Δύο σενάρια για τις παραιτήσεις τών δικαστικών.

απο ελεύθερο τύπο.
- Το ντόμινο εξελίξεων περιλαμβάνει και τις σχέσεις εκτελεστικής - νομοθετικής εξουσίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος δεν έχει καλές σχέσεις με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά (δεν κάλυψε την ενέργειά του για την πειθαρχική δίωξη Μπάγια, δεν ενέκρινε ερώτημά του για να κηρυχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των δικηγόρων παράνομες), ουδέποτε ανεμίχθη στο έργο των εισαγγελέων και πολύ περισσότερο δεν ζήτησε το «καπέλωμά» τους από τρίτο εισαγγελέα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή, όμως, «οι ενέργειες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν θα εξηγούνταν αν δεν υπήρχε κερκόπορτα στο εσωτερικό της κυβέρνησης που λειτουργεί ως δίαυλος με τη Δικαιοσύνη».
Σύμφωνα όμως με μια άλλη εκδοχή, η σύγκρουση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με τους δύο εισαγγελείς αποτελεί ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ δικαστικών λειτουργών, λόγω κάποιων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων του καλοκαιριού. Λέγεται δε ότι τέως εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε παρά τη θέλησή του και στην επιρροή του οποίου ανήκει εις εκ των δύο εισαγγελέων «κίνησε» το δικαστικό τσουνάμι: πρώτα με την ανάσυρση του φακέλου Παυλίδη και έπειτα με τη δίωξη εναντίον ιδιοκτήτη ΜΜΕ, η οποία ανάγκασε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ασκήσει δίωξη για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, μία εβδομάδα μετά την ανακίνησή της από τηλεοπτικό σταθμό. Προφανώς, για να εξισορροπηθούν οι εντυπώσεις ότι η Δικαιοσύνη κινείται μονομερώς. Από τότε, όμως, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με κατάληξη τα χθεσινά.
- Η κυβέρνηση, πάντως, δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπαίδι, μολονότι ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης την είχε εισηγηθεί στον πρωθυπουργό σε ανύποπτο χρόνο με το επιχείρημα «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Σχόλια