Τό ποντίκι μιλάει γιά φαντάσματα στη Μονή Τοπλού καί γιά στρίμωγμα Καραμανλή από τήν οικογένεια Μητσοτάκη.

ΤΟΠΛΟΥ / ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η εταιρεία ... φάντασμα και το φάντασμα του Μητσοτάκη

Σημεία και τέρατα καταγράφει το καυτό πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή Κρήτης Μανόλη Χριστοδουλάκη για τις άνομες δραστηριότητες της Μονής Τοπλού και του ιδρύματος «Παναγία Ακρωτηριανή» υπό την ανοχή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Το πολυσέλιδο έγγραφο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «Π» αποκαλύπτει ότι: Το ίδρυμα λειτούργησε ως βιτρίνα για να κάνει μπίζνες το μοναστήρι. Διαχειρίστηκε με μπακαλίστικη λογιστική δισεκατομμύρια δραχμές για να κερδίσει στα δικαστήρια την κυριότητα της έκτασης - φιλέτο των 26.000 στρεμμάτων. Παραχώρησε την επίδικη έκταση σε αγγλική εταιρεία την οποία το μοναστήρι δεν μπορούσε να ελέγξει οικονομικά, απλώς επειδή η ίδια ήταν οικονομικά ανύπαρκτη. Το Ίδρυμα «Παναγία Ακρωτηριανή», που μερίμνησε για την αρπαγή της έκτασης από το Δημόσιο προκειμένου να ανοίξει τις τουριστικές δουλειές στην περιοχή, συστάθηκε επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη. Στενός φίλος του επίτιμου τοποθετήθηκε σε σημαντικό πόστο της αγγλικής εταιρείας που ήταν... προορισμένη να βάλει στο χέρι την έκταση. Επί τόπου επισκέψεις του Μητσοτάκη, της Ντόρας και άλλων στελεχών της Ν.Δ. παραμονές των αξιολογήσεων (όλως τυχαίως) των εταιρειών που διαγωνίζονταν για το φιλέτο. Λεπτομέρειες στο Ποντίκι που κυκλοφορεί.

Έρμε Καραμανλή: Καιάδας (οικονομία) Σκύλλα (ανασχηματισμός) Χάρυβδη (διαδοχή)

Στριμωγμένος και εγκλωβισμένος από την οικογένεια Μητσοτάκη είναι ο Καραμανλής, που δυσκολεύεται να πάρει τις αποφάσεις του για τον ανασχηματισμό. Διακαής πόθος της Ντορούλας έγινε το υπουργείο Οικονομίας, καθώς το πουγκί του κράτους είναι χρήσιμο για τη φιλοτέχνηση ηγετικού προφίλ. Ο επίτιμος ξέρει ότι τα σχέδιά της μπορούν να εκπληρωθούν μόνο με την ανάληψη του εν λόγω χαρτοφυλακίου. Το τελευταίο διάστημα η Oικογένεια πιέζει αφάνταστα και δεν θέλει με τίποτε να ακούσει την εκδοχή να πάει το υπουργείο Οικονομίας στον Σαμαρά, που κερδίζει έδαφος στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Κ.Ο. Αποκλειστικό ρεπορτάζ στο Ποντίκι που κυκλοφορεί με όλα, όσα παίζουν: Ποιος πάει στο υπουργείο Ανάπτυξης, ποιοι μένουν εκτός, πού πάει ο Σαμαράς, τι θα γίνει με τους Παυλόπουλο και Σουφλιά, ποιοι για ποιο λόγο δεν κουνιούνται, ποιοι αναβαθμίζονται. Κι ακόμα, υποψήφιος

 για διαχειριστής πολυκατοικίας ο  Καρατζαφέρης.

http://www.topontiki.gr/Pontiki/index.php

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συγκεκριμένα, η Μητρόπολη Ιωαννίνων εξασφάλισε με υπουργικές αποφάσεις τη διαχείριση των κληροδοτημάτων ευεργετών, αντί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως προβλέπουν οι νόμοι και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τα κληροδοτήματα περιλαμβάνουν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, μεγάλο αριθμό ακινήτων και αρκετές εκτάσεις.

Στο νέο «Βατοπέδι» εμπλέκονται οι πρώην υφυπουργοί Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς και Απόστολος Φωτιάδης καθώς και νομικός σύμβουλος του κράτους που γνωμοδότησε υπέρ της Μητρόπολης, όπως ακριβώς έκανε και στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα "ρεπορτάζ" των τηλε-ηθοποιών του Mega και του Κοντομηνά μπορεί να ξέρουν τί χρώμα βρακί φοράει ο Αλογοσκούφης αλλά δεν πήραν χαμπάρι τί έκανε ο σύντροφός τους βουλευτής Καρχιμπάκης με τη μονή Τοπλού στη Σητεία.

ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Είδες η ενημέρωση;