Η μεγάλη έκπληξη. Κανένα στοιχείο στόν φάκελο. Επεσε απο τα σύννεφα ο Παπανδρέου. Δέν το ήξερε...


.......................«Στον αέρα» ωστόσο βρίσκεται η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της Βουλής με αντικείμενο την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί (και) Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν αναβολή για να μελετήσουν την ογκωδέστατη δικογραφία που έφτασε αιφνιδίως χθες στη Βουλή, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ αρνήθηκαν να συναινέσουν. Αυτή η εικόνα αλλά και το γεγονός ότι από τη δικογραφία δεν προέκυψαν νέα στοιχεία, ικανά να στηρίξουν τις κατηγορίες εις βάρος των τριών πολιτικών προσώπων, επαναφέρουν στο κυβερνών κόμμα τις σκέψεις για αποχή από την αυριανή διαδικασία.
Σημαντικό ρόλο -αν όχι καθοριστικό- παίζουν και οι επίμονες πληροφορίες που εμφανίζουν αποφασισμένο τον κ. Θ. Ρουσόπουλο να υποβάλει παραίτηση τις επόμενες ημέρες ή και ώρες, προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό και να συμβάλει στην εκτόνωση του αρνητικού για την κυβέρνηση κλίματος.................

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ανθρακες η Προανακριτική
Προ των θυρών ο Ρουσόπουλος που φέρεται αποφασισμένος να διευκολύνει τον πρωθυπουργό
Πέμπτη, 23.10.08
Χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, καθώς τα κόμματα συμφώνησαν ομόφωνα στη σύσταση Εξεταστικής για το Βατοπαίδι, ολοκληρώθηκε η σχετική συζήτηση στη Βουλή, μετά από οξεία αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ο Δ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή θα συσταθεί απο 23 βουλευτές. Θα συγκροτηθεί σε σώμα και θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 30/10, ενώ θα τις περατώσει στις 15/12, με την έκδοση πορίσματος.

«Στον αέρα» ωστόσο βρίσκεται η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της Βουλής με αντικείμενο την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί (και) Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν αναβολή για να μελετήσουν την ογκωδέστατη δικογραφία που έφτασε αιφνιδίως χθες στη Βουλή, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ αρνήθηκαν να συναινέσουν. Αυτή η εικόνα αλλά και το γεγονός ότι από τη δικογραφία δεν προέκυψαν νέα στοιχεία, ικανά να στηρίξουν τις κατηγορίες εις βάρος των τριών πολιτικών προσώπων, επαναφέρουν στο κυβερνών κόμμα τις σκέψεις για αποχή από την αυριανή διαδικασία.

Σημαντικό ρόλο -αν όχι καθοριστικό- παίζουν και οι επίμονες πληροφορίες που εμφανίζουν αποφασισμένο τον κ. Θ. Ρουσόπουλο να υποβάλει παραίτηση τις επόμενες ημέρες ή και ώρες, προκειμένου να διευκολύνει τον πρωθυπουργό και να συμβάλει στην εκτόνωση του αρνητικού για την κυβέρνηση κλίματος. Κατά τις πληροφορίες ο υπουργός Επικρατείας θα προτιμούσε να πραγματοποιηθεί η αυριανή συνεδρίαση και να παραιτηθεί αμέσως μετά, κι αυτό -λένε οι συνομιλητές του- προσπάθησε να «περάσει» χθες, διευκρινίζοντας ότι «ζήτησα να μιλήσω απόψε όπως θα πράξω και την Παρασκευή». Δεν πέρασε απαρατήρητη, πάντως, η χλιαρή υποδοχή που του επιφύλαξε η «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς στη διάρκεια της ομιλίας του χειροκροτήθηκε ελάχιστες φορές κι από ελάχιστους βουλευτές. «Δεν προσδοκούσα να αλλάξω το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας», έλεγε ο ίδιος αργότερα σε συνομιλητές του. Δήλωνε ωστόσο ικανοποιημένος από την ομιλία του διότι, αν και σε (δικαιολογημένο) προσωπικό ύφος, προσπάθησε να αναδείξει το γεγονός ότι, όντας ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, χρησιμοποιήθηκε ως δούρειος ίππος από την αντιπολίτευση για να πληγούν συνολικά η κυβέρνηση και ειδικότερα η εικόνα του κ. Κ. Καραμανλή.

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του πρωθυπουργού όχι απλώς να μη μιλήσει, αλλά να μην παραστεί καν στη χθεσινή συζήτηση. Κατά τις πληροφορίες προτίμησε να μείνει έξω από το «κάδρο» της κοινοβουλευτικής διαμάχης για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και να στρέψει τα φώτα στην προσπάθεια του «μεγάλου πρωταγωνιστή» της συνεδρίασης, δηλαδή του κ. Ρουσόπουλου, να αντικρούσει τις εις βάρος του κατηγορίες. Ο κ. Καραμανλής παρακολούθησε την πολύωρη συζήτηση από κλειστό κύκλωμα στο Μαξίμου, ενώ στον ίδιο χώρο μετέβη και ο υπουργός Επικρατείας μετά την ομιλία του στη Βουλή.

Αλλά ούτε και η αντιπολίτευση εμφανίστηκε με ενιαία άποψη στο ζήτημα της Προανακριτικής. Η αιφνιδιαστική κίνηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά να αποστείλει στη Βουλή, έστω και ημιτελή, τη δικογραφία μετέτρεψε σε ρήγμα τις ρωγμές που είχαν παρατηρηθεί από τις αρχές της εβδομάδας στο αντιπολιτευτικό μέτωπο υπέρ του «ναι», καθώς τα δύο κόμματα της Αριστεράς ζήτησαν το προφανές: να αναβληθεί η συνεδρίαση προκειμένου να μελετηθεί ο εξαιρετικά μεγάλος όγκος της δικογραφίας, η οποία μεταφέρθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στη Βουλή μέσα… σε τέσσερα κιβώτια.

«Εάν ζητηθεί η αναβολή θα το δούμε», ήταν η αρχική απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά όταν το αίτημα διατυπώθηκε επισήμως από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ «πέταξε το μπαλάκι» στην κυβερνητική πλειοψηφία και στο προεδρείο της Βουλής. Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στην διάσκεψη των προέδρων.

Αργά το βράδυ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Π. Παναγιωτόπουλος έδωσε το στίγμα των προθέσεων του κόμματός του: «Ελάτε να δουλέψουμε σκληρά στην Εξεταστική, να ξετινάξουμε το θέμα και εάν διαπιστώσουμε ενδείξεις εις βάρος πολιτικών προσώπων τότε να συγκροτήσουμε αμέσως Προανακριτική». Μ’ αυτό ακριβώς το επιχείρημα αναμένεται να αιτιολογήσει το κυβερνών κόμμα την απόφαση για αποχή, καθιστώντας άνευ περιεχομένου την αυριανή συνεδρίαση, δεδομένου ότι η αντιπολίτευση αριθμεί 148 βουλευτές ενώ για τη σύσταση της επιτροπής απαιτούνται 151. Δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι αν και η χθεσινή συζήτηση αφορούσε στην Εξεταστική Επιτροπή ζήτησαν το λόγο και τα τρία πολιτικά πρόσωπα για τα οποία ζητείται η παραπομπή σε Προανακριτική, δηλαδή ο υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Π. Δούκας και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Μπασιάκος.

Οσο για την Εξεταστική η σύστασή της εγκρίθηκε… άνευ ψηφοφορίας, η οποία κρίθηκε περιττή λόγω της συναίνεσης όλων των πολιτικών κομμάτων.
Ο χρήστης diakritika είπε…
Οποιος νεοδημοκράτης βουλευτής θέλει να τιμήσει τους σταυρούς που πήρε απο το κόσμο που τον ψήφισε και θέλει να ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ και ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ να ψηφίσει υπέρ της προανακριτικής.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΜΕΤΕΡΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟ 2001 Ο κ. ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ; (ο επωνομαζόμενος και αδέκαστος εισαγγελέας που προσπαθεί να φιμώσει η η παλιο-Ν.Δ.)
*Το 2001 ο H. Κολιούσης ήταν εισαγγελέας στην δίκη της ΔΕΚΑ (κλέψιμο των χρημάτων των ταμείων στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ το 2000), παίρνοντας το μέρος της ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ή όχι; Το πράσινο δικαστήριο αθώωσε τους γνωστούς πέντε εγκάθετους του καθεστώτος, με το σκεπτικό ότι απλά εκτελούσαν εντολές του πολιτικού τους προϊσταμένου (Παπαντωνίου, που βέβαια είχαν φροντίσει να παραγραφούν οι ευθύνες του).
* Αληθεύει ότι ο εισαγγελέας Κολιούσης είναι πρώτος ξάδελφος του ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Κολιούση;
*Αληθεύει ότι ο Αχιλλέας Κολιούσης ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του πασόκ και μάλιστα ήταν και ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ το 1986, επί Αντρέα Παπαντρέου;
*Αληθεύει ότι ο Αχιλλέας Κολιούσης ήταν ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ το 1996, επί Κώστα Σημίτη;
ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΓΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αληθεύει ότι (σύμφωνα με διαβεβαιώσεις συναδέλφων του) ο Αχ. Κολιούσης είναι καραμπινάτος δεξιός;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αληθεύει ότι στις επόμενες εκλογές έχει κλείσει θέση και μάλιστα στο επικρατείας το αρχιλαμόγιο ο Κολιούσης;
Πληροφορίες επιμένουν ότι έκλεισε και μάλιστα χθες το πακέτο. Γι' αυτό και οι συγκάλυψη στο φιλοπασοκικό έργο Κολιούση, χθες από τον ρεισμέγιστο αρχηγό-καραγκιόζη του Πασόκ.