Ο πλούτος να μοιραστεί στούς πολίτες όχι μόνο στούς γιάπηδες. Μέ αυτό το σύνθημα ο Ομπάμα θα κερδίσει τίς εκλογές. Να τα βλέπουν οι δικοί μας.

απο ναυτεμπορική
Oι αμερικανοί επιθυμούν να μοιραστεί ο πλούτος και αυτός είναι ο βασικός λόγος που τελικά ο Μπάρακ Ομπάμα θα κερδίσει τις εκλογές. Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος είναι έτοιμος να «απαρνηθεί» όλες τις παλιές συνήθειες των πολιτικών και να υιοθετήσει νέες, οι οποίες θα ταιριάζουν περισσότερο στο μοντέλο της Δυτικής Ευρώπης, το οποίο ονομάζεται χαρακτηριστικά «κοινωνική αγορά οικονομίας».....
...........Ωστόσο προκύπτει το εξής ερώτημα: Είναι οι Αμερικανοί έτοιμοι να απαρνηθούν το εν λόγω μοντέλο, βάσει του οποίου δημιουργήθηκε ουσιαστικά η χώρα; Είναι σαφές, ότι ο καπιταλισμός βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναδειχθούν σε υπερδύναμη και τώρα η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία είναι έτοιμες να υιοθετήσουν αυτό το σύστημα, προκειμένου να ενισχύσουν τους ρυθμούς ανάπτυξής τους.
Τώρα λοιπόν εμφανίστηκε ο Ομπάμα, ο οποίος σηκώνοντας το δεξί του χέρι, είπε: «Μητέρες, μην αφήσετε τα παιδιά σας να μεγαλώσουν σε αυτό το σύστημα. Ηρθε η ώρα να μοιραστεί ο πλούτος». Η δήλωση αυτή αποτελεί σαφή υπαινιγμό, ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να κυνηγούν την ανάπτυξη του ΑΕΠ............

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Oι αμερικανοί επιθυμούν να μοιραστεί ο πλούτος και αυτός είναι ο βασικός λόγος που τελικά ο Μπάρακ Ομπάμα θα κερδίσει τις εκλογές. Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος είναι έτοιμος να «απαρνηθεί» όλες τις παλιές συνήθειες των πολιτικών και να υιοθετήσει νέες, οι οποίες θα ταιριάζουν περισσότερο στο μοντέλο της Δυτικής Ευρώπης, το οποίο ονομάζεται χαρακτηριστικά «κοινωνική αγορά οικονομίας».

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην έκβαση των εκλογικών αποτελεσμάτων θα διαδραματίσει και η καταγωγή του Ομπάμα, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας Αφροαμερικανός είναι υποψήφιος για να αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντα.

Η επιλογή λοιπόν του Ομπάμα δεν αποτελεί απλά μία αλλαγή των οικονομικών πολιτικών της τελευταίας οχταετίας, αλλά των τελευταίων 200 ετών, όπου η αμερικανική οικονομική φιλοσοφία έχει παραμείνει αμετάβλητη.

Σύμφωνα με τις νέες ιδέες του γερουσιαστή του Ιλινόις, οι επιχειρήσεις πλέον θα έχουν την ευκαιρία να παράγουν «πλούτο», καθώς η βασική προτεραιότητα δεν είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ή οικονομική ανάπτυξη, αλλά να στηριχθεί ένα πλουτοπαραγωγικό σύστημα.

Η ιδέα αυτή μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα. Στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης, επιφανείς ηγέτες στη Γαλλία, τη Γερμανία και πολλά άρθρα αμερικανικών εφημερίδων έχουν κατά καιρούς τονίσει ότι η τρέχουσα κρίση προσέφερε στη διεθνή κοινότητα ένα δίδαγμα: Πρέπει να δαμαστεί το μοντέλο της ελεύθερης αγοράς.

Ωστόσο προκύπτει το εξής ερώτημα: Είναι οι Αμερικανοί έτοιμοι να απαρνηθούν το εν λόγω μοντέλο, βάσει του οποίου δημιουργήθηκε ουσιαστικά η χώρα; Είναι σαφές, ότι ο καπιταλισμός βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναδειχθούν σε υπερδύναμη και τώρα η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία είναι έτοιμες να υιοθετήσουν αυτό το σύστημα, προκειμένου να ενισχύσουν τους ρυθμούς ανάπτυξής τους.

Τώρα λοιπόν εμφανίστηκε ο Ομπάμα, ο οποίος σηκώνοντας το δεξί του χέρι, είπε: «Μητέρες, μην αφήσετε τα παιδιά σας να μεγαλώσουν σε αυτό το σύστημα. Ηρθε η ώρα να μοιραστεί ο πλούτος». Η δήλωση αυτή αποτελεί σαφή υπαινιγμό, ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να κυνηγούν την ανάπτυξη του ΑΕΠ.

Την ίδια στιγμή, ο Ομπάμα θέλει να προωθήσει την κρατικοποίηση του συστήματος υγείας, ενώ παράλληλα έχει αναφέρει μία σειρά αλλαγών στο φορολογικό σύστημα της χώρας, οι οποίες μάλιστα έχουν δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις.

Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι ο Τζον ΜακΚέιν δεν έχει πλέον καμία ελπίδα. Είχε όμως μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάθεσή του, για να διευκρινίσει τι ακριβώς επιθυμεί για τη χώρα του.http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/31/1584251.htm