Παραπολιτικά απο το ΠΑΣΟΚ. Λούκα Κατσέλη, Χρυσοχοίδης, Παπακωνσταντίνου, Ραγκούσης.

απο το αυριανό βήμα.
Από τους μπλε «στρατηγούς» στην πράσινη στρατηγική. Ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης τηλεφώνησε σε συνεργάτη μου και διέψευσε κατηγορηματικά όσους συντρόφους του εικάζουν εν αγνοία του ότι ενδιαφέρεται να πάρει το σκιώδες χαρτοφυλάκιο Οικονομίας μέσα από τα χέρια της κυρίας Λούκας Κατσέλη, όπως είχα γράψει. Προφανώς οι διακινούντες την πληροφορία θεωρούν τον πρώην υπουργό περισσότερο φιλόδοξο από όσο είναι στην πραγματικότητα.
Δεν είναι μόνο το όνομα του κ. Χρυσοχοΐδη που «παίζει» σε σενάρια «ανασχηματισμού» στο ΠαΣοΚ για το σκιώδες χαρτοφυλάκιο Οικονομίας. Κάποιοι «δίνουν» τον κ. Ι. Ραγκούση και τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ως ενδιαφερομένους, αλλά η πληροφορία ελέγχεται ως αστεία αφού ξεχνούν ότι είναι ήδη Γραμματέας και εκπρόσωπος του κόμματος αντίστοιχα. Κάποιοι άλλοι λένε ότι τη θέση διεκδικεί και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου η οποία υποτίθεται ότι ασφυκτιά ασχολούμενη μόνο με την Παιδεία.
Η κυρία Κατσέλη έχει εδώ και έναν χρόνο παρασύρει τον άλλοτε λίμπεραλ κ. Γ. Παπανδρέου σε σοσιαλιστικές θέσεις που μέχρι πρότινος φαίνονταν παλαιολιθικές, αλλά τώρα επέστρεψαν ορμητικά στο mainstream της ευρωπαϊκής πολιτικής. Αντί να υποκλιθούν μπροστά στις προφητικές της ικανότητες, κάποιοι ασχολούνται με την (ομολογουμένως χαμηλή) τηλεγένεια της πολιτικού.
Μου λένε ότι το «μήλον της Έριδος» δεν είναι το σκιώδες αλλά το πραγματικό χαρτοφυλάκιο Οικονομίας. Οι πρωτοκλασάτοι υπολογίζουν ότι μπορεί το ΠαΣοΚ να κερδίσει (οψέποτε...) τις εκλογές και δεν θέλουν να εκχωρήσουν από τώρα το υπουργείο Οικονομίας στη Λούκα. Στην πραγματικότητα το κάνουν από ενδιαφέρον. Θέλουν να τη σώσουν από τη βέβαιη πολιτική καταστροφή που περιμένει κάθε υπουργό Οικονομίας.

Σχόλια