Προσεκτικος ο Τατουλης. Ενω θελουν να τον σουταρουν δεν δινει μια καλη αφορμη για να το κανουν...


Το παιγνιδι της γατας με το ποντικι παιζει ο Τατουλης.
Ναι μεν κατι λεει αλλα οχι κατι καθαρο για να βρουνε την αφορμη.
Ναι μεν κατι υποννοει αλλα και δεν μιλαει καθαρα...
Απλα στην ΝΔ δεν θελουν να επωμισθουν το επικοινωνιακο κοστος μια "αδικης" διαγραφης.
Θελουν δηλαδη μια διαγραφη που στην συνειδηση του κοσμου να ειναι πληρως δικαιολογημενη.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Ο βουλευτής Πέτρος Τατούλης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας από τη ΝΔ μιας νέας συνθήκης για την κοινωνία και πρότεινε έκτακτο συνέδριο για να βγει, όπως είπε, η παράταξη από την κρίση.

«Σε σας απευθύνθηκα και μίλησα για την καθημερινότητα και για απουσία ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων, ενώ σημείωσα ότι ποτέ δεν σταθήκαμε με θάρρος στον πολίτη να του εξηγήσουμε τι έχει να χάσει και τι να κερδίσει από κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία», είπε ο κ. Τατούλης.

Υποστήριξε ότι όλα αυτά έμειναν αμπαρωμένα στα υπουργικά γραφεία και σημείωσε ότι με την σημαία της διαφάνειας εκλεγήκαμε και αυτήν πρέπει να υπηρετούμε.

Έκανε επίσης λόγο για κάποιους που έκαναν το κόμμα φέουδο, που μπήκαν στο κόμμα χωρίς ποτέ να ανήκουν σε αυτό και σημείωσε ότι απάντησε σε όσους εθελοτυφλούσαν οκνηρά ότι δεν θα παίζουμε πάντα μόνοι στην αρένα.

Αυτή είναι η τακτική που οδήγησε στην κρίση, αφού αποκόμισαν οφέλη οι εμπνευστές της, υποστήριξε και τόνισε ότι κάποιοι ανακύκλωσαν ότι θα ρίξω την κυβέρνηση αν και δήλωνα ότι δεν θα ήμουν εκείνος που θα ακολουθούσα τέτοιες τακτικές. Εφηύραν θεωρίες συνωμοσίας, δεν δίστασαν να πουν ότι τα είπα επειδή έχασα τον υπουργικό μου θώκο».

Παραδέχθηκε ότι πικράθηκε όταν απομακρύνθηκε από το υπουργείο, αλλά, όπως σημείωσε, αυτά κρατούν λίγο, διότι πολιτική με συναίσθημα δεν γίνεται.

Κανείς από εμάς δεν μπορεί να παριστάνει την φυλακισμένη στον πύργο βασιλοπούλα, πρόσθεσε ο κ. Τατούλης λέγοντας ότι έχει κάνει τις προτάσεις του και σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις αργούν.

Ως αιτία ανέφερε την απουσία ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων, διότι «δεν εξηγήσαμε το σχέδιο της παράταξης για τον τόπο στον κόσμο» και κατέληξε:«Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός η παράταξη, είμαστε εμείς οι πολλοί. Η μόνη επιλογή είναι να ανοίξουμε τα παράθυρα να διώξουμε τις αράχνες και τα ποντίκια που ροκανίζουν τον εθνικό πλούτο. Όλοι εμείς το υγιές τμήμα της παράταξης και της κοινωνίας».

Μανώλης: Παράδειγμα για όλους ο Καραμανλής

Ο βουλευτής Γιάννης Μανώλης είπε ότι δεν είναι από αυτούς που είχαν υπουργική καρέκλα και την έχασε, ώστε να εκφράζει την πικρία του.

«Δεν είναι στις διεκδικήσεις μου η υπουργική καρέκλα, δεν είναι αυτοσκοπός ούτε η βουλευτική καρέκλα», είπε και πρόσθεσε:

«Δε διεκδικώ το ρόλο του αντάρτη. Διεκδικώ να είμαι στρατιώτης».

Υποστήριξε ότι η ΝΔ περνά κρίση και οφείλεται «σε δικά μας λάθη και παραλείψεις και προσωπικές συμπεριφορές», αλλά τόνισε με έμφαση ότι παράδειγμα για όλους μας είναι ο Κώστας Καραμανλής.

Εκτίμησε ότι υπάρχει πρόβλημα συσπείρωσης της εκλογικής βάσης και υποστήριξε ότι πρέπει να αναδείξουμε τις αρχές του πολιτικού φιλελευθερισμού και την κοινωνική ευαισθησία της παράταξης. Θέλω να προσφέρω στην παράταξη, κατέληξε.

Χατζηδάκης: Είναι πατριωτικό μας καθήκον να λύσουμε το πρόβλημα της Ο.Α.

Στο ζήτημα της Ολυμπιακής, ανέφερε, αντανακλάται ξεκάθαρα η κύρια πολιτική αντιπαράθεση, που εκτυλίσσεται στη χώρα μας τόνισε στην ομιλία του στην ΚΕ της ΝΔ ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης.

Είναι πατριωτικό μας καθήκον να λύσουμε το πρόβλημα και θα το λύσουμε, είπε ο κ. Χατζηδάκης και επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για υποκρισία και φαρισαϊσμό, γιατί μιλάει για απαξίωση και ξεπούλημα της εταιρείας.

Το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, συνέχισε ο κ.Χατζηδάκης, έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξασφαλίζει το όνομα και το σήμα της Ολυμπιακής, διασφαλίζει πλήρως τους εργαζόμενους και αποτρέπει τη δημιουργία εσωτερικού μονοπωλίου.

Φώλιας: Ενίσχυση των δεσμών με την κοινωνία

Στην ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, ανέφερε ότι το κόμμα πρέπει να ενισχύσει τους δεσμούς του με την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει προοπτική και μέλλον εξουσίας, αρκεί να μην αφήσουμε ανοιχτή εμείς την κερκόπορτα.

Ο υπουργός τόνισε ότι όλοι πρέπει να υπερασπιστούν το έργο της κυβέρνησης, για το οποίο πρέπει να είναι υπερήφανοι.

«Η μιζέρια κι η εσωστρέφεια δεν μας ταιριάζει», είπε.

Μεϊμαράκης: «Όλοι έχουμε ήθος»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ζήτησε να μπουν σε ψηφοφορία όλα τα θέματα που θα τεθούν στην ΚΕ, με πρώτο αυτό του εκτάκτου συνεδρίου που πρότεινε ο κ. Π. Τατούλης «και να πειθαρχήσουμε όλοι σε αυτή την απόφαση».

Ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα στους διαφωνούντες, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να δεχόμαστε την εισήγηση του προέδρου κι αφού συναποφασίσαμε, να πράττουμε άλλα, ανεξαρτήτως αν έχουμε άλλη άποψη. Εμείς θα συνεχίσουμε κι όσοι μείνουν. Δεν μπορεί να πάει άλλο αυτό. Να μπούνε σε ψηφοφορία οι προτάσεις και όποιος διαφωνεί μετά οφείλει να παραιτηθεί».

«Κανείς δεν δέχεται μαθήματα ηθικής. Όλοι έχουμε ήθος. Προς τι οι παρεμβάσεις που δίνουν αφορμή παρερμηνειών;», αναρωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Γιατί δεν εξηγούν οι θεωρούμενοι από τα ΜΜΕ ως «αντάρτες» ότι δεν αποδέχονται τον όρο αυτό;».

Ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποίησε ότι μπορεί να έρθουν δυσκολότερες μετρήσεις για τη ΝΔ, αλλά «πρέπει να σταθούμε όρθιοι. Το κεφάλι ψηλά. Έγιναν λάθη, εδώ είμαστε να τα διορθώσουμε».

Μιχαλολιάκος: Ο Καραμανλής είναι το ηθικό κεφάλαιο»

«ΟΝΝΕΔίτης και στρατιώτης, αλλά με δικαίωμα γνώμης», δήλωσε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας σήμερα, Παρασκευή στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ και πρόσθεσε πως η φωνή του είναι χρησιμότερη για την παράταξη από τη σιωπή του. Διευκρίνισε δε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχει «σε αντάρτικο κατά του Κ. Καραμανλή», γιατί -όπως τόνισε- θα είναι σα να αναιρεί τον εαυτό του.

Ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ακόμη ότι ο κ. Καραμανλής είναι το πολιτικό και ηθικό κεφάλαιο, που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και που δεν θα επιτρέψει φαινόμενα μιμητισμού του αμαρτωλού παρελθόντος και διατύπωσε την εκτίμηση ότι «δεν είναι οι φωνές το πρόβλημα, αλλά όπου υπάρχουν οι παρεκκλίσεις από τον κώδικα αξίας μας, ο πρωθυπουργός θα δώσει τη λύση».

Κατηγόρησε την ΟΝΝΕΔ ότι είναι απούσα από τις τοπικές κοινωνίες και πρόσθεσε ότι όσο επικίνδυνο είναι να προσπαθούν εξωθεσμικοί παράγοντες να δημιουργήσουν κρίση, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι κάποια πρόσωπα, χωρίς θεσμικό ρόλο, να προσπαθούν να στιγματίσουν άλλα πρόσωπα.

Πολύδωρας: «Έμεινα όρθιος για να εκφράσω το λαό»

Ο Βύρων Πολύδωρας, στην ομιλία του, συστήθηκε στους συνέδρους λέγοντας ότι το κάνει «για να μην είμαστε άγνωστοι μεταξύ μας, για να μην είμαστε ξένοι, για να μην είμαι ξένος στο κόμμα» και υπογράμμισε: «Στηρίζω την κυβέρνηση και τον Κώστα Καραμανλή με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, όπως ορκίστηκα να πράττω το 1997».

Επικαλέστηκε μύθο του Αισώπου, σύμφωνα με τον οποίο ένα ελάφι με ένα μάτι πήγαινε παραλία - παραλία, όπως είπε, έχοντας το καλό του μάτι προς την πλευρά της ξηράς, εκτιμώντας πως ο κίνδυνος θα προέλθει μόνο από εκεί. Γι' αυτό και δεν είδε τους βαρκάρηδες, που το τόξευσαν από τη θάλασσα.

Ηθικό δίδαγμα, είπε ο κ. Πολύδωρας, «μην προσαρμόζεις τις αντικειμενικές συνθήκες στις δικές σου ανάγκες».

Ο κ. Πολύδωρας είπε ακόμη ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κ. Γιαννάκου «πληρώσαμε το τίμημα και δεν φαντάζομαι να νομίζει κανείς ότι μαχόμαστε για υπουργεία». Στο τίμημα, που πλήρωσε ο ίδιος, συμπεριέλαβε το θάνατο του αδελφού του, στο οποίο, όπως είπε, δεν ήθελε αδελφό υπουργό λοιδορούμενο πιθανόν υποβολιμαία. «Μένω στην παράταξη και σας ευχαριστώ», κατέληξε ο κ. Πολύδωρας.

Παπακώστα: Διαλέξαμε το δύσκολο αλλά σωστό δρόμο

Η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα στην ομιλία της εκτίμησε ότι αν η ΝΔ είχε δώσει γη και ύδωρ «θα είχαμε κόκκινα χαλιά στον τομέα της επικοινωνίας».

Η κα Παπακώστα έκανε λόγο για τους δυο δρόμους της Αρετής και της Κακίας και η κυβέρνηση, είπε, επέλεξε τον δύσκολο δρόμο της Αρετής, γιατί αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Στυλιανίδης: Δώσαμε λύση στο πρόβλημα 60.000 νηπίων

Στο νοσηρό σκηνικό που προσπαθούν να καλλιεργήσουν συστήματα εξουσίας που αντιμάχονται τη ΝΔ από το 1997 για να αποπροσανατολίσουν τον πολιτικό διάλογο και να εγκλωβίσουν την πολιτική στην παραπολιτική, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι παρά τις κατηγορίες το υπουργείο Παιδείας έδωσε λύση στο πρόβλημα των 60.000 νηπίων και άλλων τόσων προνηπίων, απαντά στην αγωνία του Έλληνα γονιού, που θέλει ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά του, επιβάλλει τις μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Παυλόπουλος: Ο Καραμανλής θα οδηγήσει τη Ν.Δ. στο πεπρωμένο της

Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει στο πεπρωμένο της την παράταξη, δήλωσε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός είναι ο άνθρωπος που μπορεί να πάρει στους ώμους του την παράταξη και τον τόπο.

Κανένας δεν είναι αλάνθαστος, είπε ο κ. Παυλόπουλος και ακολούθως έκανε απολογισμό της πενταετούς διακυβέρνησης της ΝΔ.

Σπηλιωτόπουλος: Αντίπαλός μας τα προβλήματα του λαού όχι το ΠΑΣΟΚ

«Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Άρης Σπηλιωτόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή ΚΕ της ΝΔ.

Εκτίμησε ότι η ΝΔ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, αν αντιληφθεί μια απλή αλήθεια. «Ότι δεν είναι αντίπαλός μας το ΠΑΣΟΚ, αλλά τα προβλήματα των πολιτών».

Ζήτησε να επενδυθούν πολιτικά και ιδεολογικά οι μεταρρυθμίσεις και να επιταχυνθεί η προώθησή τους, ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «πολιτικό κεφάλαιο», που υπερβαίνει την παράταξη. «Χρέος μας είναι να περιφρουρούμε αυτό το κεφάλαιο και όχι να το ξοδεύουμε».

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: όχι στην ισοπεδωτική νοοτροπία

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γιώργος Παπανικολάου, εξέφρασε την αγανάκτησή του επειδή κάποιοι επιχειρούν να μας παρουσιάσουν όλους ίδιους, όπως είπε, και τόνισε ότι δεν αντέχει άλλο την ισοπεδωτική νοοτροπία. Άφησε αιχμές κατά των διαφωνούντων που εκφράζουν τις διαφωνίες τους δημοσίως και ανέφερε ότι η ΟΝΝΕΔ είχε πρόσφατα διαφωνία με το μέτρο του υπουργείου Οικονομίας που αφορούσε στους νέους επαγγελματίες και τα «μπλοκάκια», αλλά εξέφρασε τη διαφωνία της στον υπουργό Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος προς τιμήν του, όπως είπε ο κ. Παπανικολάου, δέχθηκε αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ, συζήτησε το πρόβλημα μαζί τους και άλλαξε την αρχική επιλογή του υπουργείου Οικονομίας.

ΕΒΕΑ: Συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης

Στις συνέπειες που θα έχει στη χώρα μας η διεθνής οικονομική κρίση, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κώστας Μίχαλος.

Λόγω της κρίσης το κόστος του χρήματος θα ανέβει, ανέφερε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε ότι το 2009 θα είναι χειρότερο από το 2008. Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει βοήθησαν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της κρίσης, είπε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο για το μέλλον από το να συνεχίσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.(καθημερινη)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μετά την ομιλία μειώθηκαν οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ 30% και των σουπερ-μαρκετ 40%...μπράβο Κωστάκη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι δικαιολογία και αφορμή περιμένουν? πλάκα με κάνεις?Κανένας μας δε θα πει τίποτα, έννοια σου...
Είναι η τελευταία του θητεία ως βουλευτής της ΝΔ.
Έχει να φάει φούμο αν ξαναβάλει υποψηφιότητα...!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια σφυγμομέτρηση η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη την τελευταία εβδομάδα και έληξε μετα την δευτερολογία του Καραμανλή στην ΚΕ της ΝΔ, δίνει ποσοστό 31% στο ΠΑΣΟΚ και 26% στη ΝΔ! Το απόλυτο ναύαγιο του Καραμανλή, του Μειμαράκη και της Γαλάζιας Ενωσης Κτηματομεσιτών Ελλάδας!
Αντε γειά!
Εσπασαν τα κινητά της Ντόρας απο στελέχη του κόμματος που της ζητάνε να πάρει πρωτοβουλίες!..