Ο Καραμανλής προχωρά (αθόρυβα) σε ανασύνθεση της ηγετικής ομάδας. Ρόλο κλειδί αναλαμβάνει ο Σουφλιάς.


απο ελευθερο τυπο.
Σε ανακατανομή ρόλων, οι οποίοι θα προκαλέσουν αλλαγή στη σύνθεση της κυρίαρχης ηγετικής ομάδας της Ν.Δ., προχωρά αθόρυβα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η ανάθεση ρόλου άτυπου αντιπροέδρου της κυβέρνησης στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά δεν είναι μια τυχαία, αποσπασματική κίνηση. Είναι μια επιλογή που έχει μεγάλο βάθος.......
...... Στο σκληρό πυρήνα του επιτελείου Καραμανλή είναι βεβαίως ο Πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας (αθόρυβα, λόγω του αξιώματός του), ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης. Από κοντά, τελευταία, και ο Β. Μεϊμαράκης. Ο ανασχηματισμός, όταν θα γίνει, θα οδηγήσει σε ανασύνθεση της ηγετικής ομάδας, όχι όμως με τρόπο που να παραπέμπει σε αναβαθμίσεις ή υποβαθμίσεις.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ρόλος-κλειδί για Σουφλιά στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ.
Δευτέρα, 06.10.08


Σε ανακατανομή ρόλων, οι οποίοι θα προκαλέσουν αλλαγή στη σύνθεση της κυρίαρχης ηγετικής ομάδας της Ν.Δ., προχωρά αθόρυβα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η ανάθεση ρόλου άτυπου αντιπροέδρου της κυβέρνησης στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά δεν είναι μια τυχαία, αποσπασματική κίνηση. Είναι μια επιλογή που έχει μεγάλο βάθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ άρχισε να συγκροτεί ξανά το επιτελείο που είχε στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, για να εκπονήσει εκ νέου το εκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. Το κείμενο που κατήρτισε ο Σαρακατσάνος το 2004 έχει ξεπεραστεί σε αρκετά σημεία του από τις εξελίξεις, γι’ αυτό και κρίνεται ότι χρειάζεται επικαιροποίηση. Κορυφαίοι υπουργοί εισηγούνται στον κ. Καραμανλή να παίξει με χαρτιά μέλλοντος στην προεκλογική περίοδο, όπως η Παιδεία και ο νέος νόμος Παυλόπουλου για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Ο προεκλογικός αγώνας θα είναι σκληρός και επίπονος, γι’ αυτό και ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει μπροστά ένας πολιτικός με κοινωνικό πρόσωπο. Στο σκληρό πυρήνα του επιτελείου Καραμανλή είναι βεβαίως ο Πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας (αθόρυβα, λόγω του αξιώματός του), ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης. Από κοντά, τελευταία, και ο Β. Μεϊμαράκης. Ο ανασχηματισμός, όταν θα γίνει, θα οδηγήσει σε ανασύνθεση της ηγετικής ομάδας, όχι όμως με τρόπο που να παραπέμπει σε αναβαθμίσεις ή υποβαθμίσεις.


ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Ελεύθερος Τύπος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ.
ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΕΛΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.(ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΣ-ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ).
ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕΤΡΑ ΔΙΚΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ, ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.
ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.