Ελαστικο ωραριο. Αδηριτη αναγκη.

Ας υποθεσουμε οτι εχομε ελευθερια σκεψεως και λογου.Οτι το μιαλο μας δεν ειναι κολλημενο.Οτι μπορουμε να κανουμε υποθεσεις εν δυναμει ενδεχομενων και αναζητουμε τις λυσεις.Να π.χ ας υποθεσουμε οτι εχετε δικο σας ταχι. Και οτι το ταξι αυτο το εχετε μισθωσει σε δυο οδηγους. Ομως επειδη οι εισπραξεις σας δεν ειναι αναλογες των εξοδων, δηλαδη δεν επαρκουν για να πληρωνετε δυο οδηγους, εισθε αναγκασμενος να διακοψετε την συνεργασια με τον ενα εκ των δυο και να οδηγειτε εσεις το ταξι. Αν παλι προτεινετε στον αλλο οδηγο σας να μοιραστη το μεροκαματο του μ' εκεινον που απολυσατε ωστε και οι δυο να εχουν καποιο εισοδημα, πως θα μπορουσαμε να σας χαρακτηρισουμε?.....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ας υποθεσουμε οτι εχομε ελευθερια σκεψεως και λογου.Οτι το μιαλο μας δεν ειναι κολλημενο.Οτι μπορουμε να κανουμε υποθεσεις εν δυναμει ενδεχομενων και αναζητουμε τις λυσεις.Να π.χ ας υποθεσουμε οτι εχετε δικο σας ταχι. Και οτι το ταξι αυτο το εχετε μισθωσει σε δυο οδηγους. Ομως επειδη οι εισπραξεις σας δεν ειναι αναλογες των εξοδων, δηλαδη δεν επαρκουν για να πληρωνετε δυο οδηγους, εισθε αναγκασμενος να διακοψετε την συνεργασια με τον ενα εκ των δυο και να οδηγειτε εσεις το ταξι. Αν παλι προτεινετε στον αλλο οδηγο σας να μοιραστη το μεροκαματο του μ' εκεινον που απολυσατε ωστε και οι δυο να εχουν καποιο εισοδημα, πως θα μπορουσαμε να σας χαρακτηρισουμε?



Το ΚΚΕ, σιγουρα Πλουτοκρατη( αφου ξεχασε τον αρρωστο Δημοσιογραφο που απελυσε προσφατα) ... Οι παντογνωστες των Μεσων Αποβλακωσεως με φωνη πνιγμενη και οφθαλμους διογκωμενους απο την αγανακτηση για το αδικο, θα σας προτειναν να πληρωνετε τον δευτερο οδηγο απο τις οικονομιες που ειχατε τα περασμενα χρονια.Ενω η υπουργος απασχολησεως θα σας ελεγε οτι «υποστηριζει το οκταωρο την συνεχη την ποιοτικη εργασια» ως κι εαν υπαρχει καποιος που δεν την υποστηριζει.Ομως δεν αρκει αυτο.Δηλαδη η υποστηριξι.Πρεπει και να υπαρχει αυτο που υποστηριζουμε .Αλλως υπεριπταμεθα νοητικου κενου..



Αν παλι εισθε Μηχανικος και απασχολειτε δυο σχεδιαστες, ομως τωρα επειδη οι οικοδομικες αδειες μειωθησαν κατα 50% ενω τα εργα που εκτελουνται ειναι ελαχιστα και προβητε σε αναλογη ενεργεια παλι τα ιδια δεν θα ισχυσουν?



Ομως ειπαμε οτι εσεις σκεπτεσθε. Δεν δογματιζετε.

Δεν παπαγαλιζετε γραμμοφωνικα την μαγειρικη συνταγη της κας Βεφα, οτι φταιει δηλαδη η πλουτοκρατια, οτι γυριζουμε στον μεσαιωνα, οτι πρεπει 8 ωρες να εργαζομασθε, 8 να κοιμομασθε και 8 να διασκεδαζουμε ( μακαρι και αλλες 8 να συνουσιαζομεθα) ως εαν και τουτο εγραφη στις εντολες του Μωυσεως απο την Θεα ( ημαρτον δια την βλασφημια της ομορφιας που υποδηλοι η λεξις ) του Περισσου προς τους θρησκοληπτους πιστους με μουσι. Ή ως εαν υπαρχει τίς σημερα, πλην των σιτιζομενων στα δημοσια πρυτανεια που να απολαμβανει αυτην την πλουσια οκνηρια!!



Ας υποθεσουμε λοιπον, οτι δεν εισθε ενα δειλος λαικιστης πολιτικος που ενω καταλαβαινει πολυ καλα τι συμβαινει, επιμενει για την συνεχη ποιοτικη εργασια λες και επεσε με ουφο στην Βαλακανοταλιμπανια. Και που δεν θεωρειτε λογικη λυσι να πληρωνονται υπαλληλοι χωρις να υπαρχη αναγκη εργασιας, απλα για να γεμιζουν ενα καθισμα. Οπως ακριβως θα κανατε οταν η οικοδομη σας θα τελειωνε και τοτε θα επρεπε να απολυσετε τους εργατες που μεχρι να ολοκληρωστε την οικοδομη ειχατε υπο την εργοδοσια σας..



Σας ερωτω.Γιατι το ελαστικο ωραριο δεδομενων των συνθηκων ειναι αδικο και δεν ειναι και λογικο και δικαιο.?



Δηλαδη, για να γινω πιο σαφης.. Το να επιμεινουν καποιοι να παραγγελνουν στο εστιατοριο χαβιαρι ενω αυτο εχει στο μενου του, μονο μπαμιες και φασολακια τι αλλο σημαινει , πλην διαζυγιου με την πραγματικοτητα????.



ΙΑΣΩΝ