Αποζημίωση από τό (τότε) ελληνικό κράτος ζητάει ο Οτσαλάν.


Αποζημίωση 20.100 ευρώ διεκδικεί ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν με αγωγή που κατέθεσε, μέσω του συνηγόρου του, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, ζητώντας να αναγνωριστεί δικαστικά η ευθύνη του ελληνικού κράτους για την παράδοσή του στην Τουρκία, το 1999.
Αν του επιδικαστεί το ποσό, θα το διαθέσει υπέρ του αγώνα του κουρδικού λαού.
Σ.Σ. Τό τότε ελληνικό κράτος εκτός απο την επαίσχυντη ιστορία τού Οτσαλάν βαρύνεται και με πολλά ακόμα (Ιμια κλπ). Τό τωρινό ελληνικό κράτος προστατεύει βέβαια πρώτα τα ελληνικά συμφέροντα. Σέ όλα τα επίπεδα. Καί αυτό έχει κόστος. Ο ελληνας πολίτης θα αποφασίσει ποιό κράτος θέλει. Αρκεί να γνωρίζει ο έλληνας πολίτης...Καί κάποιος πρέπει να τον πληροφορήσει τόν έλληνα πολίτη. Ετσι δέν είναι?

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φταίνε οι ψευτοπατριώτες-Έλληνες που προσπάθησαν να βοηθήσουν αυτόν και τα κολλητάρια των Τούρκων εδώ και αιώνες, τους Κούρδους, παρακάμπτωντας τα συμφέροντα της Ελλάδας. Αυτά τα θέματα θέλουν λεπτούς χειρισμούς και δυστυχώς οι χειρισμοί αυτών των ψευτοπατριωτών και η ανοργανωσιά του τότε κράτους μας στοίχισαν.

Και έρχονται χρόνια μετά άτομα σαν εσένα να πανυγηρίσουν με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να εκμεταλευτούν όλο αυτό το σκηνικό!
Τι να πει κανείς...