιμοι οι φάκελοι Κοζάνης, Σκύρου.


......Ο Μάρτιος είναι, κατά τη γνώμη μου, ο πρώτος ύποπτος μήνας για εκλογές και ο Σεπτέμβριος ο ύστατος. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος ευρωεκλογών. Οι χειμώνες φθείρουν γενικώς τις κυβερνήσεις (δείτε τι συμβαίνει φέτος), οι δε χειμώνες μετά από δύσκολα καλοκαίρια, σαν κι αυτό που έρχεται εξαιτίας της κρίσης, τις φθείρουν διπλά. Αρα οι εκλογές το Φεβρουάριο του 2010 είναι πολύ πιο επικίνδυνες από εκλογές στο πρώτο εαρινό εξάμηνο του 2009. Αυτό που προέχει τώρα, πάντως, είναι η λήξη της εκκρεμότητας με το Βατοπαίδι, η οποία, πέρα από τις εντυπώσεις εις βάρος της Ν.Δ., στο βάθος κάνει ζημιά και στους δύο μεγάλους. Η αρνητική ατμόσφαιρα καθηλώνει το δικομματισμό προς τα κάτω. Αν, πάντως, το ΠΑΣΟΚ επιμείνει, η αντίδρασις, όπως λέγεται, θα είναι ασύμμετρος. Υπάρχουν οι φάκελοι της Κοζάνης και της Σκύρου......
Σ.Σ. Διαβάστε προσεκτικά αυτό το άρθρο τού Κοττάκη. Λέει πολλά μέσα σε λίγες γραμμές. Προσωπικά θα μετέφραζα το ασύμμετρος αντίδραση με τη φράση θά γίνει κόλαση.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ασύμμετρος αντίδρασις

Η αρθρογραφία των τελευταίων εβδομάδων συγκλίνει στη διαπίστωση ότι οι πρόωρες εκλογές μετατίθενται για το Φεβρουάριο του 2010. Τα δεδομένα που έχουμε, όμως, στη διάθεσή μας μάς κάνουν να αμφιβάλλουμε πολύ για το αν ο κ. Καραμανλής έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ένα τέτοιο σχέδιο. Μπορεί η συμβατική σοφία να ορίζει ως αυτοκτονική επιλογή την προσφυγή στις κάλπες όταν ένα κόμμα υπολείπεται του αντιπάλου του κατά 4,5 μονάδες στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο η πληροφόρηση που μας έρχεται προϊδεάζει για το αντίθετο. Το Σαββατοκύριακο, για παράδειγμα, έγινε στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του γραμματέα της Ν.Δ., Λευτέρη Ζαγορίτη, συνδιάσκεψη στελεχών απόδημου Ελληνισμού. Για τις ευρωεκλογές, θα μου πείτε. Το Φεβρουάριο, όμως, θα γίνει μία ακόμη, στη Γερμανία, και σε αυτή θα δώσει το παρών ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Είναι προφανές ότι ο κομματικός μηχανισμός έχει αρχίσει να προετοιμάζεται από τώρα για να υπηρετήσει ένα σχέδιο που ονομάζεται «η στρατηγική της πρώτης δύναμης». Οπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα, ο μόνος στόχος του κ. Καραμανλή είναι σε όποια αναμέτρηση γίνει πρώτη (εκλογές, ευρωεκλογές), να είναι η Ν.Δ. αυτή που θα κόψει το νήμα, έστω και με μία ψήφο διαφορά. Αυτό, βεβαίως, δεν είναι καθόλου εύκολο υπό τις παρούσες συνθήκες. Ωστόσο, αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι η κοινή γνώμη μοιάζει με κινούμενη άμμο, δεν είναι και ανέφικτο. Τα κοινωνικά μέτρα Καραμανλή, ο Προϋπολογισμός, ο ανασχηματισμός, η διαχείριση της κρίσης και οι μεταρρυθμίσεις θα είναι μερικά από τα όπλα που θα χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός για να γυρίσει το κλίμα. Ο Μάρτιος είναι, κατά τη γνώμη μου, ο πρώτος ύποπτος μήνας για εκλογές και ο Σεπτέμβριος ο ύστατος. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος ευρωεκλογών. Οι χειμώνες φθείρουν γενικώς τις κυβερνήσεις (δείτε τι συμβαίνει φέτος), οι δε χειμώνες μετά από δύσκολα καλοκαίρια, σαν κι αυτό που έρχεται εξαιτίας της κρίσης, τις φθείρουν διπλά. Αρα οι εκλογές το Φεβρουάριο του 2010 είναι πολύ πιο επικίνδυνες από εκλογές στο πρώτο εαρινό εξάμηνο του 2009. Αυτό που προέχει τώρα, πάντως, είναι η λήξη της εκκρεμότητας με το Βατοπαίδι, η οποία, πέρα από τις εντυπώσεις εις βάρος της Ν.Δ., στο βάθος κάνει ζημιά και στους δύο μεγάλους. Η αρνητική ατμόσφαιρα καθηλώνει το δικομματισμό προς τα κάτω. Αν, πάντως, το ΠΑΣΟΚ επιμείνει, η αντίδρασις, όπως λέγεται, θα είναι ασύμμετρος. Υπάρχουν οι φάκελοι της Κοζάνης και της Σκύρου.http://blogs.e-tipos.com/manoliskotakis/entry/ασύμμετρος_αντίδρασις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο νηστικός ασύμμετρα καρβέλια ονειρεύεται...
Ξυπνήστε και αδειάστε μας την γωνιά!
Είναι ξεπεσμός να επικαλείσαι τον Κοττάκη, που όλοι γνωρίζουμε τι εστί Κοττάκης...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ *:

Δύο ερωτήσεις ΜΟΝΟ :

1. Εάν επανέλθει το σχέδιο Ανάν θα το ψηφίσεις (όπως το 2005) ή όχι;

2. Συμφωνείς για τις συμφωνίες Ελλάδας-Ρωσίας ή όχι;

*Εάν δεν απαντήσεις επιβεβαιώνεις ότι είσαι άνθρωπος των Αμερικανών (ελπίζω οι απαντήσεις να μην είναι οι γνωστές διφορούμενες, γιατί τότε είναι καλύτερα να μην απαντήσεις καθόλου, θα καταλάβουμε μόνοι μας).

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΩΡΓΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.