Τό πρόβλημα είναι ότι «δεν φαίνεται ποιος εισπράττει τις επιταγές». Πρέπει να βγούν τά ονόματα...

απο ελεύθερο τύπο.
Διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών από τράπεζα σε τράπεζα μέσα σε μία ημέρα, «εικονικές» δανειακές συμβάσεις, επενδύσεις σε μετοχές και κεφάλαια του εξωτερικού και καταθέσεις σε προθεσμιακούς λογαριασμούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στα στοιχεία των λογαριασμών της Μονής Βατοπαιδίου που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μονή διατηρεί λογαριασμούς στις τράπεζες Marfin, Εθνική, Εμπορική, Αγροτική και Πειραιώς ύψους 90 εκατ. ευρώ, ενώ ερωτηματικό παραμένει εάν έχει και σε τράπεζες του εξωτερικού. Πάντως, έχει ήδη υποβληθεί αίτημα στην Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος της Κύπρου για να ανοίξουν οι λογαριασμοί της Rassadel – που αναδεικνύεται σε… διαχειριστή του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Μονής. Ενώ, μετά τη χθεσινή κατάθεση του μοναχού Ευδόκιμου, προέκυψε και άλλη offshore εταιρία (Mateus), η οποία φέρεται να διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια της Μονής και θα ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών της. Ηδη, εντεταλμένοι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος επεξεργάζονται τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Η έκθεσή τους για τις διαδρομές του χρήματος αναμένεται να παραδοθεί στην Εξεταστική τη Δευτέρα ή την Τρίτη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, πιθανότατα θα καταρτιστεί βάσει της έκθεσης κατάλογος νέων μαρτύρων που θα κληθούν (ή «παλαιών», που θα επανακληθούν) στην Εξεταστική μετά τα πολιτικά πρόσωπα. Ορισμένοι βουλευτές έλεγαν με νόημα ότι «δεν φαίνεται ποιος εισπράττει τις επιταγές» και εκεί θα παίξουν καθοριστικό ρόλο μαρτυρίες. Την ίδια ώρα, η πλευρά του ΠΑΣΟΚ μιλά για «προνομιακή σχέση» του Μοναστηριού με τη Marfin Egnatia Bank και καταλογίζει ευθύνες στα τραπεζικά ιδρύματα με τα οποία συναλλάσσεται η Μονή, με το επιχείρημα ότι όφειλαν -βάσει νόμου- να ενημερώνουν άμεσα την επιτροπή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Σ.Σ. Εκεί είναι η ουσία. Ολα τα κόμματα -και το ΠΑΣΟΚ- θα πρέπει να αναζητήσουν μέ πάθος τά ονόματα αυτών που εισπράτουν.....

Σχόλια