Ο κ. Παπαδημούλης απαντάει. Η νεολαία εξεγείρεται. Οι κουκουλοφόροι παίζουν το παιγνίδι τής καταστολής. Τά παπαγαλάκια τού Μαξίμου μάς κατηγορούν...


«Οι κουκουλοφόροι παίζουν το παιχνίδι της καταστολής»
1 Για όσους βλέπουν χωρίς τα χρωματιστά γυαλιά της σκοπιμότητας και πέρα από τη μύτη τους, ο φόνος του 15χρονου ξεχείλισε ένα ποτήρι οργής. Το μίγμα είναι εκρηκτικό: φόνος εν ψυχρώ ενός 15χρονου, σκάνδαλα, εντεινόμενες κοινωνικές ανισότητες, ακρίβεια, ανεργία, υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Για πρώτη φορά η νέα γενιά βιώνει ότι θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της. Είμαστε ο πιο απογοητευμένος λαός στην Ευρώπη......
......... Ολα ξεκίνησαν από τα «παπαγαλάκια» του Μαξίμου, τα οποία λέγανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από τους κουκουλοφόρους. Η προβοκάτσια στήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δύναμη που μίλησε καθαρά και δυνατά για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης....
.... Ποιοι είναι οι «γνωστοί άγνωστοι»; Αντιεξουσιαστές, κοινοί προβοκάτορες ή απελπισμένοι νεολαίοι;
3 Πρόκειται για ένα μίγμα. Δεν ξέρω ποιοι είναι ακριβώς. Ενδεχομένως κάποιοι απλώς να εκτονώνονται. Πιθανότατα υπάρχουν και κάποιοι βαλτοί, συνδεδεμένοι με παρακρατικούς μηχανισμούς. Κάποιοι, νομίζω οι πολύ περισσότεροι, παρασύρονται από τα εκρηκτικά αδιέξοδα και την ορμή της ηλικίας τους. Ενα είναι βέβαιο: οι λίγοι κουκουλοφόροι, που σπάσανε και καίγανε, παίζουν το παιχνίδι των δυνάμεων καταστολής.....
Σ.Σ. Οι τού ΣΥΡΙΖΑ πάντα ήταν συμπαθείς στό λόγο τους. Βέβαια τό ερώτημα είναι τί γίνεται όταν κανείς φεύγει απο το σχολιασμό τών γεγονότων και πρέπει να δώσει πρακτικές συγκεκριμένες απαντήσεις. Εκεί νομίζουμε ότι δέν τα καταφέρνουν οι τού ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η Λιάνα Κανέλλη και ο Δημήτρης Παπαδημούλης απαντούν στα ερωτήματα του ΕΤ.Κ για την έκρηξη της βίας, μετά τη δημόσια αντιπαράθεση ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ

Τα τρία ερωτήματα

1 Οι μαθητές οργίζονται
και φλερτάρουν με τη βία. Κοινωνική πραγματικότητα ή φαινόμενο με ύποπτο υπόβαθρο;
2 ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αντιδικούν για τους «κουκουλοφόρους». Ούτε σε αυτό δεν συμφωνεί η Αριστερά;
3 Ποιοι είναι οι «γνωστοί άγνωστοι»; Αντιεξουσιαστές, κοινοί προβοκάτορες ή απελπισμένοι νεολαίοι;

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

«Λαϊκό κίνημα με μάσκα δεν υπάρχει»

1 Οι ευκαιριακές ψυχαναλύσεις του προϋπάρχοντος, ευτυχώς, εδώ και χρόνια μαθητικού κινήματος, είναι το κερασάκι στην τούρτα της ψηφοθηρικής χειραγώγησής τους. Η προσέγγιση της βίας ως «φλερτ» της εφηβείας παραπέμπει σχεδόν αυθόρμητα στις φιλολογικές εξάρσεις του Μίμη. Η οργή των νέων έχει ξεκάθαρο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο. Υποπτο είναι να θες να τη διατηρήσεις, με απολίτικα κανακέματα, ως καβάντζα ενήλικων φιλοδοξιών, στο αδιαμόρφωτο πρωτογενές της εφηβικό στάδιο. Βαρέθηκα ν’ ακούω ρηχές αναλύσεις και γενικεύσεις περί νέων. Η ακμή είναι ηλικιακό φαινόμενο. Η κουκούλα όχι.

2 Σε καμιά σκακιέρα πολιτικού παιχνιδιού δεν κάθεται το ΚΚΕ να παίξει ερμηνεύοντας το πόσο εξεγερτικό, επαναστατικό, αριστερό, απελπισμένο είναι ό,τι κινείται με κουκούλα. Συμμάχους χωρίς πρόσωπο δεν ψάχνουμε σε κανέναν αγώνα. Η μαζικότητα κάθε κινήματος πολτοποιείται και προβοκάρεται απ’ τις κουκούλες. Γι’ αυτό και τις φωτίζει και τις ποτίζει πάντοτε σχεδόν ο κάθε Μεγάλος Αδελφός. Ο ταξικός εχθρός φοράει κάμερες παντού. Ο λαός τις γκρεμίζει. Δεν τις αντιμετωπίζει ως μασκοφόρος. Για να τελειώνουμε μ’ αυτή την ιστορία που εξελίσσεται σε βολικό αστυνομικό ριάλιτι σόου. Λαϊκό κίνημα με μάσκα δεν υπάρχει.

3 Οι «γνωστοί άγνωστοι» είναι αυτό που θέλουν οι εμπνευστές της καλοπλασαρισμένης αστικής πολιτικής των σλόγκαν ως υποκατάστατων της ιδεολογικής – πολιτικής ορολογίας. Ενα εξαιρετικά βολικό εργαλείο για να εκμεταλλεύεται ο καπιταλισμός την πρωτογενή συσσώρευση του μικροαστικού φόβου. Είναι παράπτωμα του αντιλαϊκού κράτους, στο οποίο ενίοτε παγιδεύονται και αφελείς μαζί με τους ιδιοτελείς. Ετσι φτάσαμε στο αβυσσαλέο σημείο να θεωρείται «νόμιμη» η κουκούλα των ανδρών της «Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας» για να… προστατεύονται από τους «τρομοκράτες» όταν τους συλλαμβάνουν. Αν όλοι αυτοί, όπως εσείς λέτε, μπορεί να κρύβονται κάτω από μια κουκούλα, τότε ποιος μπορεί να θέλει να κατανοήσει ή να ηγηθεί της βίαιης έκφρασής τους; Πάντως ποτέ το ΚΚΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

«Οι κουκουλοφόροι παίζουν το παιχνίδι της καταστολής»

1 Για όσους βλέπουν χωρίς τα χρωματιστά γυαλιά της σκοπιμότητας και πέρα από τη μύτη τους, ο φόνος του 15χρονου ξεχείλισε ένα ποτήρι οργής. Το μίγμα είναι εκρηκτικό: φόνος εν ψυχρώ ενός 15χρονου, σκάνδαλα, εντεινόμενες κοινωνικές ανισότητες, ακρίβεια, ανεργία, υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Για πρώτη φορά η νέα γενιά βιώνει ότι θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της. Είμαστε ο πιο απογοητευμένος λαός στην Ευρώπη. Το 75% των πολιτών δεν εμπιστεύεται την κυβέρνησή του. Το 85% θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Χρειάζονται άμεσες αλλαγές. Να υπάρξει τέλος στην ατιμωρησία. Η αστυνομία να προστατεύει τον πολίτη και όχι να στελεχώνεται από νταήδες. Το εκπαιδευτικό σύστημα να γίνει αντάξιο του ρόλου που προβλέπει το Σύνταγμα. Οι νέοι μας να αποκτήσουν προοπτική για αξιοπρεπή δουλειά.

2 Ολα ξεκίνησαν από τα «παπαγαλάκια» του Μαξίμου, τα οποία λέγανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από τους κουκουλοφόρους. Η προβοκάτσια στήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δύναμη που μίλησε καθαρά και δυνατά για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης. Είναι όμως εντυπωσιακό και εξοργιστικό πως ένα κόμμα που σε όλους τους τόνους καταδικάζει τη βία, απ’ όπου και αν προέρχεται, καταγγέλλεται, όχι μόνο από την άκρα Δεξιά, αλλά και από την ηγεσία του ΚΚΕ. Φτάσαμε στο σημείο ο κ. Καρατζαφέρης να τρέχει ασθμαίνων πίσω από την κ. Παπαρήγα. Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε τις μεγάλες μας διαφορές με το ΚΚΕ. Αυτό που διεκδικούμε σταθερά είναι να υπάρχει διάλογος, αμοιβαίος σεβασμός και κοινή δράση, όπου συμφωνούμε. Το ΚΚΕ μάς αντιμετωπίζει ως τον κύριο αντίπαλο.

3 Πρόκειται για ένα μίγμα. Δεν ξέρω ποιοι είναι ακριβώς. Ενδεχομένως κάποιοι απλώς να εκτονώνονται. Πιθανότατα υπάρχουν και κάποιοι βαλτοί, συνδεδεμένοι με παρακρατικούς μηχανισμούς. Κάποιοι, νομίζω οι πολύ περισσότεροι, παρασύρονται από τα εκρηκτικά αδιέξοδα και την ορμή της ηλικίας τους. Ενα είναι βέβαιο: οι λίγοι κουκουλοφόροι, που σπάσανε και καίγανε, παίζουν το παιχνίδι των δυνάμεων καταστολής. Δυστυχώς, έχουμε μια κακή και ανίκανη κυβέρνηση που προσπαθεί να σκεπάσει, κάτω από τις φωτιές την παταγώδη της αποτυχία.



Ελεύθερος Τύπος http://www.e-tipos.com/newsitem?id=65636
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΡΚΕΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ,ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟ ΑΞΙΩΜΝΑ ΣΑΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΑΣΜΟΣ,ΑΡΚΕΤΑ ΤΥΜΒΟΡΗΧΕΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΤΩΝΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΩΚΑΤΩ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΧΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΟΠΛΙΣΑΤΕ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ,ΑΡΚΕΤΑ ΚΥΡΙΕ [ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ,ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙ ΕΣΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔ ΧΑΘΗΚΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥ ΜΑΚΕΙΓΙΑΝΝΗ,ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 7/12/2008 ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΑΡΚΕΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΛΕΝΙΝ,ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΝΙΞΕΤΕ,ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΜΕΘΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιο ΠΑΣΟΚ θελει να εκμεταλλευτει ένα φονο για να μας ξαναρθει με τον θλιβερο θιασο του ?

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΝΟ 14 ! ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΩΝ ατομων ?

Πλακα κανει ο bravogiorgo ?

Γραφτε και κλαφτε ποια ειναι η 'κυβερνηση δολοφονων' διαχρονικα:

- Τον Αύγουστο του 1985 ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, 22 χρόνων, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της.
- Toν Νοέμβριο του 1985 λίγες ώρες μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου πέφτει νεκρός στη Στουρνάρη από σφαίρα του αστυνομικού Αθ. Μελίστα ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς.
- Τον Φεβρουάριο του 1986 ο 17χρονος Μανώλης Κανδανολέων, που επέβαινε σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς.
- Τον Ιανουάριο του 1994 ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης σκοτώνει με 4 σφαίρες τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα, επειδή αρνήθηκε να σταματήσει σε εξακρίβωση στοιχείων.
- Τον Ιανουάριο του 1996 σε αστυνομική επιχείρηση-σκούπα κατά Αλβανών στη Σκάλα Ωρωπού ο αστυνομικός Διονύσης Καρακάιδος σκοτώνει έναν Αλβανό.
- Τον Ιούνιο του 1996 ο αγροφύλακας Αθ. Μάτος σκοτώνει τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι για δύο καρπούζια που πήγε ο τελευταίος να κλέψει.
- Τον Νοέμβριο του 1996 σε «επιχείρηση» της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά για τον εντοπισμό φυγόδικου ο αστυφύλακας Δημήτρης Τρίμης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και σκότωσε τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη μπροστά στα μάτια ενός από τα τρία παιδιά του.
- Τον Αύγουστο του 1998 στον Πειραιά ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο Ηλία Μέξη έξω από το τμήμα Μεταγωγών επειδή δεν σταμάτησε σε σήμα του για έλεγχο.
- Τον Οκτώβριο του 1998 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης σκότωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς, ο οποίος επισκεπτόταν με συμμαθητές του την Ελλάδα.
- Τον Φεβρουάριο του 2000 στη Λούτσα ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νέοι, επειδή όπως είπε «τους θεώρησε ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών». Η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 18χρονου μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη και τον άφησε παράλυτο.
- Τον Μάρτιο του 2000 στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης ο 18χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ Νικόλαος Λεωνίδης έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Γιώργου Ατματζίδη, γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.
- Τον Οκτώβριο του 2001 στο Ζεφύρι ο αστυφύλακας της Αμεσης Δράσης Γ. Τυλιανάκης πυροβόλησε στο κεφάλι τον αθίγγανο Μαρίνο Χριστόπουλο, 21 ετών, επειδή δεν σταμάτησε σε μπλόκο.
- Τον Νοέμβριο του 2001 στην πλατεία Αμερικής ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 20χρονο Αλβανό Σεντγκάκ Σελνίκου μέσα σε καφετέρια, όταν απείλησε με μαχαίρι τον ίδιον και άλλους τέσσερις συναδέλφους του που είχαν ήδη προτεταμένα τα όπλα τους.
- Τον Δεκέμβριο του 2003 ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης πυροβολείται στο κεφάλι από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, γιατί το αυτοκίνητο που επέβαινε μαζί με δυο άλλους νεαρούς δεν σταμάτησε για έλεγχο.

γιωργακη πες αλευρι ....

ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ νεκρων το αιμα σε γυρευει....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Oταν ο ΠΑΖΟΛΙΝΙ (σκηνοθετης φυσιογνωμια της Ιταλιας) στις κινητοποιησεις των βρωμοαριστερων στην VALLE GIULIA το 1968 ταχθηκε με τις αστυνομικες αρχες απεναντι στην πλουτοκρατικη αριστερα του 'αρμανι' και της 'ντονα καραν' ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ : Τασσομαι στο πλευρο των φτωχων παιδιων της αστυνομιας και οχι με εσας τους αριστερους του χρηματος και της εξουσιας...

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΞΕΡΕ...

ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ , ΒΑΡΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΥΜΝΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 'ΑΛΕΞΗΔΕΣ' ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ =

ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΜΕ ΡΟΛΕΞ ΚΑΙ ΑΡΜΑΝΙ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ

Ρε αει στο διαολο κοπριτες αμερικανοτσολιαδες , αριστεραντζες της εκαλης και του καστριου, ΡΕ ΚΟΘΡΟΝΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΤΕ 500-1000 ΑΤΟΜΑ (με τους λαθρομεταναστες) της ΑΘΗΝΑ να ξερετε οτι υπαρχουν εκατομμυρια αλλα παιδια ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ , ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ , ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΦΤΗΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ...

ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ - ΓΙΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΨΗΔΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΕΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΗΔΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ.