Εκεί ο άλλοτε διαχειριστής των μαύρων ταμείων δείχνει με παραστατικό τρόπο πώς δόθηκαν -μεταξύ 2000 και 2003- περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ ως πολιτικές μίζες στην Ελλάδα............
..........Από έναν άλλο λογαριασμό στην Ελβετία, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σίκατσεκ, τα χρήματα πήγαιναν προς την εταιρία Fairways η οποία εξυπηρέτησε τις προμήθειες για την εκπλήρωση του προγράμματος C4I σε σχέση με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αν και είπε πως δεν θυμάται ακριβώς το ποσό, έκανε λόγο για «κάπου 2-3 εκατομμύρια ευρώ». Τι είπε χαρακτηριστικά ο Σίκατσεκ: «Το πρόγραμμα C4I ήταν ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα της SIEMENS. Προμηθεύσαμε τότε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με ολόκληρη την τεχνολογία ασφαλείας. Ο Χριστοφοράκος μάς είπε ότι θα πρέπει να πληρώσει τα υπουργεία Αμυνας, Εσωτερικών και Αθλητισμού και ένα ακόμα υπουργείο ώστε να έρθει η δουλειά στην κοινοπραξία που συμμετείχε η SIEMENS. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Χριστοφοράκος έβαλε λεφτά στη δική του τσέπη, γιατί όταν μπλόκαραν οι λογαριασμοί στην Ελβετία ήρθε απελπισμένος στον Κουτσενρόιτερ και του είπε ότι υπάρχουν ακόμα υποχρεώσεις για πληρωμές......
Σχόλια
Τι κατέθεσε ο εγκέφαλος των «μαύρων ταμείων»
Παρασκευή, 10.10.08
Πλούσιο σε βαθμό... λιποθυμίας είναι το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές δικαστικές αρχές μετά και τις τελευταίες έρευνές τους στο Μόναχο. Τουλάχιστον 55 «παραρτήματα» με ονόματα, στοιχεία λογαριασμών και ποσά είχε καταθέσει ήδη στις γερμανικές αρχές ο Ράινχαρντ Σίκατσεκ και αυτά βρίσκονται σίγουρα και στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Εκεί ο άλλοτε διαχειριστής των μαύρων ταμείων δείχνει με παραστατικό τρόπο πώς δόθηκαν -μεταξύ 2000 και 2003- περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ ως πολιτικές μίζες στην Ελλάδα.
Υπάρχουν φυσικά και διάφορα «έξτρα» που δίνονταν σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Εξαίρεση για παράδειγμα αποτέλεσε η δουλειά για τους Πάτριοτ όπου, πάντοτε σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο Σίκατσεκ, το κόστος είχε υπολογιστεί σε 100 εκατομμύρια μάρκα και η προμήθεια ήταν πολύ μεγαλύτερη δηλαδή 10 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα (το 1999 δεν είχαμε ακόμα ευρώ). Εδώ χρησιμοποιήθηκε για ενάμιση περίπου χρόνο ένα διαμέρισμα στην Ελβετία ως «ουδέτερο έδαφος» για την παράδοση των χρημάτων. Οπως είπε ο Σίκατσεκ – και στη γερμανική δικαιοσύνη και στους Ελληνες εισαγγελείς– «για να μην περνάμε τα σύνορα με βαλίτσες γεμάτες λεφτά προτιμήσαμε να στέλνουμε τα χρήματα μέσω της εταιρίας Amini στην Ελβετία και να τα δίνουμε στον τότε υπεύθυνο της εταιρίας στην Ελλάδα τον κύριο Γκεμπάουερ και το συνεργάτη του τον κύριο Ψαρρό. Πρότεινα λοιπόν να νοικιάσουμε ένα σπίτι στη Ζυρίχη».
Ο κ. Σίκατσεκ εξήγησε και το ρόλο της Placid Blue Corporation (μιας εταιρίας με έδρα το Μονακό) και λογαριασμό στην ABN Amrobank του Μονακό όπου κάθε χρόνο πήγαινε το προβλεπόμενο 2% του συνολικού τζίρου της εταιρίας στην Ελλάδα. Η Placid Blue Corporation εξυπηρετούσε λοιπόν τις ανάγκες των κομμάτων στην Ελλάδα, όπως ισχυρίστηκε ο Σίκατσεκ ότι του είχε πει ο Μιχ. Χριστοφοράκος.
Από έναν άλλο λογαριασμό στην Ελβετία, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σίκατσεκ, τα χρήματα πήγαιναν προς την εταιρία Fairways η οποία εξυπηρέτησε τις προμήθειες για την εκπλήρωση του προγράμματος C4I σε σχέση με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αν και είπε πως δεν θυμάται ακριβώς το ποσό, έκανε λόγο για «κάπου 2-3 εκατομμύρια ευρώ». Τι είπε χαρακτηριστικά ο Σίκατσεκ: «Το πρόγραμμα C4I ήταν ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα της SIEMENS. Προμηθεύσαμε τότε τους Ολυμπιακούς Αγώνες με ολόκληρη την τεχνολογία ασφαλείας. Ο Χριστοφοράκος μάς είπε ότι θα πρέπει να πληρώσει τα υπουργεία Αμυνας, Εσωτερικών και Αθλητισμού και ένα ακόμα υπουργείο ώστε να έρθει η δουλειά στην κοινοπραξία που συμμετείχε η SIEMENS. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Χριστοφοράκος έβαλε λεφτά στη δική του τσέπη, γιατί όταν μπλόκαραν οι λογαριασμοί στην Ελβετία ήρθε απελπισμένος στον Κουτσενρόιτερ και του είπε ότι υπάρχουν ακόμα υποχρεώσεις για πληρωμές. Για αυτό το θέμα περισσότερα πρέπει να ξέρουν ο Κουτσενρόιτερ και η κυρία Βέρα Μάγιερ. Η κυρία Μάγιερ ανέλαβε ένα μέρος των δικών μου καθηκόντων ως διάδοχός μου».
Ο Κούτσενρόιτερ δεν έχει ερωτηθεί ακόμα από τις ελληνικές αρχές αφού η δίκη του στη Γερμανία δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Υπολογίζεται αυτό να γίνει την άνοιξη του 2009. Πάντως στις καταθέσεις του στην Εισαγγελία του Μονάχου στις 14.12.2006 λέει και αυτός πολλά ενδιαφέροντα για την Ελλάδα, ακόμα και για τη φιλική του σχέση και τους μετέπειτα καβγάδες του με τον Χριστοφοράκο. Μάλιστα ο Κουτσενρόιτερ λέει συχνά ότι προσπάθησε να αποτρέψει τον Χριστοφοράκο από τέτοιες μεθόδους ή κάποιες φορές του έλεγε απλά «προτιμώ να μην ξέρω τι κάνεις». Οπότε όλα ξαναγυρίζουν σε αυτό που επίμονα τονίζει και ο Σίκατσεκ και θα πει κάποια στιγμή προφανώς και ο Κουτσενρόιτερ. «Ρωτήστε τους Χριστοφοράκο και Μαυρίδη. Αυτοί ξέρουν καλύτερα». Είναι προφανές ότι όσα ταξίδια και να κάνουν οι ελληνικές αρχές στο Μόναχο την αλήθεια με λεπτομέρειες θα τη βρουν μόνο ρωτώντας στην Αθήνα...
Μόναχο, του απεσταλμένου μας ΚΩΣΤΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ελεύθερος Τύποςhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=55218
"Έχουν χάσει πλέον οι λέξεις το νόημά τους επί Νέας Δημοκρατίας. Σου λέει ο άλλος «δικαστικό πραξικόπημα», επειδή ο Σανιδάς, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μόλις είδε ότι οι δύο ανακριτές για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ήταν έτοιμοι να στείλουν το πόρισμά τους στη Βουλή γιατί εντόπισαν ευθύνες υπουργών, τους αφαίρεσε τον φάκελο. Σιγά το «πραξικόπημα»! Δηλαδή, τι (άλλο) περίμεναν να κάνει ο Σανιδάς;
Έκανε τίποτε διαφορετικό, ας πούμε, για το σκάνδαλο των ομολόγων; Για τις υποκλοπές; Για τον ΟΤΕ; Για τον Γερμανό και την CosmΟΤΕ; Για την Εθνική και τις εξαγορές της; Για τους κολλητούς και τους κουμπάρους- εδώ δεν έχει συγκινηθεί που αυτή η περίφημη δίκη για τους μιζαδόρους «κουμπάρους» στο σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ αναβάλλεται συνεχώς και οι Πανάγοι κόβουν βόλτες στο Κολωνάκι σαν να μην τρέχει τίποτε- και όλα τα παράσιτα που κουβάλησε το νεοδημοκρατικό καθεστώς; Για τους υπουργούς που έχουν ανοίξει από ένα κτηματομεσιτικό ο καθένας και κάνουν δουλειές με το Δημόσιο; Όχι βέβαια. Ο άνθρωπος λειτουργεί ως προασπιστής της κυβερνητικής ηθικής! Μόνο που δεν καταλαβαίνει ότι αυτή είναι τόσο διάτρητη όσο και μια τρύπια κουρελού."
Γιώργος Παπαχρήστου "Νέα"