Πρόβλημα θα έχει το ΠΑΣΟΚ με την προανακριτική που ζήτησε; Μάλλον πάει για αναβολή η συζήτηση. Ακόμα μία γκάφα;

απο ελεύθερο τύπο.
.............Κατά τις πληροφορίες, η κυβερνητική πρόταση (όπως προκύπτει κι από τις έντονες διεργασίες του Σαββατοκύριακου με πρωταγωνιστές τους κυρίους Πρ. Παυλόπουλο, Γ. Σουφλιά, Λ. Ζαγορίτη και τη συνδρομή του κ. Δ. Σιούφα) θα είναι αναβολή επ’ αόριστον της συζήτησης της Παρασκευής. Επιχείρημα; Οτι «η Εξεταστική, βάσει του Συντάγματος, μπορεί να μετατραπεί σε Προανακριτική εάν προκύψουν στοιχεία, οπότε δεν υπάρχει λόγος να συσταθούν και οι δύο μαζί, ταυτόχρονα»..........
............. Διευκρινίζουν, πάντως, ότι εάν η αντιπολίτευση επιμείνει, η Ν.Δ. θα λάβει μέρος στη διαδικασία.
Προς το παρόν, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να επιμένει, αν και το Πολιτικό Συμβούλιο θα εξετάσει σήμερα όλα τα νέα δεδομένα. Κατά τις πληροφορίες, παρατηρούνται «ρωγμές» στην εικόνα της ομοφωνίας, καθώς στελέχη του δεν βρίσκουν απάντηση στο ερώτημα «γιατί να επιμείνουμε στη διαδικασία της Παρασκευής και όχι να ζητήσουμε αναβολή μέχρι να φτάσει η δικογραφία στη Βουλή». Το επιχείρημα ότι η σπουδή οφείλεται στο φόβο παραγραφής των αδικημάτων εάν γίνουν πρόωρες εκλογές δεν είναι ισχυρό, αφού δεν αρκεί να συσταθεί η Επιτροπή για να αποφευχθεί, αλλά απαιτείται ολοκλήρωση της πολύμηνης έρευνας, έκδοση πορίσματος και έγκρισή του από την Ολομέλεια...................
Σ.Σ. Και κάτι άλλο. Η κυβέρνηση δεν δείχνει να φοβάται την ψηφοφορία για την προανακριτική.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Παιχνίδι» τακτικής για την Προανακριτική
Ρωγμές σε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Αναβολή της ψηφοφορίας αναμένεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Δευτέρα, 20.10.08

Με ισχυρά διλήμματα που αποδυναμώνουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή την Παρασκευή ξεκινά η πιο καυτή πολιτική εβδομάδα των τελευταίων χρόνων. Η κυβέρνηση θα εμφανίσει «κενή περιεχομένου» μια τέτοια κίνηση αυτή τη στιγμή, ενώ κι ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να ζητήσει ολιγοήμερη αναβολή της διαδικασίας.


Σε ρόλο-κλειδί εμφανίζεται η δικογραφία, καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι βρίσκεται προ των πυλών της Βουλής. Εξ αφορμής αυτής της προοπτικής, η αντιπολίτευση στο http://www.e-tipos.com/newsitem?id=56800της -και ιδιαίτερα η αξιωματική- θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα εάν θα επιμείνει σε σύσταση Προανακριτικής πριν φτάσει ο δικαστικός φάκελος στη Βουλή ή αμέσως μετά.

Πότε θα φτάσει; Κατά τις πληροφορίες, απομένουν να καταθέσουν λίγοι μάρτυρες, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας κ. Γ. Σανιδάς δεν κρύβει την πρόθεσή του να τον καταθέσει αμέσως μόλις συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή, δηλαδή όταν συγκροτηθεί σε σώμα, κάτι που θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Κατά το κυβερνών κόμμα η απάντηση στο δίλημμα είναι προφανής: Εφόσον τα μεσάνυχτα της Τετάρτης θα ψηφισθεί ομόφωνα η πρόταση της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής, δεν χρειάζεται να ακολουθήσει η ανάλογη διαδικασία για την Προανακριτική που ζητά το ΠΑΣΟΚ: Πρώτον, επειδή οι βουλευτές θα κληθούν να παραπέμψουν σε ανάκριση τρία πολιτικά πρόσωπα βάσει δημοσιευμάτων και όχι πραγματικών δεδομένων. Και, δεύτερον, διότι εάν η πρόταση για την εν λόγω Επιτροπή καταψηφισθεί (που είναι και το πιθανότερο λόγω των συσχετισμών), τότε η Βουλή δεν θα είναι σε θέση να επαναφέρει το θέμα για τα ίδια πρόσωπα, ακόμη κι αν προκύψει εμπλοκή τους στην «υπόθεση Βατοπαιδίου» από τη δικαστική έρευνα.

Κατά τις πληροφορίες, η κυβερνητική πρόταση (όπως προκύπτει κι από τις έντονες διεργασίες του Σαββατοκύριακου με πρωταγωνιστές τους κυρίους Πρ. Παυλόπουλο, Γ. Σουφλιά, Λ. Ζαγορίτη και τη συνδρομή του κ. Δ. Σιούφα) θα είναι αναβολή επ’ αόριστον της συζήτησης της Παρασκευής. Επιχείρημα; Οτι «η Εξεταστική, βάσει του Συντάγματος, μπορεί να μετατραπεί σε Προανακριτική εάν προκύψουν στοιχεία, οπότε δεν υπάρχει λόγος να συσταθούν και οι δύο μαζί, ταυτόχρονα». Επικαλούνται δε… το «μοντέλο TOR-M1» δηλαδή την πρόσφατη (το 2004) διερεύνηση του εξοπλιστικού προγράμματος επί ΠΑΣΟΚ, αφού απέδειξε -λένε- ότι Βουλή και Δικαιοσύνη μπορούν να δρουν παράλληλα και ότι η εξεταστική διαδικασία οδηγεί στη σύνταξη δικογραφίας. Διευκρινίζουν, πάντως, ότι εάν η αντιπολίτευση επιμείνει, η Ν.Δ. θα λάβει μέρος στη διαδικασία.
Προς το παρόν, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να επιμένει, αν και το Πολιτικό Συμβούλιο θα εξετάσει σήμερα όλα τα νέα δεδομένα. Κατά τις πληροφορίες, παρατηρούνται «ρωγμές» στην εικόνα της ομοφωνίας, καθώς στελέχη του δεν βρίσκουν απάντηση στο ερώτημα «γιατί να επιμείνουμε στη διαδικασία της Παρασκευής και όχι να ζητήσουμε αναβολή μέχρι να φτάσει η δικογραφία στη Βουλή». Το επιχείρημα ότι η σπουδή οφείλεται στο φόβο παραγραφής των αδικημάτων εάν γίνουν πρόωρες εκλογές δεν είναι ισχυρό, αφού δεν αρκεί να συσταθεί η Επιτροπή για να αποφευχθεί, αλλά απαιτείται ολοκλήρωση της πολύμηνης έρευνας, έκδοση πορίσματος και έγκρισή του από την Ολομέλεια.

Δεν λείπουν και οι καχύποπτοι που εκτιμούν ότι ο κ. Σιούφας «τους παγίδευσε» ορίζοντας τη συνεδρίαση αμέσως… και λίγο πριν κατατεθεί η δικογραφία, ώστε να έλθουν αντιμέτωποι με τα παραπάνω διλήμματα.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=56800
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μέρες τώρα σκεπτόμουνα ότι κάποιον μου θυμίζει ο Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν μπορούσα να το συνδιάσω.
Έβλεπα τα γιαλάκια του, τα άψογα κουστουμάκια του και έλεγα, που τον ξέρω, πού τον ξέρω;
Και xθές, βλέποντάς τον για δέκατη-πέμπτη φορά την ίδια μέρα στα κανάλια των καναλο-εκβιαστών, έκανα το κλίκ.
Είναι ακριβώς ίδιος ο Ρουσόπουλος!
Είναι ακριβώς ίδιος ο Ρουσόπουλος!
Ακριβώς!!!!!!!!
Σε ΛΙΓΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ έξυπνος και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ φανατικός.
Επιτέλους οι σοσιαληστές βρήκαν τον εκπρόσωπο που τους ταιριάζει (και ο Γιωργάκης ένα συνεργάτη που άν και είναι απίθανος ψεύτης, δεν είναι απόλυτο ρεντίκολο).
Μπράβο Γκιόργκο.