Τί κρύβεται πίσω από τον πόλεμο (δήθεν γιά τίς αυξήσεις στά τιμολόγια) εναντίον τού Αθανασόπουλου τής ΔΕΗ; Τί παίζει πραγματικά;


Ανθρωποι πού , λένε, ότι ξέρουν μάς ενημερώνουν ότι ο Πόλεμος εναντίον τού Αθανασίπουλου έχει βάθος.
Πολύ πιό μεγάλο βάθος από ότι φαίνεται.
Βέβαια το θέμα της αύξησης τών τιμολογίων αγγίζει τον κόσμο και είναι πιασάρικο.
Ομως άλλη, λένε , είναι η πραγματική αιτία.
Ποιά είναι?
Είναι η ιδιωτικοποίηση ή όχι της ΔΕΗ.
Πιό καλά η ιδιωτικοποίηση τού κυκλώματος παραγωγής ενέργειας και ο ρόλος της ΔΕΗ μέσα σε αυτό.
Ο Αθανασόπουλος προτείνει τραπεζικό δανεισμό και αύξηση τιμολογίων και ένα γενικότερο νοικοκύρεμα της επιχείρησης.
Αλλά το ποσοστό του δημοσίου ο Αθανασόπουλος το θέλει στο 51%.
Αντίθετα άλλες δυνάμεις προτείνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Με απλά λόγια?
Το ποσοστό τού δημοσίου κάτω από 51% δηλαδή απώλεια τού ελέγχου.
Δηλαδή?
Ιδιωτικοποίηση.
Θα το ψάξουμε λίγο παραπάνω το θέμα.
Δεν αποκλείεται πίσω απο αυτή τη διαμάχη να κρύβονται μεγάλα συμφέροντα.
Τίποτα δεν αποκλείεται.
Καί πάντως δεν τούς έπιασε ο πόνος κάποιους γιά τα τιμολόγια.
Οχι ότι και αυτό δεν είναι ένα θέμα έτσι?
Αλλά , μου λένε, δεν είναι το κρίσιμο θέμα.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Διέψευσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος, τα σενάρια παραίτησής του. Ωστόσο όπως είπε, η παραίτησή του βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού και σε περίπτωση που του ζητήσει κάτι τέτοιο, θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση αλλά και τα στελέχη της ΔΕΗ [DEHr.AT] για μια ομαλή διαδοχή.

«Δεν έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Βέβαια, για ένα στέλεχος όπως εγώ η παραίτησή του βρίσκεται πάντα στη διακριτική ευχέρεια του Πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Αθανασόπουλος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ υποστήριξε πως το θέμα των αυξήσεων στα τιμολόγια της Επιχείρησης αντιμετωπίζεται μονομερώς. «Δεν μιλάμε για αυξήσεις εδώ, μιλάμε για το τι πρέπει να γίνει για να βγει η ΔΕΗ - η πιο σημαντική εταιρεία της Ελλάδος - από μια κρίση, από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται», εξήγησε και πρόσθεσε: «Κάθε χώρα χρειάζεται να έχει μια πολύ δυνατή εθνική εταιρία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Επομένως οι προτάσεις που κάνω εγώ είναι προς αυτή την κατεύθυνση: Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε χαμηλές τιμές διαχρονικά, όχι μόνο σήμερα. Οι προτάσεις αυτές είναι προς όλες τις κατευθύνσεις».

Όσο για το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των προτάσεών του για τις αυξήσεις, ο κ. Αθανασόπουλος διευκρίνισε πως η όποια συζήτηση αφορά μόνο το ρυθμό των προτάσεων και όχι τα μεγέθη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αναγνώρισε πως οι αυξήσεις είναι υπερβολικές, «είναι πραγματικά πολύ μεγάλες για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν», όμως όπως επεσήμανε, από την άλλη πλευρά η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας είναι δαπανηρή, έχει ένα κόστος.

«Αν το κόστος αυτό δεν το πληρώσουμε σήμερα θα κληθούμε να το πληρώσουμε αύριο πολλαπλάσια. Εγώ σαν στέλεχος είμαι υποχρεωμένος να προτείνω αυτό το οποίο είναι σωστό για τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποφασίσουν. Η ευθύνη όμως της απόφασης, βαρύνει το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Γενική Συνέλευση, την Πολιτεία. Αλλά αυτό δεν πρέπει να με σταματάει εμένα να κάνω αυτό το οποίο είναι σωστό», υπογράμμισε ο κ. Αθανασόπουλος.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/12/1590414.htm
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΡΕΥΜΑ.
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ.