Ο σκληρος πυρηνας του Παπανδρεικου συστηματος προσπαθει να προλαβει:«ο Γιώργος δεν κρίνεται στη ΔΕΘ»

απο ελευθερο τυπο.
.....Στη Χαριλάου Τρικούπη αναγνωρίζουν ότι η ανακωχή κρύβει σκοπιμότητες και είναι πιθανό αν τα πράγματα δεν πάνε καλά στις δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν μετά τη ΔΕΘ με το τέλος του Σεπτέμβρη «να αρχίσουν τα όργανα». Προς το παρόν απολαμβάνουν το ήρεμο κλίμα και την εξωστρέφεια που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση έπειτα από καιρό.

Με τον ίδιο τρόπο διαβάζουν και τη στάση των φίλιων προς το ΠΑΣΟΚ ΜΜΕ. Διαπιστώνουν ότι τις τελευταίες ημέρες «έχει σταματήσει η πολεμική εναντίον του Γιώργου», κάτι που τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι «όλο το σύστημα κάνει δεύτερες σκέψεις». Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει σταματήσει να επιτίθεται εναντίον των συμφερόντων που επιχειρούν να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή και είναι ενδεικτικό ότι στην τελευταία του συνέντευξη -και πρώτη της νέας περιόδου- στον ΕΤ.Κ είπε ανοικτά ότι υπάρχουν πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις που δεν επιθυμούν να τον δουν στην εξουσία.

Τελευταίο, όχι όμως και έσχατο. Ο σκληρός πυρήνας του παπανδρεϊκού συστήματος, βλέποντας το κλίμα και τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί, στέλνει μήνυμα ότι «ο Γιώργος δεν κρίνεται στη ΔΕΘ ή τις ευρωεκλογές αλλά στις εθνικές εκλογές». Και μάλιστα τα στελέχη αυτά υποστηρίζουν με σθένος ότι ούτε μία ακόμη ήττα στις εθνικές εκλογές «δεν θα τον εξοστρακίσει από την ηγεσία».

Το λένε επιχειρώντας να προλάβουν νέο κύκλο αμφισβήτησης της ηγεσίας, γνωρίζοντας ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα από την 11η Νοεμβρίου, ίσως και με περισσότερους διεκδικητές στο παιχνίδι. Οπως επίσης γνωρίζουν ότι η δυναμική που θα δημιουργηθεί από μία νέα ήττα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό από την αλλαγή ηγεσίας στην αξιωματική αντιπολίτευση...

Σχόλια