Το Σύμφωνο Σταθερότητας, η οικονομική κρίση και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν


Το οικονομικό κομμάτι της Συνθήκης Μάαστριχτ και η δημοσιονομική πειθαρχία
που επέβαλε, αφορούσε συγκεκριμένα δεδομένα και παραμέτρους που ίσχυαν για το 1992..
Σήμερα, 16 χρόνια μετά και έπειτα από το παγκόσμιο οικονομικό σοκ, οι στόχοι της Ευρώπης πρέπει να μετακινηθούν και οι πολιτικές να αλλάξουν.

Τα ελλείμματα οφείλεται και πρέπει να απελευθερωθούν στα εξ’ίσου υγιή επίπεδα του 3-5%. Υπό μία αυστηρή προϋπόθεση: Οι επιπλέον δανειακοί πόροι να διοχετευθούν αφενός σε κοινωνική πολιτική με στήριξη των κάτω των 12.000 εισοδημάτων, αλλά και σε αναπτυξιακή πολιτική ενίσχυσης με τολμηρά μέτρα του παραγωγικού τομέα της οικονομίας με έμφαση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στήριξη εισοδημάτων με ταυτόχρονη ανάπτυξη.

Σήμερα το Παρίσι οφείλει και πρέπει να πάρει αυτή την απόφαση.

gtsom@yahoo.com

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παρ΄ ότι στη Νέα Δημοκρατία το διαψεύδουν, οι φήμες επιμένουν ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ μπορεί να είναι η κυρία Στέλλα Μπεζαντάκου . Η σέξι λαϊκή αοιδός συνέβαλε στην αποκατάσταση της πολιτικής σταθερότητας, αφού με την επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό προετοίμασε το έδαφος για την επιστροφή του κ. Στ.Δαϊλάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η δημοσκόπηση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία ο πρωθυπουργός είχε αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για τη Νέα Δημοκρατία. Οπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας της Marc, η επιχείρηση αυτή δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα για το Μαξίμου αποτελέσματα.
Γκάλοπ βόμβα στο Μαξίμου

Το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό προτίμησης 31,3%, προηγείται της Νέας Δημοκρατίας (29,8%), καταγράφοντας θεαματική ανάκαμψη σε σχέση με τα ποσοστά της έρευνας του Ιουλίου (24,9%), όταν δηλαδή βρισκόταν στο ναδίρ. Η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, στη δραματική πτώση, μέσα σε έναν μόλις χρόνο, των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας - από το 35,5% στο 29,8%.

Η αποσυσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα διαρροής ψηφοφόρων προς το ΠΑΣΟΚ (7%).

Δεύτερον, η απομάκρυνση της πιθανότητας προεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει βοηθήσει στον επαναπατρισμό μέρους των ψηφοφόρων του που είχαν «λοξοδρομήσει» προς το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Την ίδια στιγμή μια σειρά από ποιοτικά στοιχεία που δείχνουν μια διάθεση «τιμωρίας» του κυβερνώντος κόμματος.

Στο ερώτημα της Marc ποιο κόμμα θα θέλατε να κερδίσει τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ με 43,7% έχει προβάδισμα από τη ΝΔ περίπου 10 μονάδων. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ