Ο Ολι Ρέν (ΕΕ) ξεκαθαρίζει στούς σκοπιανούς ότι δεν θα πάρουν φέτος ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων και ο Νίμιτς πέφτει απο τα σύννεφα....

απο ελεύθερο τύπο.
...........«Προετοιμάζω το υλικό, το οποίο παρουσιάζω στα μέρη, αποκλειστικά μόνος μου (περιστασιακά με την τεχνική βοήθεια από τους επαγγελματίες υπαλλήλους του ΟΗΕ) και δεν στέλνω αντίγραφα ούτε συζητώ το περιεχόμενο με κανέναν άλλο. Κανονικά, προετοιμάζω τα έγγραφα μου στο δικό μου υπολογιστή και τυπώνω και παραδίδω τα έγγραφα προσωπικά στους αντιπροσώπους» εξηγεί ο κ. Νίμιτς............
.............Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν στα Σκόπια οι δηλώσεις του αρμόδιου για τη διεύρυνση επίτροπου της ΕΕ, Όλι Ρεν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «η ΠΓΔΜ δεν θα λάβει ούτε φέτος ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, διότι δεν έχει εκπληρώσει τα απαραίτητα κριτήρια».

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Δεν λαμβάνω εντολές»
Τετάρτη, 22.10.08
Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για το όνομα των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, με γραπτή δήλωσή του, υποστηρίζει ότι δεν λαμβάνει εντολές από κανέναν, διευκρινίζοντας το είδος της συνεργασίας του με τρίτους.
Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Γραμματείας του ΟΗΕ ανέφερε ότι, «όσον αφορά τους πρόσφατους ισχυρισμούς που εκφράστηκαν σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την ουδετερότητα και τις μεθόδους εργασίας του Μάθιου Νίμιτς, ο κ. Νίμιτς έχει αποφασίσει να δώσει ο ίδιος την ακόλουθη απάντηση:

»Σε απάντηση διαφόρων αιτημάτων για διευκρινίσεις σχετικά με το ρόλο μου, επιτρέψτε μου να απαντήσω, δηλώνοντας ότι έχω ακολουθήσει το ίδιο πρωτόκολλο από το 1999, και αυτό είναι συνακόλουθο της μεθοδολογίας που χρησιμοποιήθηκε από τον υπουργό Σάιρους Βανς, ο οποίος ήταν πριν από μένα μεσολαβητής του ΟΗΕ στις συζητήσεις για το όνομα».

«Προετοιμάζω το υλικό, το οποίο παρουσιάζω στα μέρη, αποκλειστικά μόνος μου (περιστασιακά με την τεχνική βοήθεια από τους επαγγελματίες υπαλλήλους του ΟΗΕ) και δεν στέλνω αντίγραφα ούτε συζητώ το περιεχόμενο με κανέναν άλλο. Κανονικά, προετοιμάζω τα έγγραφα μου στο δικό μου υπολογιστή και τυπώνω και παραδίδω τα έγγραφα προσωπικά στους αντιπροσώπους» εξηγεί ο κ. Νίμιτς.

Και συνεχίζει: «Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις με τρίτα μέρη, είμαι πάντοτε έτοιμος να συζητήσω το γενικό θέμα των διαπραγματεύσεων με αντιπροσώπους των κρατών - μελών, όπως ήταν και η περίπτωση με τον Σάιρους Βανς, όταν είχε αυτό το ρόλο. Το θέμα του ονόματος έχει ευρύτερο διεθνές ενδιαφέρον και επηρεάζει όλες τις κυβερνήσεις που σχετίζονται με την περιοχή, καθώς και τις σχέσεις τους με τα δύο μέρη».

«Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών» αναφέρει ακόμη ο κ. Νίμιτς, «ένας αριθμός κυβερνήσεων έχουν ζητήσει να συζητήσουν μαζί μου το στάτους των διαπραγματεύσεων και πιστεύω ότι είναι σωστό και σημαντικό να κρατάω γενικά ενήμερη τη διεθνή κοινότητα».

«Εντούτοις» καταλήγει, «αυτές οι συζητήσεις έχουν σκοπό να βοηθήσουν τις άλλες κυβερνήσεις να καταλάβουν την κατάσταση και δεν επηρεάζομαι από τις απόψεις καμίας συγκεκριμένης κυβέρνησης, και καμία κυβέρνηση δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να επηρεάσει τις ιδέες που παρουσιάζω στα μέρη ή την πορεία των συζητήσεων. Ελπίζω ότι αυτό ξεκαθαρίζει την κατάσταση».

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν στα Σκόπια οι δηλώσεις του αρμόδιου για τη διεύρυνση επίτροπου της ΕΕ, Όλι Ρεν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «η ΠΓΔΜ δεν θα λάβει ούτε φέτος ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, διότι δεν έχει εκπληρώσει τα απαραίτητα κριτήρια». Διαβάστε περισσότεραhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=57175
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να μην τσιμπάμε, ούτε οι Αμερικανοί είναι βλάκες ούτε οι Σκοπιανοί τόσο τυχοδιώκτες, απλά προσπαθούν να τεστάρουν τα όρια ανοχής της Ελλάδας για να αποκομίσουν πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση.
Το όνομα να περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά όχι Βόρεια Μακεδονία ή Ανω Μακεδονία, διότι, αργά ή γρήγορα, θα επικρατήσει το Μακεδονία (ιδιαίτερα στις εμπορικές συναλλαγές).
Η μόνη σύνθετη ονομασία που μπορεί να αποδεχθεί ο Ελληνικός λαός (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) είναι το Gornamakedonija (Βόρεια στα σλάβικα).
Αλλιώς σκέτο Vardarska.
Άστους να περιμένουν για δεκαετίες, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φαντάσου το φιλέλληνα" Γιωργάκη πρωθυπουργό να διαπραγματεύεται το Σκοπιανό με τους Αμερικανούς. [Ο Πάγκαλος είχε παραδεχθεί ότι το 2001 παρακαλούσαν τους σκοπιανούς να δεχθούν το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΣΚΟΠΙΑ και οι σκοπιανοί τους έφτυσαν – τόσο καλός στη διαπραγμάτευση ο φιλέλληνας George!]
Φαντάσου το Γιωργάκη να διαπραγματεύεται το Κυπριακό με τους Τούρκους και τους Αμερικανούς. [Το σχέδιο Ανάν που είχει αποδεχθεί ΠΛΗΡΩΣ ο George θα ξαναέλθει άμεσα, πάει η ανεξάρτητη Κύπρος για πάντα].
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΒΑΡΔΑΡΙΑ, ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ.
Είναι ποτέ δυνατόν να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος να αγοράζονται όπλα από όσους ξεδιάντροπα υποστηρίζουν τους γυφτoσκοπιανούς;
Ας τα αγοράσουν οι πειναλέοι αγαπημένοι των Αμερικανών, ο Καραμανλής δεν είναι Σημίτης.
Ούστ παλιάνθρωποι!
ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΒΑΡΔΑΡΙΑ, ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.
ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΒΑΡΔΑΡΙΑ, ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.
Θα μπορούσα να γράψω και τραγουδάκι τώρα που το σκέπτομαι!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
......και ύστερα ξυπνήσαμε!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δύο ερωτήσεις ΜΟΝΟ για το Γιωργάκη (απάντησε εάν τολμάς):
1. Εάν επανέλθει το σχέδιο Ανάν θα το ψηφίσεις (όπως το 2005) ή όχι;
2. Συμφωνείς για τις συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας ή όχι;
ΕAN ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΗΛΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΚΕΣ θα ρωτούσε αυτές τις δύο ΑΠΛΕΣ ερωτήσεις, αλλά κανείς δεν το τολμάει να το κάνει ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟΥ ΠΑΝΥΒΛΑΚΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Βλέπεις τα υπερατλαντικά αφεντικά παρακολουθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, τόσα λεφτά δίνουν για τη σκηνοθεσία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Καραμανλής (ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ) θα ΒΑΦΤΙΣΕΙ τους Σκοπιανούς, είτε τους αρέσει είτε όχι! Να ξεχάσουν τις φαντασιώσεις τους ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων, να δεχθούν το όνομα Βαρδαρία και να προχωρήσουν μπροστά στη ζωή τους, γιατί αλλιώς μαύρες μέρες τους περιμένουν.
Η συμμετοχή στο Νάτο και την Ε.Ε. προϋποθέτει να σταματήσουν τους καουμποϊσμούς, αλλιώς θα τα ξαναπούμε το 2030, καλή τύχη.
Εμείς ΔΕΝ βιαζόμαστε.