Ο Καραμανλής, αυτοί πού θέλουν νά τόν ρίξουν, καί μερικές απλές αλήθειες πού ξέρει όλος ο κόσμος αλλά αγνοούν οι "κορυφαίοι"(;).


.....Το συμπέρασμα είναι σαφές: Οταν σε λένε Καραμανλή και εκλέγεσαι χωρίς να πάρεις το δαχτυλίδι, εκτός από τη νίκη σου έχεις πετύχει και κάτι άλλο: Εχεις αλλάξει τους κανόνες της διαδοχής. Ο νυν πρωθυπουργός αντλεί μέχρι και σήμερα τη δύναμή του από τους εντολείς του: τη βάση της Ν.Δ. το 1997, την κοινωνία σήμερα. Αν αυτοί αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους, υπάρχει θέμα. Αν όχι, όμως, θα συνεχίσει για όσο θέλει. Και μέχρι σήμερα δεν την έχουν αποσύρει. Ξέρετε γιατί; Διότι ο Καραμανλής στα χρόνια της ηγεσίας του απάλλαξε τη Ν.Δ. από τους ολιγάρχες της. Τους αναγκαίους ενδιάμεσους του παρελθόντος, στον προθάλαμο των οποίων παίζονταν οι αρχηγίες. Οσοι λοιπόν επιχειρούν ν' ανοίξουν θέμα διαδοχής σήμερα κάνουν τρία λάθη:
- Είτε συγκρούονται δημοσίως είτε παρασκηνιακώς (με διαρροές), τελικώς φθείρονται και ενισχύουν την ηγεσία Καραμανλή ως μοναδικού παράγοντα ενότητας της Ν.Δ. Κανείς δεν θέλει να επιστρέψει στις παρέες και τις φατρίες της περιόδου '94-'97. Κανείς δεν ονειρεύεται να δει ξανά τη Ν.Δ. ως «συνομοσπονδία ολιγαρχών», για να μην πω βαρόνων.
- Χρησιμοποιούν παλαιούς και ξεπερασμένους κανόνες: Η ανηλεής μάχη «δελφίνων» για προσεταιρισμό ηλεκτρονικών media είναι χωρίς αντικείμενο. Και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου (το 2007) εξελέγησαν αρχηγοί έχοντας κόντρα τα media. Η δε χρησιμοποίηση βουλευτών-βαπορακίων καθώς και προσκείμενων στη Ν.Δ. δημοσιογράφων για τη φθορά του Καραμανλή είναι και αυτή πολύ γνωστή μέθοδος. Ο κόσμος ξέρει πλέον τις λέρες.......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Οι κανόνες της διαδοχής

Οσοι βιάζονται να ανοίξουν πρόωρα θέμα διαδοχής Καραμανλή στη Ν.Δ. αγνοούν κάτι πολύ βασικό: Ο πρωθυπουργός πέτυχε την εκλογή του στο αξίωμα του αρχηγού της φιλελεύθερης παράταξης κόντρα σε όλους τους παραδοσιακούς κανόνες. Εως τον Απρίλιο του 1997 το να έχεις μαζί σου την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής σου Ομάδας, το να έχεις τη στήριξη του κεντροδεξιού Τύπου και το να συνάπτεις μια πρόσκαιρη συμμαχία με τον εσωκομματικό σου αντίπαλο αρκούσε για να αναδειχθείς στην ηγεσία. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξελέγη με τη στήριξη των αβερωφικών και την ανοχή των καραμανλικών. Ο Μιλτιάδης Εβερτ εξελέγη επίσης με την ανοχή των μητσοτακικών. Ο Κώστας Καραμανλής όμως εξελέγη αρχηγός προχωρώντας σε ρήξη ακόμη και με το ίδιο το καραμανλικό στρατόπεδο, το οποίο με την υποψηφιότητα Εβερτ κατέβηκε διασπασμένο. Ακόμη και ο ξάδελφός του, ο Μιχάλης Λιάπης, στην αρχή υποστήριζε τον Γ. Σουφλιά. Εξελέγη επίσης αρχηγός χωρίς να έχει τη στήριξη ουδενός εκδότη του κεντροδεξιού χώρου της εποχής (στήριζαν τον Εβερτ).

Το συμπέρασμα είναι σαφές: Οταν σε λένε Καραμανλή και εκλέγεσαι χωρίς να πάρεις το δαχτυλίδι, εκτός από τη νίκη σου έχεις πετύχει και κάτι άλλο: Εχεις αλλάξει τους κανόνες της διαδοχής. Ο νυν πρωθυπουργός αντλεί μέχρι και σήμερα τη δύναμή του από τους εντολείς του: τη βάση της Ν.Δ. το 1997, την κοινωνία σήμερα. Αν αυτοί αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους, υπάρχει θέμα. Αν όχι, όμως, θα συνεχίσει για όσο θέλει. Και μέχρι σήμερα δεν την έχουν αποσύρει. Ξέρετε γιατί; Διότι ο Καραμανλής στα χρόνια της ηγεσίας του απάλλαξε τη Ν.Δ. από τους ολιγάρχες της. Τους αναγκαίους ενδιάμεσους του παρελθόντος, στον προθάλαμο των οποίων παίζονταν οι αρχηγίες. Οσοι λοιπόν επιχειρούν ν' ανοίξουν θέμα διαδοχής σήμερα κάνουν τρία λάθη:
- Είτε συγκρούονται δημοσίως είτε παρασκηνιακώς (με διαρροές), τελικώς φθείρονται και ενισχύουν την ηγεσία Καραμανλή ως μοναδικού παράγοντα ενότητας της Ν.Δ. Κανείς δεν θέλει να επιστρέψει στις παρέες και τις φατρίες της περιόδου '94-'97. Κανείς δεν ονειρεύεται να δει ξανά τη Ν.Δ. ως «συνομοσπονδία ολιγαρχών», για να μην πω βαρόνων.

- Χρησιμοποιούν παλαιούς και ξεπερασμένους κανόνες: Η ανηλεής μάχη «δελφίνων» για προσεταιρισμό ηλεκτρονικών media είναι χωρίς αντικείμενο. Και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου (το 2007) εξελέγησαν αρχηγοί έχοντας κόντρα τα media. Η δε χρησιμοποίηση βουλευτών-βαπορακίων καθώς και προσκείμενων στη Ν.Δ. δημοσιογράφων για τη φθορά του Καραμανλή είναι και αυτή πολύ γνωστή μέθοδος. Ο κόσμος ξέρει πλέον τις λέρες.

- Η μετάβαση (αν ποτέ γίνει) περνά μέσα από την καραμανλική βάση, την οποία έως σήμερα όχι μόνο δεν εκφράζει κανείς από τους ενδιαφερομένους, αλλά καταφέρνει και την εξαγριώνει. Η αγαρμποσύνη πληρώνεται!
Επιμύθιον: Οπως εξελίσσεται η κατάσταση ο Καραμανλής θα είναι ηγέτης της Ν.Δ. για όσο χρόνο επιθυμούν ο ίδιος και οι εντολείς του. Οι βιαστικοί δεν έχουν τύχη.http://blogs.e-tipos.com/manoliskotakis/entry/οι_κανόνες_της_διαδοχής
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΝΟΔΑΛΑ ΜΗΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΚΚ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"KOΡΥΦΑΙΟΙ"?
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ?
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΗΛΙΘΙΟΙ?
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ?
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ..
ΟΙ.."ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ"
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάποτε....κάπου το ΄96 αν θυμάμαι καλά είχε μια εκπομπή ο Ψυχάρης στον ΑΝΤ1....Είχε λοιπον καλεσμένο τον Έβερτ και σε κάποια στιγμή του λέει με στόμφο "Είσαι ο αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδας !!!"....Του χοντρού αρχίσανε να του γελάνε και τα μουστάκια που δεν είχε..."Πήρα το χρίσμα του "Πατριάρχη" " είπε από μέσα του...Αυτά να βλέπει η Ντόρα κι ο Δημήτριος (αυτός ήδη μια φορά την έφαγε με το ΚΕΠ) και να κάτσουν στ αυγά τους γιατι φίδι κολοβό που τους έφαγε....
Ο χρήστης spinallongas είπε…
Καλα σας λεω οτι ζήτε σε εικονική πραγματικότητα! ""Διότι ο Καραμανλής στα χρόνια της ηγεσίας του απάλλαξε τη Ν.Δ. από τους ολιγάρχες της""(Ντορα, Ντόρα εισαι εδω? Αβραμο, εισαι σπίτι?) Ρε, απο ανέκδοτα ειστε πρώτοι!Με πρώτο και καλλίτερο ανέκδοτο τον ιδιο,βολεμένο ΕΡΤακια,Κοττάκη!Και απο τηλεοπτική φάτσα "σκίζει"Καλλίτερα Γιωργάκη παρά το "πτώμα" τον Κωστάκη!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σπιναλόγκα....για να δεις τι καλός άνθρωπος που είμαι ...και πως σε προστατεύω από το εγκεφαλικό :


….χαρακτηριστικά αναφέρω την πρόσφατη εκλογή αιρετών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλη τη χώρα. Στήθηκε κάλπη, ψήφισαν περίπου 140.000 εκπαιδευτικοί και αθροιστικά στις δύο βαθμίδες η ΔΑΚΕ βγήκε πρώτη αυξάνοντας τη δύναμή της σε ψήφους. Αυτό δεν εμφανίστηκε πουθενά.

Ανατολική Θεσσαλονίκη (Ψήφισαν 3706): ΔΑΚΕ 37% - ΠΑΣΚ 24%
Δυτική Θεσσαλονίκη (Ψήφισαν 4.208): ΔΑΚΕ 1196 - ΠΑΣΚ 897
Αττική (Ψήφισαν 20.484!): ΔΑΚΕ 28,5% - ΠΑΣΚ 24,5% (Κομμουνισταί ;) 20%)
Ροδόπη(η ΔΑΚΕ στις περασμένες εκλογές ήταν δεύτερη): ΔΑΚΕ 255 - ΠΑΣΚ 161
Μαγνησία (Ψήφισαν 1331): ΔΑΚΕ 546 - ΠΑΣΚ 189
Κιλκίς (Ψήφισαν 649): ΔΑΚΕ 41% - ΠΑΣΚ 27%
Δυτική Ελλάδα (Ψήφισαν 5.454): ΔΑΚΕ 2.057 ψήφους (37,7% ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 35,86%) - ΠΑΣΚ 1.357 ψήφους (24,8% ενώ το 2006 είχε λάβει 25,45%)
Τα παραπάνω αφορούν τις οργανώσεις των Καθηγητών. Στους δασκάλους τα αποτελέσματα ήταν αντίστοιχα.

Βγήκε η ΟΛΜΕ και ζήτησε να γίνει πανελλήνια απεργία διαρκείας και από τις 86 γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, οι 78 εψήφισαν κατά της απεργίας. Οι καταλήψεις πριν από δύο χρόνια ήταν 2500 και σήμερα είναι 18. Αυτά, όταν εκπέμπουν αρνητισμό, γίνονται πρωτοσέλιδα, όταν όμως τελικώς αποδεικνύονται «φούσκες» δε γράφονται στις εφημερίδες, δεν ακούγονται στα δελτία ειδήσεων
Ο χρήστης spinallongas είπε…
Ανώνυμε,μήπως βάζεις ανάποδα τα νούμερα?Λεω..μήπως!!!!Αλλα της γειτονιάς μας ο τρελλός ολα αναποδα τα βλέπει..ολα ανάποδα τα βλέπει...!Κάτσε σήμερα να καμαρώσης το πτώμα ΚΚ !Τον καταπληκτικό αρχηγό κόμματος που δεν ξέρει τι του γίνετε!Προχθες εμαθε για το Βατοπαίδι(Ρίζος)!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σπιναλόγκα υπερτασικέ be cool.Στο Βατοπαίδι δεν υπήρξε κανένα σκάνδαλο όσο και να προσπαθούν οι νταβατζήδες να το εμφανίσουν έτσι.Ο κόσμος απλά τους κάνει χάζι και σκοτώνει την ώρα του στις 8.00 κάθε βράδυ.Αλλά και αν υπάρχουν κάποιοι που πλήττονται από αυτή την ιστορία ,αυτοί είναι μόνο καμμια εκατοστή άνθρωποι που αντι να έχουν θέα πλατείες και πράσινο έχουν απέναντι από το σπίτι τους θεόρατα κτίρια.Αυτοι λοιπον που ήξεραν (όπως και οι ψαράδες) από τότε, εκφράστηκαν ανάλογα στις εκλογές του 2007.
Τι σχέση όμως μπορεί να έχει αυτό το ψευτοσκάνδαλο,με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου του 1999 που ήπιε το ΠΑΣΟΚ με το μπουρί το αίμα όλης της επικράτειας?
Πόσο επηρρέασε την τσέπη του Έλληνα το Βατοπαίδι και πόσο οι Ολυμπιακοί αγώνες ,το χρηματιστηριο του 99 και η λεηλασία του Γ ΚΠΣ ?
Γιαυτό σου λέω...κράτα μικρό καλάθι ....άκου με.....