Ωραία τα golden boys. Κρατικοποιήστε μας, λένε, για να σωθήτε εσείς. Εμείς ετσι κιαλλιώς δεν έχουμε πρόβλημα. Εχουμε βγάλει πολλά λεφτά ήδη....


απο ελεύθερο τύπο.
.......Και όμως από σήμερα 9 τραπεζικοί γίγαντες της Γουόλ Στριτ, πραγματικά σύμβολα του καπιταλιστικού συστήματος, θα λειτουργούν ως κρατικοποιημένες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το πακέτο ύψους 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου Πόλσον, συνολικού ποσού 700 δισ. δολ.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το 18% της Citigroup περνά στα χέρια του αμερικανικού Δημοσίου. Το ίδιο ισχύει για την JP Morgan, όπως επίσης για το 15% της Bank of America, το 20% της Goldman Sachs, το 28% της Morgan Stanley, το 52% της Wells Fargo, το 10% της Bank of New York και το 21% της State Street ενώ θα υπάρξει συμμετοχή και στη Merrill Lynch......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Κρατικοποιούν τους γίγαντες της Γουόλ Στριτ
Τετάρτη, 15.10.08
Το σχέδιο Μπράουν για κρατικοποιήσεις τραπεζών πέρασε χθες τον Ατλαντικό παίρνοντας πλέον τη μορφή ενός παγκόσμιου οικονομικού δόγματος, που χρησιμοποιείται για τη διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Και όμως από σήμερα 9 τραπεζικοί γίγαντες της Γουόλ Στριτ, πραγματικά σύμβολα του καπιταλιστικού συστήματος, θα λειτουργούν ως κρατικοποιημένες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το πακέτο ύψους 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου Πόλσον, συνολικού ποσού 700 δισ. δολ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το 18% της Citigroup περνά στα χέρια του αμερικανικού Δημοσίου. Το ίδιο ισχύει για την JP Morgan, όπως επίσης για το 15% της Bank of America, το 20% της Goldman Sachs, το 28% της Morgan Stanley, το 52% της Wells Fargo, το 10% της Bank of New York και το 21% της State Street ενώ θα υπάρξει συμμετοχή και στη Merrill Lynch.
Προθεσμία

Αυτές οι 9 τράπεζες έχουν προθεσμία μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου να πουλήσουν στο κράτος των ΗΠΑ μετοχές αξίας 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ακόμη 80 δισ. θα δοθούν για την ενίσχυση δεκάδων μικρότερων τραπεζών. Ο κ. Μπους είπε ότι «πρόκειται για ένα απαραίτητο βραχυπρόθεσμο μέτρο με σκοπό να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος», ενώ προανήγγειλε δραστική περικοπή των χρυσών μπόνους των τραπεζιτών. Επιπλέον η Ομοσπονδιακή Εταιρία Εγγύησης Καταθέσεων θα εγγυηθεί το σύνολο των τραπεζικών ομολόγων αλλά και τοκοφόρους λογαριασμούς. Και ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Χένρι Πόλσον εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αποτελεσματικότητα των μέτρων ενώ κάλεσε τις τράπεζες που ενισχύονται να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα των φορολογουμένων.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας Fed κ. Μπεν Μπερνάνκι τόνισε ότι η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη αλλά το νέο πακέτο μπορεί να επανατοποθετήσει την οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης.

Στις ανακοινώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης οι αγορές αντέδρασαν με συγκρατημένη άνοδο. Η εγχώρια αγορά έκλεισε με κέρδη 2,17% στις 2.560 μονάδες ενώ οι κυριότερες αγορές της Ευρώπης κατέγραφαν την ικανοποίησή τους από τις λύσεις που δίνονται από τους πολιτικούς ηγέτες μετριάζοντας ωστόσο τα αρχικά μεγάλα κέρδη τους.

Το Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 2,97%, η Φρανκφούρτη 2,70% και το Παρίσι 2,74%. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι κλάδοι τραπεζών και ενέργειας, ενώ η μετοχή της βρετανικής τράπεζας Barclays σημείωνε άνοδο κατά 18,4%. Χθες το πρωί ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε με εκτίναξη κατά 14,15% άνοδο γιορτάζοντας με καθυστέρηση το προχθεσινό πάρτι (καθώς τη Δευτέρα η ιαπωνική αγορά ήταν κλειστή). Από την άλλη, στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones δεν κράτησε τα αρχικά κέρδη του 4%, κλείνοντας τελικά με απώλειες 0,82%, αφού επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Στο μεταξύ και το ευρώ ανέκαμψε έναντι του δολαρίου στον απόηχο των σχεδίων διάσωσης των κυβερνήσεων των ευρωπαϊκών χωρών. Συγκεκριμένα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 1,14% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,3746 δολάρια.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=55997
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Μπέννυ και ο Γιωργάκης είναι βόλτα με το αυτοκίνητο και λέει ο Μπέννυ :
- Βγες ρε Γιωργάκη να δεις αν ανάβει το φλάς.
Βγαίνει Ο Γιωργάκης και του λέει:
- Ναι, οχι, ναι, οχι, ναι, όχι, ……
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί ο Θεός έφτιαξε το Γιωργάκη;
Για πλάκα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί το χειμώνα ο Γιωργάκης φοράει ωτασπίδες;
Για να αποφεύγει τα ρεύματα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί ο Γιωργάκης δεν μπορεί να γράψει το νούμερο 33;
Γιατί δεν ξέρει ποιο ψηφίο πάει πρώτο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάει ο Γιωργάκης στη Βιβλιοθήκη και λέει:
- Δανείστηκα ένα βιβλίο την προηγούμενη βδομάδα, αλλά ήταν το πιο βαρετό βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ. Δεν είχε καθόλου υπόθεση, αλλά είχε υπερβολικά πολλούς χαρακτήρες.
- Ώστε εσείς λοιπόν κύριε μας πήρατε τον τηλεφωνικό κατάλογο!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί ο Γιωργάκης δεν μπορεί να φάει μπανάνες;
Γιατί δεν βρίσκει το φερμουάρ!