Ο ΛΑΟΣ πολιορκητικός κριός εναντίον της ΝΔ. Θέτει τώρα θέμα αναγραφής θρησκεύματος στις ταυτότητες.

Εκανε ο ΛΑΟΣ προσφυγή στην ΕΕ για το θέμα.
Γράφει στην προσφυγή μεταξύ άλλων.
.....Ο όγκος της αυθόρμητης συμμετοχής των πολιτών και το γεγονός ότι εντωμεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε γραπτώς δια του κ. Frattini - απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ και τ. Ευρωβουλευτή κ. Γ. Καρατζαφέρη - ότι ουδέποτε ζήτησε από τις ελληνικές αρχές την διαγραφή του θρησκεύματος από τις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες (όπως ανακριβώς και παραπλανητικά ισχυριζόταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί την ανάγκη επανεξέτασης του θέματος, κάτι που και η παρούσα ελληνική κυβέρνηση περιέργως αρνείται, περιφρονώντας 3,5 εκατομμύρια πολίτες.......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Στο Ευρωκοινοβούλιο φέρνουν, με προσφυγή τους στην Επιτροπή Αναφορών, το θέμα της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, ο βουλευτής και ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης και Γιώργος Γεωργίου αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων στην προσφυγή των δύο στελεχών του ΛΑΟΣ περιλαμβάνονται τα εξής:

«Πάνω από 3,5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες προσήλθαν στο δημοψήφισμα που είχε διενεργήσει πριν από λίγα χρόνια η Εκκλησία της Ελλάδος για την καταδίκη της αυταρχικής απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης των ετών 2000-2001 σχετικά με την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες και για την καθιέρωση του δημοκρατικού δικαιώματος της προαιρετικής αναγραφής του.

Ο όγκος της αυθόρμητης συμμετοχής των πολιτών και το γεγονός ότι εντωμεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε γραπτώς δια του κ. Frattini - απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ και τ. Ευρωβουλευτή κ. Γ. Καρατζαφέρη - ότι ουδέποτε ζήτησε από τις ελληνικές αρχές την διαγραφή του θρησκεύματος από τις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες (όπως ανακριβώς και παραπλανητικά ισχυριζόταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί την ανάγκη επανεξέτασης του θέματος, κάτι που και η παρούσα ελληνική κυβέρνηση περιέργως αρνείται, περιφρονώντας 3,5 εκατομμύρια πολίτες».

Τέλος τα δύο στελέχη ζητούν το θέμα αυτό να «έρθει προς συζήτηση σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Αναφορών» και σε αυτή να παρευρεθούν και οι ίδιοι για να εκθέσουν τις απόψεις τουςhttp://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/20/1579663.htm