Με «δεμένα χέρια» στα δύο εθνικά μέτωπα.

Σε αρθρο του στην Ημερησια ο Μιχαλης Ιγνατιου μας καλει να σκεφτουμε και λιγο πιο περα απο τον μικροκοσμο της πολιτικης που εχουμε εγκλωβιστει εδω και λιγες μερες.
Kάντε τον κόπο να ρίξετε μία ματιά -όσοι έχετε τη δυνατότητα- σε μία σοβαρή εφημερίδα του εξωτερικού...
Tην New York Times, ας πούμε, την Le Monde και οποιαδήποτε άλλη σας αρέσει και σας καλύπτει ειδησεογραφικά. Θα δείτε ότι τα διεθνή προβλήματα, που επηρεάζουν άμεσα και τη γειτονιά μας, είναι πάρα πολλά. Kαι επικίνδυνα. Θα αντιληφθείτε ότι η κρίση στην οικονομία σαρώνει εταιρείες, που μέχρι πριν από λίγους μήνες έστεκαν γερά στα πόδια τους. Aπό την μία στιγμή στην άλλη, εξαφανίζονται κολοσσοί της παγκόσμιας οικονομίας. Oι αλλαγές στην πολιτική σκηνή είναι φαινόμενο καθημερινό. Kαι όσοι έχουν μελετήσει ιστορία, διαπιστώνουν πως οι συμμαχίες αλλάζουν όπως τα πουκάμισα.......
Ολο το αρθρο ειναι εδω.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&tag=9613&pubid=3193105

Καταληγει δε ως εξης: H πολιτική κρίση στην Eλλάδα εμφανίστηκε τη χειρότερη στιγμή. Eγώ δεν πιστεύω ότι είναι δημιούργημα των ξένων. Tέτοιοι ισχυρισμοί πρέπει να αντιμετωπίζονται ως βλακείες. Aλλά, δεν έχω καμία αμφιβολία, πως οι ξένοι θα την εκμεταλλευθούν...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από πρόσφατο σημείωμα τού πρωτοπρεσβύτερου π. Δ. Τάτση στον «Ορθόδοξο Τύπο» (8-8-08) αντιγράφουμε:

«(...) Η είδηση ότι ένας μητροπολίτης οδηγήθηκε στη φυλακή είναι συγκλονιστική! Βέβαια, όλοι γνώριζαν απ’ την τηλεόραση και τις εφημερίδες τα έργα και τις ήμερες του συγκεκριμένου μητροπολίτη και ζητούσαν την τιμωρία του. Αλλά δεν φαντάζονταν κι εγκλεισμό του στη φυλακή!

Το γεγονός αυτό επίσης αποκαλύπτει το τι συμβαίνει στη Διοίκηση της Εκκλησίας. Ευτυχώς που υπάρχουν τα πολιτικά δικαστήρια και τιμωρούν τους ανάξιους κληρικούς! Σ’ εκείνους που ασχολούνται με τα εκκλησιαστικά, η ποικίλη αμαρτωλή δραστηριότητα τού καταδικασθέντος μητροπολίτη δεν ήταν άγνωστη.

Γνώριζαν τον άνθρωπο και προτού να γίνει επίσκοπος. Ιδιαίτερη σχέση μαζί του είχε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στην εκλογή του ως μητροπολίτου Ζακύνθου και στη συνέχεια στην μετάθεση του στην Αττική με την κατάπτυστη πλαστογράφηση των ψηφοδελτίων, την οποία είχε κάνει ο ίδιος. (...)

Μετά την κατακραυγή του λαού για τον μητροπολίτη Αττικής και τον πανελλήνιο σκανδαλισμό, βρέθηκαν συνοδικοί μητροπολίτες, οι οποίοι υποστήριζαν τον άγιο Αττικής και ζητούσαν απ' τον τοποτηρητή της μητροπόλεως να του επιτρέπει να λειτουργεί και να κηρύττει στους ναούς, σαν να μη είχε συμβεί τίποτα. (...)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξέρουμε γιατί θέλουν το Γιωργάκη οι 5 καναλάρχες και οι Αμερικανοί. Οι Έλληνες ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ τι ακριβώς συμβαίνει;
Φαντάσου το Γιωργάκη πρωθυπουργό να διαπραγματεύεται το Σκοπιανό με τους Αμερικανούς. [Ο Πάγκαλος είχε παραδεχθεί ότι το 2001 παρακαλούσαν τους σκοπιανούς να δεχθούν το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΣΚΟΠΙΑ και οι σκοπιανοί τους έφτυσαν – τόσο καλός στη διαπραγμάτευση ο φιλέλληνας George!]
Φαντάσου το Γιωργάκη να διαπραγματεύεται το Κυπριακό με τους Τούρκους και τους Αμερικανούς. [Το σχέδιο Ανάν που είχει αποδεχθεί ΠΛΗΡΩΣ ο George θα ξαναέλθει άμεσα, πάει η ανεξάρτητη Κύπρος για πάντα].
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ;
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ Η ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΛΑΒΩΣΕΙ;