Καί μιά Κυπριακή ναυτιλιακή βοηθούσε τή Μονή. Εν τω μεταξύ ο Αθως Κοιρανίδης μιλά γιά εθνικό θέμα. Στό σκοτάδι ο ελληνας πολίτης.


Νέα, ναυτιλιακά εμβάσματα αυτή τη φορά αποκαλύπτεται ότι λάμβανε η Μονή Βατοπεδίου από την Admibros Shipmanagement Co Ltd, υπεράκτια εταιρεία με έδρα στην Κύπρο και γραφεία στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά......
.......Διαχειριστής της Admibros εμφανίζεται να είναι ο ιδρυτής του ομώνυμου ομίλου, Κύπριος Ιωαννίδης Μιχαλάκης, που συνάμα είναι και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου LMZ Transoil με έδρα στη Λιβερία και αντικείμενο ναυτιλιακά, διαχείριση πλοίων κ.ά.....
...Η «Ε» χθες αναζήτησε τον κ. Ιωαννίδη Μιχαλάκη σε Αθήνα και Κύπρο, όμως δηλώθηκε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό και είναι αδύνατη η επικοινωνία μαζί του. *...
ΥΓ Εν τω μεταξύ ο Αθως Κοιρανίδης (πού δέν είναι τυχαίο προσωπο) μιλάει γιά  συνωμοσία που θέλει να πλήξει το έθνος και την Ορθοδοξία.....
Λέει επίσης ότι.
... το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου κατασκευάστηκε από κάποιους κύκλους που συνωμότησαν με σκοπό να χτυπηθεί το Μοναστήρι λόγω της πνευματικής ακτινοβολίας του. Δεν παρέλειψε να ισχυριστεί ότι κάποιοι ενδεχομένως θέλουν να αποδυναμώσουν την Εκκλησία ώστε να μην να αντιδράσει εάν προκύψουν εθνικά θέματα.
ΥΓ2 Παρατηρητές λένε ότι ο ελληνας πολίτης δέν έχει καθόλου καλή πληροφόρηση επί τού θέματος και ουσιαστικά είναι στό σκοτάδι...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Νέα, ναυτιλιακά εμβάσματα αυτή τη φορά αποκαλύπτεται ότι λάμβανε η Μονή Βατοπεδίου από την Admibros Shipmanagement Co Ltd, υπεράκτια εταιρεία με έδρα στην Κύπρο και γραφεία στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά.

Τα νέα αποκαλυπτήρια που παραπέμπουν σε συμμετοχή της Μονής Βατοπεδίου και σε ναυτιλιακή επένδυση προκύπτουν από τραπεζικές αναφορές και «σχόλια με έμφαση στο ύποπτο των συναλλαγών». Οι αναφορές αυτές κοινοποιήθηκαν από την Εθνική Τράπεζα (στις 10 και στις 28 Νοεμβρίου 2008) στην «Επιτροπή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Σύμφωνα μ' αυτές, η Μονή Βατοπεδίου με εννέα εντολές έλαβε σε λογαριασμό της, που τηρεί στην Εθνική Καρυών, συνολικά 135.575 ευρώ από την Admibros Shipmanagement την περίοδο από τα τέλη Ιουλίου 2005 μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου 2008.

Εκμετάλλευση πλοίων;

Τα ποσά αυτά είναι της τάξης των 12.325 ευρώ ή των 24.650 ευρώ και μοιάζουν με μέρισμα το οποίο μπορεί να της αντιστοιχεί από επένδυσή της στην εκμετάλλευση κάποιου πλοίου.

Διαχειριστής της Admibros εμφανίζεται να είναι ο ιδρυτής του ομώνυμου ομίλου, Κύπριος Ιωαννίδης Μιχαλάκης, που συνάμα είναι και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου LMZ Transoil με έδρα στη Λιβερία και αντικείμενο ναυτιλιακά, διαχείριση πλοίων κ.ά.

Ενα πρόσφατο έμβασμα (8/10/2008) ύψους 750.000 ευρώ, που εστάλη από την Τράπεζα Κύπρου και από λογαριασμό της Admibros και την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε σε ατομικό προθεσμιακό λογαριασμό του κ. Ιωαννίδη Μιχαλάκη, υποχρέωσε την Εθνική να κάνει σχετική αναφορά στην Επιτροπή. Σ' αυτήν επισημαίνει ότι δεν υπάρχει στοιχείο που να δείχνει «την αρχική πηγή προέλευσης των εισερχόμενων κεφαλαίων», πέραν της αιτιολογίας ότι το ποσό μεταφέρθηκε «στο πλαίσιο της γενικότερης χρηματοπιστωτικής κρίσης».

Ως ύποπτη όμως αναφέρεται από την Εθνική άλλη μία συναλλαγή της Admibros για 25.000 ευρώ που έγινε στις 12 Νοεμβρίου 2008 και για την οποία η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ζήτησε την επομένη το έμβασμα να επιστραφεί στον εντολέα, ισχυριζόμενη ότι «σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο συγκεκριμένος τρόπος κατάθεσης αποτελεί ξέπλυμα χρήματος».

Η «Ε» χθες αναζήτησε τον κ. Ιωαννίδη Μιχαλάκη σε Αθήνα και Κύπρο, όμως δηλώθηκε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό και είναι αδύνατη η επικοινωνία μαζί του. *http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=92924532