Τό καλό μέ τήν κατάθεση Ρουσόπουλου είναι ότι, τουλάχιστον αυτός, δέν φοβήθηκε τά κοράκια τής επικοινωνίας..


Βλέποντας σήμερα εφημερίδες κλπ αντιλαμβάνεσαι ότι το καλό δέν είναι ότι δέν βρέθηκαν στοιχεία πουθενά...
Ετσι κιαλλιώς δέν υπάρχει τίποτα.
Πολιτική είναι η δίωξη Ρουσόπουλου..
Τόν είχε στοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ καί τόν έδωσαν κάποιοι από μέσα.
Τό καλό είναι ότι αντιμετώπισε τα ΜΜΕ με τόν τρόπο που τούς αξίζει.
Τα ΜΜΕ στη χώρα μας καί οι εκπρόσωποι τους είναι θρασύδειλοι.
Είναι ψεύτες...
Εναν ψεύτη πρέπει να τον αντιμετωπίζεις μέ έναν ειδικό τρόπο..
Περίμεναν πώς και πώς αυτήν κατάθεση...
Τούς γύρισε ανάποδα...
Ο Ρουσόπουλος δέν φοβήθηκε ούτε τα ΜΜΕ ούτε αυτούς πού είναι πίσω τους...
Δυστυχώς οι άλλοι φοβήθηκαν...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ικανοποιητική» κρίθηκε από την πλειοψηφία η πολυαναμενόμενη κατάθεση του Θόδωρου Ρουσόπουλου στην Εξεταστική, με την αντιπολίτευση, πάντως, να επισημαίνει ότι από την κατάθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας έμειναν ανοιχτά τρία ζητήματα: εάν ήταν γνώστης της επιστολής του Παναγιώτη Ψωμιάδη προς τον πρωθυπουργό, πότε έμαθε για τις «ιερές» ανταλλαγές και εάν συζήτησε γι’ αυτές στις συναντήσεις του με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου.

Ο κ. Ρουσόπουλος πρόσφερε, παράλληλα, κάλυψη στους υπουργούς της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ενήργησαν σεβόμενοι τους νόμους και τις γνωμοδοτήσεις, ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις περί πιέσεων («ουδεμία πίεση δέχθηκα και ουδεμία πίεση άσκησα», επεσήμανε) και περί συντονισμού της υπόθεσης.

«Μετά από 188 μάρτυρες, δεν υπάρχει ένας που να είπε κάτι ενοχοποιητικό για μένα, να είπε ότι τηλεφώνησα ή έδωσα εντολή ή οδηγία», τόνισε και αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάθεση του Δημήτρη Ρίζου.

Η κατάθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας χαρακτηρίστηκε από τις λιτές και συνήθως λακωνικές απαντήσεις του, στοιχείο που έκανε αρκετούς βουλευτές να… θυμηθούν την παρουσία του στο press room ως κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στο επίκεντρο αρκετών –και πιεστικών– ερωτήσεων βρέθηκε η συνάντηση του κ. Ρουσόπουλου με φορείς και κατοίκους της Βιστωνίδας, αλλά και το τηλεφώνημά του στον Ευάγγελο Μπασιάκο, ένα μήνα μετά από αυτή τη συνάντηση.

Υποστήριξε ότι στη συνάντηση (που έγινε στις 6/9/2004) δήλωσε «αναρμόδιος» και παρέπεμψε τους κατοίκους και φορείς στους αρμόδιους υπουργούς και συγκεκριμένα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, παρότι στο ραντεβού ήταν παρών ο αρμόδιος υφυπουργός, Αλέκος Κοντός.

Την καθυστέρηση στο τηλεφώνημα που ακολούθησε προς τον αρμόδιο υπουργό, Ευάγγελο Μπασιάκο, δικαιολόγησε, λέγοντας ότι ήταν σε εξέλιξη την περίοδο του ραντεβού η ΔΕΘ και προέκυψε το δυστύχημα με το «Σινούκ».

Ενώ για την παραπομπή στον κ. Μπασιάκο αντί στον κ. Κοντό εξήγησε ότι λειτούργησε συνειρμικά, ακούγοντας τα αιτήματα των ενδιαφερομένων. Πρόσθεσε ότι απ’ αυτούς δεν τον ενημέρωσε κανείς ότι ο Πέτρος Δούκας είχε υπογράψει για την παραίτηση από τη δίκη για τη Βιστωνίδα και έτσι δεν γνώριζε για την απόφαση, ενώ διέψευσε ότι συνεργάστηκε με τον νομικό σύμβουλο του κράτους –και αποσπασμένο στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας– Ιωάννη Διονυσόπουλο. Για την επιστολή του κ. Ψωμιάδη προς τον πρωθυπουργό είπε ότι κάθε χρόνο φθάνουν 15.000 επιστολές στο Μαξίμου, οι οποίες ελέγχονται και αξιολογούνται και άρα εκείνος δεν μπορεί να γνωρίζει τι συνέβη με τη συγκεκριμένη επιστολή.

Σχολιάζοντας δε το δελτίο Τύπου που κατέθεσε προχθές ο κ. Μπασιάκος και μιλούσε για «συντονισμένες κυβερνητικές ενέργειες», απάντησε χαρακτηριστικά ότι «αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν λειτούργησε εν κρυπτώ και παραβύστω στο θέμα των ανταλλαγών, όπως κατηγορείται». Για τις συναντήσεις του με τον κ. Εφραίμ ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι τον γνώριζε από το 1998 ως δημοσιογράφος και μ’ αυτή την ιδιότητα τον δέχθηκε «μία-δύο φορές και άλλες μία-δύο ως πολιτικός».

Αρνήθηκε ότι ο κ. Εφραίμ τού έθιξε σε κάποια από τις συναντήσεις τους το θέμα των ανταλλαγών, παρά μόνο σε μια τηλεφωνική τους επικοινωνία εξέθεσε στον κ. Ρουσόπουλο –σύμφωνα με τον ίδιο– τις απόψεις της Μονής για το ιδιοκτησιακό της Βιστωνίδας.

Ο κ. Ρουσόπουλος, πάντως, αξιολόγησε εμμέσως τη συμπεριφορά του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου, και μάλιστα με τρόπο αρνητικό.

Τι κατέθεσε

Την περίοδο που γνωρίσθηκα με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, το 1998, ασκούσα το δημοσιογραφικό επάγγελμα (…) Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής μου πορείας τον εδέχθην στο σπίτι μου μία φορά και μία ή δύο φορές στη διάρκεια της πολιτικής μου θητείας. Στο Μέγαρο Μαξίμου ήρθε δύο φορές για να μου δώσει προσωπικώς πρόσκληση για δημόσιες εκδηλώσεις”.
Εχω επισκεφθεί πάνω από τις μισές Μονές τις τέσσερις, πέντε φορές στο Αγιον Ορος τα τελευταία χρόνια. Το απόγευμα έμενα στη Μονή Βατοπαιδίου και την επομένη επέστρεφα στην Αθήνα”.

Ο κ. Κοντός μού είχε τηλεφωνήσει ζητώντας μου να γίνουν ραντεβού με φορείς της Ξάνθης για προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους. Του δήλωσα από την πρώτη στιγμή αναρμόδιος”.

Εχω ισχυρή μνήμη, αλλά ειλικρινώς δεν μπορώ να σας απαντήσω αν σήκωσα το χέρι μου και έδειξα τον κ. Κοντό εκείνη την ώρα”. (απάντηση σε ερώτηση εάν, όταν δήλωσε και στους φορείς αναρμόδιος, τους επισήμανε ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το θέμα τους ήταν ο κ. Κοντός)

Η επιστολή Ψωμιάδη είχε συγκεκριμένους αποδέκτες (σ.σ. όχι τον ίδιον). Οι επιστολές προς τον πρωθυπουργό κινούνται στις 10.000-15.000 κατ’ έτος. Πάγια πρακτική ήταν να κοινοποιούνται από ομάδα ανθρώπων που τις ανέγνωσε στον αρμόδιο υπουργό ή υφυπουργό”.

Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, είχα καθημερινώς δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονταν στο πρόσωπό μου. Δεν απαντούσα πάντοτε σε όλα”. (απάντηση σε ερώτηση γιατί δήλωσε ότι πληροφορήθηκε για τις ανταλλαγές τον Ιανουάριο του 2008 αφού, ένα χρόνο νωρίτερα, υπήρξαν δημοσιεύματα στον Τύπο που περιελάμβαναν φωτογραφίες του κ. Εφραίμ και δικές του) http://www.e-tipos.com/newsitem?id=64312