Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να πούμε όχι στις σειρήνες του λαϊκισμού».


Τα αποσπάσματα είναι απο την ομιλία τού Κυριάκου για το νομοσχέδιο για τίς τράπεζες.
Μεγάλο παιγνίδι γίνεται και εκεί.
Στήν ουσία όποιος φανεί ότι θέλει να μπεί στο πρόγραμμα θα δείξει στήν αγορά ότι δεν πάει καλά (γιαυτό η κυβέρνηση θέλει να τούς βάλει όλους μαζί).
Επίσης βοηθώντας ο Αλογοσκούφης κάποιους τούς κάνει δύσκολους στόχους γιά εξαγορές απο κάποιους άλλους (οι οποίοι , λογικό είναι, εκνευρίζονται).
Ομως οι συγχωνεύσεις θα γίνουν.
Μεγάλο και δύσκολο τό παίγνιο και εκεί.
Πάντως η θέση "οχι στόν λαικισμό" τού Κυριάκου είναι σωστή νομίζουμε.
Δείτε αποσπάσματα απο την ομιλία ...
 «Σε μια εποχή δύσκολη, σε μια εποχή όπου όλοι οι Έλληνες δοκιμάζονται, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσουμε την εντύπωση ότι δίνουμε στο τραπεζικό σύστημα περισσότερα από αυτά που χρειάζεται» ...
..«Το σχέδιο νόμου είναι και ισορροπημένο, αλλά και εναρμονισμένο με τις κατευθύνσεις τις οποίες έχει εκπονήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για αντίστοιχα προγράμματα στήριξης» ....
...«Από τη μία δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια και από την άλλη δίνει μία σημαντική ένεση ρευστότητας ειδικά στη διατραπεζική αγορά έτσι ώστε το χρήμα να φτάσει εκεί που το έχει μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα η ελληνική οικονομία».....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να πούμε όχι στις σειρήνες του λαϊκισμού».
Ομιλία του κατά τη διάρκεια συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών: «Ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και άλλες διατάξεις


«Σε μια εποχή δύσκολη, σε μια εποχή όπου όλοι οι Έλληνες δοκιμάζονται, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσουμε την εντύπωση ότι δίνουμε στο τραπεζικό σύστημα περισσότερα από αυτά που χρειάζεται» τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών: «Ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του επεσήμανε ότι: «Το σχέδιο νόμου είναι και ισορροπημένο, αλλά και εναρμονισμένο με τις κατευθύνσεις τις οποίες έχει εκπονήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για αντίστοιχα προγράμματα στήριξης» υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο νόμου: «Από τη μία δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια και από την άλλη δίνει μία σημαντική ένεση ρευστότητας ειδικά στη διατραπεζική αγορά έτσι ώστε το χρήμα να φτάσει εκεί που το έχει μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα η ελληνική οικονομία».


Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε ότι: «Σε καμία περίπτωση αυτή η προτεινόμενη επένδυση του κράτους στις τράπεζες δεν θα πρέπει να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Πρέπει να εξηγήσουμε και στους Έλληνες πολίτες ότι αυτό το σχέδιο απευθύνεται σε εκείνες τις τράπεζες που το έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι σε όλες τις τράπεζες, διότι αυτό το σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί με δανεικά, με πρόσθετο δανεισμό σε μια συγκυρία που γνωρίζουμε ήδη ότι το δημόσιο χρέος είναι εξαιρετικά επιβαρυμένο».

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι: «Σε καμία περίπτωση αυτή η κρίση δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε μία έξαρση του κρατισμού και του αναποτελεσματικού παρεμβατισμού από πλευράς του κράτους. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο «όχι» στις σειρήνες εκείνες οι οποίες αναλώνονται τελευταία σε μια πλειοδοσία λαϊκισμού».