Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει εμπιστοσύνη στήν δικαιοσύνη καί πάντως δέν φαίνεται να παρακολουθεί την υστερία τών ελληνικών ΜΜΕ.


Ολόκληρο το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου:
«Σήμερον, 28ην Νοεμβρίου 2008, ενεφανίσθη, κατόπιν προσκλήσεως, ενώπιον της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ.κ. Εφραίμ, συνοδευόμενος υπό του Μοναχού Αρσενίου.
Ο Αρχιμ. Εφραίμ ενημέρωσε τον Οικουμενικόν Πατριάρχην και τους Συνοδικούς Αρχιερείς δια τας θέσεις της Μονής του επί του ανακύψαντος γνωστού θέματος και απήντησεν εις τεθείσας αυτώ ερωτήσεις.
Εν τέλει ο Ηγούμενος Εφραίμ εδεσμεύθη όπως επιστρέφων εις την Μονήν του, θέση ενώπιον της Αδελφότητος αυτής την πρόθεσίν του να αποσυρθή άχρι καιρού εκ των διοικητικών και διαχειριστικών ευθυνών της Ηγουμενείας, την δε απόφασίν των υποβάλη εις την Μητέρα Εκκλησίαν μέχρι της προσεχούς Τρίτης 2ας Δεκεμβρίου.
Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον δηλοί επί τη ευκαιρία αφ΄ενός μεν ότι θα συνεχίση το ενδιαφέρον του δια την όλην υπόθεσιν εντός των πλαισίων των εκ των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Ορους αρμοδιοτήτων αυτού, αφ΄ετέρου δε ότι έχει εμπιστοσύνην εις την Δικαιοσύνην η οποία και επελήφθη του θέματος της Ι. Μονής Βατοπαιδίου».
Σ.Σ. Ισορροπημένη δεδομένης τής συγκυρίας εκτιμάται ότι είναι η στάση τού Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οσο για τα ελληνικά ΜΜΕ πότε στάθηκαν στο ύψος τού λειτουργήματός τους πού υποτίθεται ότι είναι η αντικειμενική ενημέρωση για να σταθούν και τώρα. Μόνο πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες και Αγιος ο Θεός....Προσέξτε τη φρασεολογία του Πατριάρχη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. "ανακύψαντος γνωστού θέματος" κλπ. Αλλά τί να μάς πεί τώρα εμάς ο Πατριάρχης? Σιγά... Εμείς είμαστε γάτοι και τα "ξέρουμε όλα". 

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΛΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ.
ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΑΜΠΑΡΙΖΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ,ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΕΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ,ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ?
ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,Η Ν.Δ,
ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΦΤΙΑΞΕ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ.
ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.