Παρακαλείται κάποια φίρμα τών ημερών (Μανωλίδου, Τατούλης, Κουκουβίνος) να κάνουν δήλωση γιά την Ολυμπιακή. Αλλιώς δέν θα μάθουμε ότι αποκρατικοιήθηκε


Εφτασφράγιστο μυστικό κρατούν τα ΜΜΕ ότι η Ολυμπιακή αποκρατικοποιήθηκε.
Επίσης ότι προχωρά η εξυγίανση τού ΟΣΕ.
Επίσης την επίσκεψη τού προέδρου της Κίνας (σιγά τη χώρα) στην Αθήνα...
Τίποτα από αυτά δέν ενδιαφέρει τον πολίτη.
Αν όμως βγεί κάποια απο τίς φίρμες των ΜΜΕ και κάνει κάποια δήλωση επί τού θέματος ο πολίτης κάτι θα ακούσει.
Οπότε προτείνουμε πχ στην κ. Μανωλίδου να πεί κάτι σέ στύλ....
Ο μπουμπούκος μου μού είπε ότι αποκρατικοποιήθηκε η Ολυμπιακή.
Είναι σίγουρο ότι θα γίνει πρώτο θέμα....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η μεταρρύθμιση σε Ο.Α. και ΟΣΕ θα απαλλάξει τον Ελληνα πολίτη από μεγάλα βάρη, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στο υπουργείο Μεταφορών, όπου ενημερώθηκε σχετικά από τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη.

Η Ολυμπιακή και ο ΟΣΕ επιβαρύνουν τον Ελληνα φορολογούμενο με 2,7 εκατ. ευρώ ημερησίως, επεσήμανε ο κ. Καραμανλής και τόνισε πως δεν μπορεί να είναι ανεκτό από κανέναν να πηγαίνουν σήμερα χαμένα τόσα χρήματα και να τα στερούνται συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη. Όπως εκτίμησε, η νέα Ολυμπιακή θα αποφέρει στο Δημοσιο έσοδα 150 εκατ.€ το χρόνο.


Εκτός από την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης του ΟΣΕ, με στόχο τον περιορισμό του λειτουργικού του ελλείμματος, από 455 εκατ. ευρώ το 2007, σε 80 εκατ. ευρώ το 2010.

Εξάλλου, ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε μεταρρύθμιση καίριας σημασίας, τόσο για την οικονομία όσο και -κυρίως- για την ελληνική περιφέρεια, την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των περιφερειακών αεροδρομίων, με προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Με συμβάσεις παραχώρησης, χωρίς να θίγεται το καθεστώς των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, σημείωσε ο πρωθυπουργός, «στοχεύουμε στην δημιουργία πόλων ανάπτυξης στις εισόδους ξένων επισκεπτών, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δίνοντας ευκαιρίες στους νέους μας να μείνουν στον τόπο τους.

Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Μεταφορών ο πρωθυπουργός ζήτησε ταχύτερους ρυθμούς και περισσότερα, χειροπιαστά αποτελέσματα. Όπως διευκρίνισε, οι δράσεις εστιάζονται σε τρεις άξονες:

- Εκσυγχρονισμός Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με έμφαση στις «πράσινες μεταφορές», επέκταση των μέσων σταθερής τροχιάς, βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, μπαίνουν στο στόλο της ΕΘΕΛ 520 νέα λεωφορεία - τα περισσότερα κινούμενα με φυσικό αέριο- και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την προμήθεια των πρώτων ηλεκτρικών λεωφορείων. Εξάλλου, έως το 2010 το Τραμ επεκτείνεται στον Πειραιά και έως το 2013 ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος επεκτείνεται από την Κηφισιά στην Εθνικό Οδό.

Παράλληλα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών εξελίσσεται ήδη διαγωνισμός, μέσω ΣΔΙΤ, για υπηρεσίες τηλεματικής και ηλεκτρονικό εισιτήριο στον ΟΑΣΑ Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκαν, ή βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση, έργα τηλεματικής στον ΟΑΣΘ και σε 17 αστικά ΚΤΕΛ της περιφέρειας. Σε ένα χρόνο από σήμερα εγκαθίσταται πρόγραμμα τηλεματικής και στα ταξί.

- Η προώθηση νέων τεχνολογιών.

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνεννοήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η προετοιμασία του νομικού πλαισίου για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στον τόπο: Την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς, προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το 2010 και θα υλοποιηθεί με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Το ελληνικό Δημόσιο θα καλύψει το 1/3 του κόστους. Στους επόμενους δυο μήνες ξεκινά και η εγκατάσταση δορυφορικού Ιντερνετ σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας.

- Διαρθρωτικές αλλαγές. Μεταρρυθμίσεις σε ΟΣΕ, Ο.Α.

Οι μεταρρυθμίσεις σήμερα είναι πιο επιτακτικές από ποτέ, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα πως η οικονομία αποτελεί το μεγάλο διακύβευμα, εν μέσω της διεθνούς κρίσης, με στόχο την επόμενη μέρα, όταν θα περάσει η κρίση, να τρέξει πιο γρήγορα. Το διακύβευμα αυτό, τόνισε, αφορά όλους τους πολίτες αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την υπευθυνότητα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως το 2009 δεν πρόκειται να επιβληθεί κανένας νέος φόρος και αναφέρθηκε στη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα μεσαία εισοδήματα από 27% σε 25%.

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως η πρόβλεψη των αυξημένων εσόδων στον προϋπολογισμό οφείλεται στα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που έχουν ήδη ληφθεί και στην προβλεπόμενη ανάπτυξη της Οικονομίας.http://naftemporiki.gr/news/static/08/11/24/1595708.htm
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι πρασινοφρουροί ΠΑΝΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ, γιαυτό όποτε κυβέρνησαν τα έκαναν σκατά.
Ποιός απο αυτούς νοιάζεται για τον προυπολογισμό, τα ελλείματα, την μεγαλύτερη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ οικονομική κρίση εδώ και 80 χρόνια.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να γίνουν κυβέρνηση να αρπάξουν ότι προλάβουν.
Είναι καλοί σε αυτό. Έχουν προϋπηρεσία 20 χρόνια, όχι και άσχημα.