Ο Πρωθυπουργός πλέον είναι μόνος του στο Μαξίμου...


....Ο κ. Ρουσόπουλος είναι από χθες απλός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αλλά τόσο οι κινήσεις του Πρωθυπουργού όσο και η συζήτηση που προηγήθηκε με κορυφαίους υπουργούς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο βουλευτής Επικρατείας θα επιστρέψει γρήγορα στην κυβέρνηση, κατά πάσα πιθανότητα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που συγκροτείται άμεσα και θα λειτουργεί σχεδόν καθημερινά για τους επόμενους δύο μήνες......

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ο Πρωθυπουργός μοναχός στο Μαξίμου...
Ο Κ. Καραμανλής «παγώνει» τον ανασχηματισμό προσδοκώντας την επιστροφή του Θ. Ρουσόπουλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Β. ΧΙΩΤΗΣ
▅ Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τοποθετούνται στις αρχές του νέου έτους με την απομάκρυνση των υπουργών που θα έχουν φθαρεί ως τότε
▅ Ο Πρωθυπουργός άφησε κενή τη θέση του υπουργού Επικρατείας και απέφυγε να τοποθετήσει άλλο στέλεχος για να μην οδηγηθεί σε ευρύτερο ανασχηματισμό
▅ Εκτιμάται ότι ο κ. Ρουσόπουλος θα επιστρέψει στην κυβέρνηση κατά πάσα πιθανότητα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής

Τη δεύτερη παραίτηση υπουργού του σε διάστημα 40 ημερών αναγκάστηκε να δεχθεί χθες ο Πρωθυπουργός, υποκύπτοντας για δεύτερη φορά μέσα σε 40 ημέρες στις πιέσεις των κορυφαίων στελεχών του, αλλά και της κοινής γνώμης που απαιτούσε «να την πληρώσει κάποιος για το Βατοπαίδι».

Επειτα από δύο κατ΄ ιδίαν συναντήσεις που είχε χθες και προχθές με τον κ. Θ.Ρουσόπουλο, ο κ. Κ. Καραμανλής έκανε τελικώς δεκτή την παραίτησή του, μένοντας ακόμη πιο μόνος στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και πιο απομονωμένος και από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, που εξακολουθεί να αμφισβητεί τους χειρισμούς του.

Ο κ. Ρουσόπουλος είναι από χθες απλός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αλλά τόσο οι κινήσεις του Πρωθυπουργού όσο και η συζήτηση που προηγήθηκε με κορυφαίους υπουργούς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο βουλευτής Επικρατείας θα επιστρέψει γρήγορα στην κυβέρνηση, κατά πάσα πιθανότητα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που συγκροτείται άμεσα και θα λειτουργεί σχεδόν καθημερινά για τους επόμενους δύο μήνες.

Oπως εκτιμούσαν χθες ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές, η Εξεταστική Επιτροπή θα έχει παραδώσει το πόρισμά της (με τις απαραίτητες παρατάσεις) το αργότερο ως τα τέλη Ιανουαρίου, προεξοφλώντας ότι αμέσως μετά, ο κ. Ρουσόπουλος θα επιστρέψει στα καθήκοντά του, είτε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ανασχηματισμού είτε για να καταλάβει και πάλι τα αξιώματά του, τα οποία ο κ. Καραμανλής κάλυψε προσωρινά. Ο κ. Ρουσόπουλος συναντήθηκε με τον κ. Καραμανλή προχθές το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την ομιλία του στη Βουλή. Συναντήθηκαν και πάλι χθες το πρωί και συζήτησαν μεταξύ τους για τις λεπτομέρειες της παραίτησης την οποία ο υπουργός Επικρατείας είχε αποφασίσει από τις αρχές της εβδομάδας. Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν είχε από τότε φροντίσει να ταξιδέψει εκτός Αθήνας το Σαββατοκύριακο και να μη συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στο Κατάρ. Αρχικώς συμφωνήθηκε να ανακοινωθεί η παραίτησή του σήμερα το πρωί, αλλά η δυναμική των εξελίξεων ήταν τέτοια που ανάγκασαν τον κ. Ρουσόπουλο να αλλάξει τον σχεδιασμό του και να την ανακοινώσει χθες στις 6.30 το απόγευμα. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος έλαβε τις οριστικές του αποφάσεις όταν διαπίστωσε ότι με την αγόρευσή του στη Βουλή δεν κατόρθωσε να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα. Δεν το συζήτησε με κανέναν άλλο πλην του Πρωθυπουργού, αλλά φρόντισε να προαναγγείλει την παραίτησή του χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της Κυβερνητικής Επιτροπής, όταν αποχώρησε από τη συνεδρίαση, επικαλούμενος λόγους πολιτικής ευθιξίας, όταν άρχισε να συζητείται η στρατηγική της κυβέρνησης στην υπόθεση Βατοπαιδίου.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Καραμανλής με τις χθεσινές πρωτοβουλίες του αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι «παγώνει» τον ανασχηματισμό ως τον Ιανουάριο και εκτιμά πως ως τότε θα επιστρέψει και ο κ. Ρουσόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός άφησε κενή τη θέση του υπουργού Επικρατείας και τοποθέτησε τον κ. Ευ. Αντώναρο στο αξίωμα του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποφεύγοντας να τοποθετήσει άλλο κυβερνητικό στέλεχος για να μην οδηγηθεί σε ευρύτερο ανασχηματισμό. Ο κ. Καραμανλής δεν ζήτησε ταυτόχρονα με την παραίτηση του κ. Ρουσόπουλου και αυτή του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Π. Δούκα που έχει υπογράψει αποφάσεις για τη Μονή Βατοπαιδίου. Μάλιστα ο κ. Δούκας θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στην επίσημη επίσκεψή του στο Κατάρ. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι από τη στιγμή που δεν προχώρησε χθες σε ανασχηματισμό, ο κ. Καραμανλής θα τον κρατήσει οριστικά πλέον για τις αρχές του νέου έτους, ενσωματώνοντας σε αυτόν όλες τις αλλαγές που θα κρίνει αναγκαίες ως τότε, προχωρώντας στη δημιουργία ενός καθαρά προεκλογικού κυβερνητικού σχήματος, με την απομάκρυνση των υπουργών που θα έχουν φθαρεί ως τότε.

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
«Παραιτούμαι για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από τη δόλια επίθεση»
Ο κ. Θ. Ρουσόπουλος υπογραμμίζει στο κείμενο της παραίτησής του ότι οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή με γνώμονα το συμφέρον της ΝΔ, «η οποία βάλλεται με άθλιες μεθοδεύσεις» , όπως χαρακτηριστικά τονίζει. «Ως απλός βουλευτής,ελεύθερος από τις δεσμεύσεις που επιβάλλει η θέση του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, θα μπορέσω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από τη δόλια και παντελώς αθεμελίωτη επίθεση που έχει εξαπολυθεί κατά του προσώπου μου το τελευταίο διάστημα» προσθέτει. Ο Πρωθυπουργός απάντησε στον κ. Ρουσόπουλο μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου, στην οποία τον ευχαριστεί για τη στενή και αποδοτική συνεργασία καθώς και τη σημαντική συμβολή του στην κοινή προσπάθεια αυτά τα οκτώ χρόνια. Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι αντιλαμβάνεται τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Ρουσόπουλο στην απόφαση αυτή, η οποία φανερώνει αυτοσεβασμό και πολιτικό ήθος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Κωστάκης μόνος στο γραφείο του;

-Στη Ραφήνα!

-Στη Ραφήνα για πάντα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έξυπνος, ηγέτης, σταθερός και αξιόπιστος ο Γιωργάκης! Πριν από ένα μήνα έλεγε καθημερινά ότι θέλει άμεσες εκλογές, πριν 2 εβδομάδες άλλαξε γνώμη (ήθελε να διερευνηθεί το Βατοπέδι πρώτα), τώρα άλλαξε πάλι γνώμη, θέλει πάλι εκλογές, τώρα!
Ο άνθρωπος είναι για δέσιμο.
Για τους ψηφοφόρους του τί να πεί κανείς, η ψυχιατριατρική έχει σηκώσει τα χέρια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρουσοπουλάκιαααα
τέρμα τα Ευροπουλάκια...

Επιδότηση μαλακίας ΤΕΛΟΣ!