Ύψιστη προτεραιότητα η επιτάχυνση της πολιτικής δίκης.

απο Ναυτεμπορικη.
Με τους επτά νέους Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης και αφού τους συνεχάρη για την προαγωγή τους, συζήτησε μαζί τους τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη, ξεχωρίζοντας ως μείζον πρόβλημα την επιτάχυνση της πολιτικής δίκης.

Ο κ. Χατζηγάκης υπογράμμισε ότι η επιτάχυνση της πολιτικής δίκης αποτελεί «ύψιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Δικαιοσύνης και πρόκληση για τη σημερινή ηγεσία του, δεδομένου ότι το φαινόμενο των μεγάλων καθυστερήσεων και εκκρεμοτήτων στην εκδίκαση των υποθέσεων αυτών, δεν συνδέεται απλώς με την ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και με την εδραίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι σ' αυτή την κορυφαία θεσμική λειτουργία».

Μετά τη διατύπωση διαφόρων προτάσεων από τους Αντιπροέδρους, ο κ. Χατζηγάκης γνωστοποίησε ότι για την επιτάχυνση της δίκης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, ειδική σύσκεψη με την ηγεσία του Αρείου Πάγου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη σύσκεψη θα εξεταστούν αναλυτικά διάφορες προτάσεις και ιδέες για την επιτάχυνση της πολιτικής δίκης, με νέα διοικητικά, αλλά και νομοθετικά μέτρα, όπως συνέβη πρόσφατα με το νόμο 3659/2008 για την επιτάχυνση της Διοικητικής δίκης.

Σχόλια