Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί καί παίζει στόν συλλέκτη.«Ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό ον. Και ο έρωτας ένα εκ φύσεως βίαιο συναίσθημα».


«Ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό ον. Και ο έρωτας ένα εκ φύσεως βίαιο συναίσθημα», λέει ο Γιώργος Κιμούλης, που καταπιάνεται με την απιστία, την ερωτική αποκλειστικότητα και τη μοναξιά στα θεατρικά «Πιο κοντά» και «Συλλέκτης»
Τέσσερις νέοι έρχονται κοντά με τη βοήθεια του έρωτα μέχρι τη στιγμή που η απιστία μπαίνει ανάμεσά τους. .......
..........Συχνά, ο καταναγκασμός και η πίεση που ενδεχομένως δέχεται από το άλλο ήμισυ, δεν τον βοηθάει να αφοσιωθεί σε μια σχέση», λέει ο Γιώργος Κιμούλης που σκηνοθετεί και παίζει στην παράσταση. Η ιστορία των τεσσάρων ηρώων της παράστασης (Γιώργος Κιμούλης, Ζέτα Δούκα, Νίκος Ψαρράς, Δώρα Χρυσικού) είναι βασισμένη στην όπερα του Μότσαρτ «Έτσι κάνουν όλες», που δημιούργησε σκάνδαλο λόγω του θέματός της. «Είναι ένα έργο τεσσάρων ηθοποιών και δεν επιδέχεται οποιοδήποτε σκηνοθετικό τρικ.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό ον. Και ο έρωτας ένα εκ φύσεως βίαιο συναίσθημα», λέει ο Γιώργος Κιμούλης, που καταπιάνεται με την απιστία, την ερωτική αποκλειστικότητα και τη μοναξιά στα θεατρικά «Πιο κοντά» και «Συλλέκτης»
Τέσσερις νέοι έρχονται κοντά με τη βοήθεια του έρωτα μέχρι τη στιγμή που η απιστία μπαίνει ανάμεσά τους. Ένας φιλήσυχος άντρας αποφασίζει να κρατήσει μια νεαρή γυναίκα φυλακισμένη, ώστε εκείνος να δραπετεύσει από τα δεσμά της μοναξιάς και να ζήσει τον έρωτα μαζί της. Είναι τα θέματα που πρωταγωνιστούν στις δύο φετινές παραστάσεις «Πιο κοντά» και «Ο συλλέκτης» (αντίστοιχα), τις οποίες σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης.

«Η παράσταση "Ο συλλέκτης" παρουσιάζει τις καταστροφικές συνέπειες της μοναξιάς και ενός έρωτα που γίνεται φυλακή. Ο έρωτας είναι εκ των πραγμάτων βίαιος. Η βασική έννοια του ερωτευμένου είναι να μεταλλάξει αυτό το επικίνδυνο και δυνατό συναίσθημα που νιώθει σε αγάπη. Ο έρωτας είναι ο βιασμός του άλλου και η αγάπη ο βιασμός του εγώ», λέει ο Γιώργος Κιμούλης σχετικά με την παράσταση που βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον Φόουλς. Η μεταφορά του στον κινηματογράφο το ΄60 χάρισε τα βραβεία ερμηνείας του Φεστιβάλ Καννών στους τότε πρωτοεμφανιζόμενους Σαμάνθα Έγκαρ και Τέρενς Σταμπ.

Το στόρι του έργου θυμίζει τις τραγικές καταστάσεις που βιώνει η σύγχρονη κοινωνία με άντρες να κρατούν φυλακισμένες τις γυναίκες που ερωτεύονται. Ο Freddi Clegg (Τάσος Ιορδανίδης), ένας υπάλληλος τράπεζας, κερδίζει το λαχείο, αγοράζει το ιδανικό σπίτι στην εξοχή και ερωτεύεται την πανέμορφη Μiranda Grey (Δανάη Οθωναίου). Ο ερωτάς του μετατρέπεται σε εμμονή και καταλήγει σε μια καλά οργανωμένη απαγωγή. Έτσι, η άτυχη κοπέλα βρίσκεται κλειδωμένη στο κελάρι ενός σπιτιού. «Το σκηνικό είναι ένα υπόγειο. Άλλωστε, ο έρωτας ανθίζει στα εγωιστικά υπόγεια», σχολιάζει ο σκηνοθέτης.

Μπορεί κάποιος να μείνει πιστός στον άνθρωπο με τον οποίο είναι μαζί; Η απιστία είναι χαρακτηριστικό του σύγχρονου ανθρώπου ή μήπως είναι έμφυτη; Μερικά από τα ερωτήματα που θέτει η παράσταση του έργου «Πιο κοντά» του Πάτρικ Μάρμπερ. «Ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό ον. Για να πάει κόντρα στις ερωτικές διαθέσεις του πρέπει να αγαπήσει πραγματικά το αντικείμενο του πόθου του.

Συχνά, ο καταναγκασμός και η πίεση που ενδεχομένως δέχεται από το άλλο ήμισυ, δεν τον βοηθάει να αφοσιωθεί σε μια σχέση», λέει ο Γιώργος Κιμούλης που σκηνοθετεί και παίζει στην παράσταση. Η ιστορία των τεσσάρων ηρώων της παράστασης (Γιώργος Κιμούλης, Ζέτα Δούκα, Νίκος Ψαρράς, Δώρα Χρυσικού) είναι βασισμένη στην όπερα του Μότσαρτ «Έτσι κάνουν όλες», που δημιούργησε σκάνδαλο λόγω του θέματός της. «Είναι ένα έργο τεσσάρων ηθοποιών και δεν επιδέχεται οποιοδήποτε σκηνοθετικό τρικ. Το κείμενό του κουβαλάει μια ειλικρίνεια. Κουβέντες που όλοι έχουμε πει και κανείς μας δεν το παραδέχεται», προσθέτει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4490015