Ο Αλογοσκούφης παραμένει στό υπουργείο του. Παροχές (καί εκλογές) τό 2009 καί σφίξιμο λουριών τα μετεκλογικά έτη 2010 καί 2011.


Ο υπ. Οικονομίας αποκάλυψε το σχέδιό του για την οικονομία τα έτη 2009, 2010, 2011, δίνοντας έτσι μια γεύση για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομίας. Ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε σήμα προς τα μέσα ότι το 2009 θα είναι έτος χαλάρωσης και κοινωνικών παροχών και προς τα έξω ότι τα έτη 2010-2011 θα είναι «μετεκλογικά» έτη (αν κερδίσει η Ν.Δ.) σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής.......
Σ.Σ. Αρα είναι σαφή τρία πράγματα.
1) Ο Αλογοσκούφης παραμένει υπουργός Οικονομίας.
2) Τό 2009 θα έχουμε παροχές και βέβαια εκλογές.
3) Τά έτη 2010 και 2011 θα έχουμε σφίξιμο λουριών και δημοσιονομική πειθαρχία πάντα μέ τον Αλογοσκούφη υπουργό ο οποίος θα παραμείνει εκεί και μετά τις εκλογές.
4) Ολα αυτά δείχνουν ότι ο Καραμανλής ελέγχει απόλυτα το παιγνίδι (εσωκομματικό και γενικότερο πολιτικό) αλλά και ότι δέν φοβάται τις εκλογές τον Απρίλιο πράμα πού δείχνει (έμμεσα) τα ψέματα τών δημοσκοπήσεων. Θυμηθείτε ότι ο Καραμανλής είναι "σιγουρατζής" δηλαδή δέν θα έκανε εκλογές άν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να τις χάσει.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Το έκτακτο ECOFIN της περασμένης Πέμπτης στο Παρίσι είχε μόλις τελειώσει και ο επικεφαλής του, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος παρέστη σε αυτό εκτάκτως, πλησίασε τον κ. Γ. Αλογοσκούφη. «Τι είναι αυτά που λένε στην Ελλάδα για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Κόψτε τους την κουβέντα!», του είπε. Ο υπουργός Οικονομίας ενημέρωσε τον Γάλλο σοσιαλιστή ότι ένα μέρος της κινδυνολογίας για την οικονομική κατάσταση της χώρας συνδέεται με το εσωτερικό παιχνίδι και ένα άλλο με τον ανταγωνισμό των κρατών για να εξασφαλίσουν δανεισμό με καλούς όρους από τα ήδη περιορισμένα κεφάλαια που κυκλοφορούν και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του, την Παρασκευή το βράδυ, ο κ. Αλογοσκούφης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνομιλία του με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, αλλά ουδείς το πρόσεξε: «Κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, εκτός ευρωζώνης, έχουν ήδη προσφύγει στο ΔΝΤ. Ο επικεφαλής του μας ενημέρωσε χθες για την πρόοδο αναφορικά με τα προγράμματα που έχουν εκπονηθεί και για τις προοπτικές τους. Ούτε συζητήθηκε ούτε τίθεται θέμα προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ», είπε για να απαντήσει στους ισχυρισμούς του κ. Σημίτη ότι «στους κύκλους της Ε.Ε. πιστεύουν ότι θα ήταν καλό να αναγκαστεί η Ελλάδα να προσφύγει στο ΔΝΤ για να εξασφαλίσει τον απαραίτητο δανεισμό».

Η αποκάλυψη αυτή του κ. Αλογοσκούφη στη Βουλή δεν ήταν η μόνη που δεν προσέξαμε. Ο υπ. Οικονομίας αποκάλυψε το σχέδιό του για την οικονομία τα έτη 2009, 2010, 2011, δίνοντας έτσι μια γεύση για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομίας. Ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε σήμα προς τα μέσα ότι το 2009 θα είναι έτος χαλάρωσης και κοινωνικών παροχών και προς τα έξω ότι τα έτη 2010-2011 θα είναι «μετεκλογικά» έτη (αν κερδίσει η Ν.Δ.) σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οπως είπε: «Η ευέλικτη εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης θέτει σε δεύτερη μοίρα τη δημοσιονομική προσαρμογή και ειδικότερα τη δεύτερη φάση της (...). Η επίτευξη του στόχου για μηδενικά ελλείμματα δεν μπορεί παρά να αναβληθεί. Στην παρούσα φάση γίνεται η ελάχιστη δυνατή δημοσιονομική προσαρμογή». Και πρόσθεσε με νόημα: «Νέες εντατικές προσπάθειες μείωσης των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους θα γίνουν ξανά μόλις περάσουμε σε περίοδο ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας». Ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε «δύσκολους στόχους» τόσο την πρόβλεψη του Προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,7% όσο και την πτώση του ελλείμματος στο 2% του ΑΕΠ. Εστειλε όμως ένα κρυπτογραφημένο σήμα προς τις διεθνείς αγορές: «Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιδιώκει τη δημοσιονομική πειθαρχία. Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση».

Οπως πληροφορείται ο ΕΤ, στο Αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα καταθέσει η Ελλάδα στην Κομισιόν στις αρχές της νέας χρονιάς θα προβλέπεται ότι τα έτη 2010, 2011 θα ενταθούν με συγκεκριμένα μέτρα οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής. «Τώρα θα χαλαρώσουμε τα λουριά και θα ξεπεράσουμε ενδεχομένως τα όρια (στις παροχές), αλλά τα επόμενα χρόνια θα τα ξανασφίξουμε», είπε στον ΕΤ κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομίας. Η ίδια πηγή απέρριψε την πρόταση του Αλ. Παπαδόπουλου «να επιζητήσει η Ελλάδα την παρέμβαση διεθνούς οργανισμού» για έλεγχο στα οικονομικά της.


ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Ελεύθερος Τύπος http://www.e-tipos.com/newsitem?id=66867
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ονειρα χειμερινής νύχτας!

Και ύστερα ξυπνήσαμε....
Έκανε κρύο.... κάποιοι μας έκλεισαν κατάμουτρα την πόρτα!
Σε μας! Τους καταλληλότερους....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΤΩΡΑ!

Στον πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου βρίσκεται τώρα η Ντόρα Μπακογιάννη (πατήστε κλικ). Οι άντρες της προσωπικής της φρουράς κρατάνε τουλάχιστον δέκα σακούλες! Ο κόσμος τους κοιτάζει με απορία. Η Ντόρα Μπακογιάννη ψώνισε από τα καταστήματα της Louis Vuitton και της Prada. Τώρα κοιτάζει την βιτρίνα πολύ γνωστού κοσμηματοπωλείου (Arsenis) και είναι έτοιμη να... μπουκάρει για να σηκώσει και αυτό το κατάστημα!
semna kai tapeina
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
tzampa i xara ..

http://pressmme.blogspot.com/2008/12/pressmme_8164.html

alla akoma kai an "sikone" to magazi, kai ti me ayto ?
opoios exei lefta ta xodevei i ta vazei stin trapeza..ti periergos ratsismos einai aytos ?

ektos an leme oti prepei na kanei oti kanoun alloi sinadelfoi tis(eidika oi prasino-"didaskaloi")..na anoigoun ta magazia prive to vradi gia na agorasoun, i na pigainoun gallia,elvetia kai londino gia ta psonia tous xoris ta vlemmata ton dimosiografon..
Ο χρήστης spinallongas είπε…
Ρε Κοττάκη, αντε στην Νετ..αντε
να κάνης την εκμπομπούλα σου(αλήθεια πόσα παίρνης για μια εκπομπή με 0,00000000001 %
ακροαματικότητα?),αντε να πάρης "ΑΞΙΑ" τον μισθό σου ..και ασε αυτά τα πράγματα ειναι για τούς μεγάλους..Παίξε με το κουβαδάκι σου στην παραλία της "αξιοκρατείας" της ΝΕΤ!Μας τελείωσες..Δεν το κατάλαβες..και οσο να γαντζωνεσαι εσυ και τα διάφορα αλλα Λαμόγια της νουδούλας..!!!!σας πηρε το ποτάμι, σας πηρε ο ποταμός, σας εκλεισε το σπίτι ο ελληνικός λαός!!!
Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ρε βλακο-λογκα,ο καχριμακης εισαι?
κοψε σπανακι γιατι εχεις χαζεψει.
Ο χρήστης spinallongas είπε…
Ανώνυμε 5.25 Βολεμένε, της Λαμογιάς και της Αρπάχτρας,καλλιούτερα βλάκας και λόγκας παρα μαλάκας και μπλέ και με πιπίλα.. κωλο-λόγκας!!Κόπιασε να τα πης αυτά στούς απολυμένους κατα Σαλονίκη μεριά!!Κερνάμε και μπουγάτσα αμα λαει..
Δεν μας χέζεις ρε χαζο Νταλάρα!!!