Πολύ καλά πήγε η συνάντηση Χριστόφια - Μεντβέβεφ. Ωχ, αναμένονται καί άλλα Βατοπέδια, χαριτολογούν έγκυρότατοι παρατηρητές.


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Κρεμίνο με Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στην οποία έτυχε θερμής υποδοχής από το Ρώσο πρόεδρο.
Το επιστέγασμα των σημερινών συνομιλιών των δύο ηγετών ήταν η υπογραφή κοινής διακήρυξης για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων φιλίας και συνολικής συνεργασίας Κύπρου-Ρωσίας και άλλων επιμέρους συμφωνιών.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας μίλησε με θερμά λόγια για τη Ρωσία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αγαπώ τη Μόσχα, όπως τη Λευκωσία».
Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τον κ. Χριστόφια «παλαιό και πιστό φίλο του ρωσικού λαού», ενώ τόνισε ότι οι ρωσοκυπριακές σχέσεις θα εμβαθυνθούν και θα αναβαθμιστούν ακόμη πιο πολύ.
Σχετικά με το Κυπριακό, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης χαρακτήρισε σωστική για την Κύπρο την υποστήριξη της Ρωσίας και παλαιότερα της Σοβιετικής Ένωσης στον ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς. (ναυτεμπορική)
Σ.Σ. Οσο ο Χριστόφιας στήν Κύπρο μπλέκει τούς Ρώσους τόσο θα εμφανίζονται Βατοπέδια στήν Ελλάδα λένε παρατηρητές. Αλλά καί πάλι τζίφος....Τόσος κόπος τόση προετοιμασία όλο το καλοκαίρι, κόσμος απο εδώ κόσμος από εκεί να προσπαθεί, άλλοι να δίνουν στοιχεία από μέσα καί πάλι τίποτα δέν φαίνεται να έγινε. Καί βγήκε και ο Ομπάμα.....Καταστροφή,  χαριτολογούν -πάντα- οι έγκυροι αυτοί παρατηρητές...

Σχόλια