Εθνικη Καταστροφη ο Εθνικος Διχασμος.

Η καταστροφη απορροια Εθνικου Διχασμου

15 Νοεμβριου 1922

«Την 11 και 30 σημερον εις το παρα το Γουδι χωρον εξετελεσθει .. η θανατικη εκτελεσις των εξ καταδικασθεντων υπο του εκτακτου επαναστατικου στρατοδικειου  υπευθυνων της Μικρασιατικης Καταστροφης, ητοι των πεντε πολιτικων, Π.Πρωτοπαπαδακη,            Δ. Γουναρη, Ν.Στρατου, Γ.Μπαλτατζη, Ν.Θεοτοκη ως και του αρχιστρατηγου της ηητς Γ.Χατζηανεστη…»

Ηταν το λακωνικο ανακοινωθεν.

Λιγες ημερες ,μετα τις 27/11/1922 η εφημερις Κορεσπονταν των Παρισων συνοψιζε ως εξης:

«Καιτοι η Ελλας αντιπροσωπευεται από τον κο Βενιζελο, ο ρολος της υπηρξεν ασημος…Διοτι .Πεντε πρωην υπουργοι και οαρχιστρατηγος Χατζηανεστης ετουφεκισθησαν εις τα ς Αθηνας ,με μια αγριοτητα ητις υπενθυμιζει τα υπο του Ρωσικου μπολσεβικισμου χρησιμοποιηθεντα μεσα. Η δικη των ητο πραγματικη διακωμωδησις  της Δικαιοσυνης καταληξασα εις θανατικην εκτελεσιν εκδικησεως. ..Ηπολιτικη την ηκολουθησαν οι τουφεκισθεντες ητο η ιδιδα πολιτικη του Βενιζελου, οστις δεν ειχε παρα να ειπη μιαν λεξιν δια νασωση τας κεφαλας των.Οσον κι αν υπερασπιζεται τον εαυτον του οΒενιζελος είναι εκεινος πο εσκηνοθετησε τον ελληνικον ιμπεριαλισμον, …»

Όμως ότι δεν εχουν την ειλικρινεια το θαρρος την ανδρεια, την δικαιοσυνη να ομολογησουν οι σημερινοι δυστυχως μικροι μικροτατοι πολιτικοι με τα πομπωδη κληρονομικα δυναστικα ονοματα επραξε ο Θεοδωρος Παγκαλος τον Φεβρουαριο του 1925 αγορευων στη Βουλη:

«Ημεις  υπηρξαμε οι εκτελεσται της τραγικης εκεινης χειρονομιας»

Ομολογει και διακηρυσσει Ο Παγκαλος :

« και εμεις εχομε  το δικαιωμα να διακηρυξωμεν ότι το χυθεν αιμα εχυθη αδικως, εφ οσον ευρισκομεθα προ μιας τοιαυτης καταστασεως. Οι αντιπαλοι μας υπηρξαν ηθικοι και γενναιοι και ειχαν το θαρρος να δωσουν λογο των πραξεων των, ενώ ημεις προσπαθουμε να συγκαλυπτωμεν ευθυνας..»

Ο εθνικος διχασμος ολοκληρωνε την καταστροφη της Ελλαδος.Οι εντος και εκτος Ελλαδος εχθροι μπορουσαν να χαιρονται.

Να πως ο  Ριζοσπάστης,σαλπιζε την χαρα του, στις 12/07/1935:

                                                                                                         «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα 'τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη "λευτεριά" μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι' αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε»

 

Όμως αληθεια γιατι να χαιρομεθα?

 Υστερα από τρεις χιλιετιες η Ελλαδα, εγκατελειπε την περαν του Αιγαιου πελαγους Πατριδα, 2400 Ελληνικες πολεις, 1.250.000 νεκρους αμετρητους προσφυγες.

Χιλιαδες πληγωμενες Ελληνιδες ατιμασμενες από τις ορδες των κανιββαλων του ενστολου τουρκικου συρφετου. «Δεκα και εικοσι και τριακοντα πολλακις ητιμαζον» αφηγειται ο Εφεσσου πατριαρχης…

Σημερα 86 χρονια μετα. Οι ελληνες εξακολουθουν να αγνοουν την Ιστορια τους. Οι αθωοι παραμενουν «ενοχοι» και λησμονημενοι.

Ενώ οι πολιτικοι μας,  αντι να προσπαθουν να συμφιλιωσουν και να ενωσουν τις προσπαθειες τους, αναζητουν ο,τι είναι δυνατον για να κομματιασουν  ο,τι απεμεινε.. Αρκει να βγη το «κομμα» .Δηλαδη αυτό που διαιρει.. Ένα κομμα…

ΙΑΣΩΝ

Σχόλια