Ο Φωτιάδης άνοιξε το δρόμο στις ανταλλαγές.


Μετά την κατάθεση του κ.Φωτιάδη στη Βουλή , βουλευτής –μέλος της εξεταστικής επιτροπής «ψιθύριζε» σε δημοσιογράφους τα εξής:
Το 2001 αναγνωρίστηκε επίσημα από το δημόσιο η κυριότητα του Βατοπαιδίου επί της λίμνης.Την «κερκόπορτα» την άνοιξε ο κ.Φωτιάδης για την ανταλλαγή των οικοπέδων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπαιδίου.
Bάσει του εγγράφου του Υπουργείου Οικονομικών (17 Ιουλίου 2001), το Δημόσιο αναγνωρίζει για πρώτη φορά επίσημα με διοικητική του πράξη την κυριότητα σε νομή και χρήση της Μονής Βατοπαιδίου επί της λίμνης Βιστωνίδας.Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο γενικός γραμματέα του υπουργείου κ. Χ. Αλαμάνος .
Το έγγραφό του υπουργείου Οικονομικών είναι με τέτοιο τρόπο διατυπωμένο ώστε να μην μπορεί να τεθεί σε καμία περίπτωση αμφισβήτηση των δικαιωμάτων της Μονής επί της έκτασής της: «Το Ιερό Μετόχι αποτελεί αναπόσπαστο Εξάρτημα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους που βρίσκεται εκτός της χερσονήσου του Άθω.
Δεν έχει νομική αυτοτέλεια αλλά ελέγχεται και διοικείται άμεσα από την ως άνω Μονή και συνεπώς οι πράξεις που αυτό ενεργεί κατ' αναλογία δικαίου θεωρούνται ότι γίνονται από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους
Για τούτο ο χώρος εγκατάστασής του στην περιοχή της Ξάνθης σε κτήμα που ανήκει ανέκαθεν (!!!) στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αποτελεί στην ουσία, αλλά και σύμφωνα με την προφορική γνώμη ( ;;;;) των αρμοδίων νομικών υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδαφική προέκταση του Αγίου Όρους».
Με βάση αυτό το έγγραφο το Αγιορείτικο Μοναστήρι κατοχυρώνει την ακίνητη περιουσία του και ξεκινά την εφαρμογή του σχεδίου του.
Είπατε τίποτα από την διατύπωση (;;;) συμπλήρωσε ο γνωστός βουλευτής στο δημοσιογραφικό ακροατήριο.
NonPaper300

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολλά κολλητηλίκια με τα κομματόσκυλα του Ελεύθερου Τύπου βλέπω κ. Γεωργίου. Μετά τον Κοττάκη τώρα και με τη φίλη σου τη "δημoσιογράφο" του Nonpaper...

Να της μεταφέρεις να προσέχει όταν αντιγράφει αυτολεξεί τα non-papers της Ρηγίλης (να υποθέσω ότι από εκεί εμπνέυστηκε το όνομα του μπλογκ?!?). Γιατί και χθες το nonpaper της Ρηγίλης σχετικά με τον Παπανδρέου και την υποτιθέμενη ενημέρωσή του το 2007 το διέψευσε ο ίδιος ο δημοσιογράφος ο οποίος υποτίθεται ότι το κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή.

Λίγη συνέπεια ρε παιδιά! Αν ο Σημίτης ήταν ο αρχιερέας της διαπλοκής, ο Καραμανλής με το Ρουσόπουλο τί είναι άραγε;
Ο χρήστης spinallongas είπε…
Ρε wolf,ή ζης σε αλλη χώρα,μπλε κατα προτίμηση,η δεν ξερεις τι σου γίνετε!Τόσο βολεμένος εισαι?Ποιος μακάκας παραιτειται απο ενα "κερδισμένο" δικαστήριο,αν δεν τα κονομιση?Τα αλληλοκαρφώματα απο τους σεμνους και ταπεινους γαλάζιους πειρατές του Αλητοπεδιου,δεν σου λένε τίποτα?Η μήπως δεν σου λέει τίποτα οτι γίναμε οι φτωχότεροι της ΕΕ, με τον πλουσιότερο Πρωθυπουργο(μπρρ..)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ντροπή σου Γιωργάκη, αυτά σου μάθανε στην Αμερική;

Δεν φτάνει που οργάνωσες (αποδεδειγμένα) μία συνομωσία με υπερβολές, ψιθύρους, ψευδομαρτυρίες και ευφάνταστα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τελικά αποδεικνύεται ότι το κόμμα σου είχε πρωτοστατήσει για να συντελεστεί το υποτιθέμενο "έγκλημα", πολύ νωρίτερα.

Και μιλάτε και από πάνω παλιάνθρωποι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για κάποια αναπομπή της πρώτης απόφασης Φωτιάδη έχετε ακούσει κάτι ή παριστάνετε τους κωφούς;
Και το έγκλημα εκ προμελέτης ακούει στο όνομα Δούκας που παραιτήθηκε από κερδισμένη υπόθεση (μετά την αναπομπή) του Δημοσίου!
Δημόσιοι λειτουργοί σαν αυτόν να σου πετύχουν!
Αντί λοιπόν να παπαγαλίζετε τα ψελίσματα περί Φωτιάδη ζητείστε το λόγο από τους Υπουργούς με τα ράσα της παράταξης σας...