Ο κόσμος στρέφεται στό ενοίκιο καί οι τιμές ανεβαίνουν. Τά 100 μ στοιχίζουν έως καί 2500 ευρώ στήν Αθήνα, έως καί 1800 ευρώ στή Θεσσαλονίκη.

απο τα Νέα.
Οι υψηλές τιμές πώλησης των κατοικιών στρέφουν όλο και περισσότερους στη λύση της ενοικίασης ακινήτου.
Τα νοικοκυριά που επιλέγουν σήμερα το ενοίκιο, αντί για την αγορά σπιτιού, για να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες, έχουν αυξηθεί σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών του χώρου, τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, με την τάση συνεχώς να αυξάνεται. ...
....Το ενδιαφέρον για ενοικίαση στρέφεται ακόμη και στα μεγάλα διαμερίσματα, επιφανείας 100 τ.μ. και άνω, τα οποία μέχρι πρότινος παρέμεναν στα αζήτητα για όσο χρονικό διάστημα η ζήτηση για την αγορά νεόδμητων κατοικιών παρέμενε υψηλή.
Η ζήτηση για ενοικίαση είναι εντονότερη στις περιοχές όπου οι αγοραπωλησίες «υποφέρουν». Σε αρκετά σημεία των βορείων προαστίων, όπως για παράδειγμα το Μαρούσι και το Χαλάνδρι, η ζήτηση για αγορά κατοικίας, ιδίως στις νέες κατασκευές, είναι αισθητά μειωμένη από το 2007. Στις περιοχές αυτές όλο και περισσότεροι επιλέγουν εσχάτως τη λύση της ενοικίασης. ...
......Για παράδειγμα, για 100 τ.μ. στο Κολωνάκι το ενοίκιο μπορεί να φτάσει και τα 2.500 ευρώ τον μήνα. Στον Λυκαβηττό, την Πλάκα και το Παλαιό Φάληρο το μέγιστο ενοίκιο μπορεί να ανέλθει στα 2.000 ευρώ, ενώ στην Πλατεία Μαβίλη σε 1.500 ευρώ. Η πιο ακριβή περιοχή της Θεσσαλονίκης είναι η Παλιά Παραλία, όπου το μέγιστο ενοίκιο φτάνει τα 1.800 ευρώ, ενώ η πιο ακριβή από τις υπόλοιπες πόλεις είναι η Πάτρα με μέγιστη τιμή τα 1.000 ευρώ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
o Eξαφανισμένος

Απο τον Γιάννη Πρετεντέρη, (που τόσο αγαπάτε!)

Εξ όσων γνωρίζω, ο Σαρκοζί δεν ανήκει σε διαφορετική πολιτική παράταξη από τον Καραμανλή. Σίγουρα όμως ανήκει σε διαφορετική κατηγορία πολιτικών. Επειτα από πολλές διαβουλεύσεις, ο Σαρκοζί ανακοίνωσε χθες ένα σχέδιο στήριξης της γαλλικής οικονομίας, ύψους 26 δισ. ευρώ. Είναι ένα σχέδιο στοχευμένων και συγκροτημένων παρεμβάσεων, το οποίο αναμένεται να διευρύνει το δημόσιο έλλειμμα στο 3,9%, αλλά και να ενισχύσει τον ρυθμό ανάπτυξης της Γαλλίας κατά 0,6% του ΑΕΠ.

Αντιθέτως, η μοναδική πρόσφατη δραστηριότητα του Καραμανλή σε σχέση με την οικονομική κρίση είναι ότι είδε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον ρώτησε «πώς πάνε τα πράγματα». Πώς να πάνε; Καλά, ευχαριστώ.

Εκανα αυτή τη σύγκριση για να πω ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι μόνο ζήτημα ιδεολογίας ή/και πολιτικής. Είναι πρωτίστως θέμα ηγεσίας. Αλλοι την ασκούν. Αλλοι όχι. Δεν χρειάζεται να με ρωτήσετε σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκει ο Καραμανλής· φαίνεται από μόνο του. Ο έλληνας Πρωθυπουργός υποδύεται τον εξαφανισμένο.

Και αυτό, νομίζω, ότι πληρώνει κυρίως η παράταξή του στις δημοσκοπήσεις. Είναι το Βατοπαίδι, είναι η οικονομία, αλλά πάνω από όλα είναι το κενό ηγεσίας που πλήττει την κυβέρνηση και τη ΝΔ. «Μα τι κάνει επιτέλους ο Καραμανλής;» είναι η απορία που ακούω με τη μεγαλύτερη συχνότητα το τελευταίο τρίμηνο.

Ε λοιπόν, δεν κάνει τίποτα. Με μια διευκρίνιση: ούτε πριν έκανε κάτι· απλώς τώρα η απραξία του φαίνεται. Φαίνεται επειδή η κρίση απαιτεί άλλους ρυθμούς και άλλα ανακλαστικά. Φαίνεται επειδή έχει αποδυναμωθεί το επικοινωνιακό σύστημα που τον προστάτευε. Φαίνεται επειδή ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα δείχνει τις ικανότητές του. Και τώρα έχουμε φουρτούνα, αλλά αγνοείται η τύχη του καπετάνιου.

Το ερώτημα είναι απλό: Αυτή η απραξία του Καραμανλή πρόκειται για επιλογή ή για κατάσταση; Αν πρόκειται για επιλογή είναι απορίας άξιο, γιατί την έκανε και γιατί επιμένει σε αυτήν. Αν πρόκειται για κατάσταση, τα πράγματα είναι απλά: αυτός είναι ο Καραμανλής, αυτός ήταν πάντα και δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε λόγω κρίσης ούτε λόγω Βατοπαιδίου.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Διότι, αν ισχύει το πρώτο, τότε είναι επείγον να αλλάξει ο Καραμανλής. Αλλά αν ισχύει το δεύτερο, τότε είναι επείγον να αλλάξουμε τον Καραμανλή. Το βέβαιο είναι ότι η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται άλλο σαν ακυβέρνητο καράβι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα ίδια δεν έκανε και στη Λουκέρνη και μας προέκυψε το σχέδιο Ανάν;
Επί τρεις μέρες ήταν εξαφανισμένος και όταν όλα τέλειωσαν, εμφανίστηκε συνοφρυωμένος κάτι ψέλισε χαιρέτησε και έφυγε!
Από τότε φαινόταν το παχύδερμο ότι δεν κάνει γι' αυτή τη δουλειά αλλά δυστυχώς τον είχαμε ήδη φορτωθεί. ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιάννη Πρετεντέρη,

Όταν σε λίγα χρόνια σαν συνταξιούχος κάνεις την απολογισμό σου, δεν είμαι σίγουρος τι θα σκέπτεσαι.

Πόσα πράγματα έκανες σωστά, πόσα λάθος, ποιές ήταν οι παραλείψεις σου και ποιές οι επιτυχίες σου.

Νομίζω όμως ότι κάποια στιγμή θα ρωτήσεις τον εαυτό σου, που βρισκόσουν στη ζυγαριά των προθέσεων.

Ήμουν έντιμος, ήμουν δίκαιος, ήμουν ακριβοδίκαιος;

Θα σου δώσω μία συμβουλή. Πήγαινε να ζήσεις (τουλάχιστον 2-3 μήνες) στη σοσιαλιστική Σουηδία και όταν γυρίσεις στην Ελλάδα θα είσαι άλλος άνθρωπος.

Θα δείς εκεί ότι ο σοσιαλισμός δεν έχει σχέση ούτε με τη σπατάλη, ούτε με το τάξιμο, ούτε με την τεμπελειά, ούτε με τις πελατειακές σχέσεις, ούτε με το λαικισμό, κλπ, όλα αυτά που κάνουν οι μαθητές του Αντρέα Παπαντρέου στην Ελλάδα.

Θα έχεις δεί τα πράγματα πολύ καθαρότερα από σήμερα και θα είσαι πολύ πιό χρήσιμος στον εαυτό σου και την κοινωνία.

Στον εαυτό σου, γιατί θα αισθανθείς ότι έγινες σοφότερος.

Στην κοινωνία, γιατί θα είσαι πιό χρήσιμος για την χώρα σου (έτσι και αλλιώς σε ένα κουτί θα μπούμε όλοι).
...........................
Για το θέμα του Καραμανλή, μία ερώτηση για σένα. Εγώ να συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν πολυσκοτίζεται και πολύ για τα προβλήματα της χώρας.
Εσύ είσαι το ίδιο κριτικός απέναντι στο Γιώργο Παπανδρέου;
Τι πιστεύεις για τις ηγετικές του ικανότητες, τις διανοητικές του ικανότητες, την καθαρότητα των προθέσεων;
Δεν περιμένω απάντηση, ούτε θέλω. Απλά στενοχωριέμαι γιατί καταστράφηκαν κάμποσες από τις σημερινές γενιές από το κυνήγι ουτοπιών, που τελικά δούλευαν προς όφελος των "καπάτσων".